lauantai 8. heinäkuuta 2023

Wuhan in 2023

Koska meillä on menossa varsin intensiivinen Kiinan reissu, ehdimme karauttaa luotijunalla eli Gautiellä Xi’anista Wuhaniin (5h) ja nyt jo kolme päivää myöhemmin Shanghaihin (3,5h), joka on tällä kertaa meidän päätepysäkki Kiinassa.

Palaan kuitenkin Wuhanin tunnelmiin vielä.

Olen ollut Wuhanissa aiemminkin, vuonna 2016 helmikuussa.

Silloin mukanani olivat Jups ja niin tärkeä edesmennyt kollegani Eetu.

Olimme Wuhanissa vain yhden yön! Olihan kierroksemme Kiinassa silloin vain viikon mittainen ja käsitti myös Xi’anin ja Pekingin. Olen kirjoittanut aiheesta MyDay:n koko viikolta. Kiitos, että olen kirjoittanut, nuo hetket ovat tallentuneet muistiin paremmin kuin monet muut.

Tällä kertaa olen Wuhanissa 3päivää tai paremminkin 3yötä ja kaksi päivää.

Intensiivisessä projektissa kollegani on muuttanut samaan hotelliin minun kanssa, jotta saadaan tehtyä töitä yhdessä ja mikä parasta, olemme joka päivä tavanneet aamuisin noin kolmen tunnin ajan! Tehokasta ajan käyttöä!

Wuhanissa tapasimme myös CCNU:n paikallista tutkimusryhmää, josta hyvin moni on vieraillut Suomessa, osa opiskellutkin vuosia!

Tässä sakissa on kovan luokan IS-alueen tutkijoita tulossa!
Jätin jälleen Juhan ja pikku-jäbän keskenään koko päiväksi ja tässä tulos! Vauvatukka oli lähtenyt... Selvästi liian pitkä äidin työpäivä...
Kokouksen jälkeen nimittäin jatkettiin vielä illalliselle kuten tapana on.
Illallinen mieleenpainuvassa huikeassa venuessa
Kiinalaiset ovat huomattavan vieraanvaraisia! Toki auttaa, että ruoka ei maksa juuri mitään verrattuna Suomen hintoihin...
 
Lopulta illallisella istui kymmenisen henkeä, joista minä olin ainoa suomalainen ja kaikki olivat asuneet Suomessa jossain vaiheessa elämäänsä! 

 

 Herkullinen ilta!



Sitä ennen kuitenkin työskentelimme ohjaamalla toistemme väitöskirjaopiskelijoiden töitä tekoälyn ympäriltä. Aiheet vaihtelivat mielenkiintoisista metodeista kuten Big Data analyysistä Cybercondiaan eli kykenemättömyyteen lopettaa terveysinformaation etsimistä verkosta! Mikä mielenkiintoinen pandemian teknostressi-ilmiö!

Lähdössä Shanghaihin Wuhanin Gautie luotijuna-asemalla


/On our tour of China in the Summer of 2023, we went for Wuhan after leaving Xi’an. This was due to the fact that in the project, AI in eBusiness, I am collaborating not only with Xi’an Jiaotong University but also with Central China Normal University which has Very good ties with University of Turku and Tampere. We had a great session go-advising Phd students from Finland and China. The topics were really interesting around AI, Big Data and also Social Media. One was about Cyberchondria, a term that I had heard first time on these days.

I have been in Wuhan before, back in 2016 with my colleagues Prof. Jups and beloved Eetu.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...