sunnuntai 13. elokuuta 2023

Leivonmäen kansallispuisto

 Kansallispuistojen käppäilylenkit jatkuvat ja meidän on ystäväni kanssa jo pidemmän aikaa pitänyt käydä Leivonmäen kansallispuistossa, joka jyväskyläläislle on ehkä se 'lähin ja tutuin' puisto. Minä en kuitenkaan aiemmin ollut käynyt täällä. Yritimme mennä tälle kävelylle jo 2 vuotta aiemmin, mutta silloin oli parikin asiaa meidän reissua vastaan - pääsimme Joutsan huoltomasemalle, kun bensatankki ei suostunutkaan avautumaan ja jouduimme lähtemään kotiin ja tyytymään lopulta Aittovuoren lähikävelylenkkiin. Olin silloin myös melkoisen raskaana - tällä kertaa kävelyreissu tehtiin ilman pienokaisia mahan sisä/ulkopuolella!

Ystävälleni reissu ei ollut kuitenkaan ensimmäinen kerta. 


Läksimme matkaan Selänpohjan parkkialueelta, josta pääsee kätevästi ns. Joutsniemen harjanne-kävelylle, joka on tämän puiston 'vaikuttavin nähtävyys'.

Niinpä lähdimme suuntaamaan ensin kohti Lintuniemeä ja sitten joutsniemen kärkeä sinipunaista reittiä pitkin.

Päädyimme kulkemaan harjanteen huipulla joutsiemen kärkeen asti.


Harjanteen huipulla oli niin paljon mustikkaa yhdessä kohdassa, että päätimme pitää poimistauon. Ei tarvinnut kuin istua ja poimia yhdestä kohtaa niin oli pikkusanko täysi.
 
Niemen kärjestä palasimme sitten rantaa pitkin takaisin.

 

Maasto on varsin helppokulkuista ja puisto on lapsiystävällinen.

Niemen kärjessä kuuluu käydä poseeraamassa.

Joutsniemen hiekkarannalla kävimme myös pulahtamassa järveen, jossa vesi oli vielä lämpöistä.


Takastulomatkalla paistettiin Lintuniemen laavussa makkarat. Olipas makoisat!
Porukkaa oli siellä jo melko paljon tullut yöpymään, muunmuassa kolmen sukupolven perhe uiskenteli idyllisesti rannalla
Ehdottomasti paikka, johon lapset voi matalalla kynnyksellä ottaa mukaan telttailemaan <3.  Meidän päivä oli ihana ja 15000 askeltakin tuli otettua ihan huomaamatta... Kiitokset jälleen reissuseurasta J! 
 

/We went for a blissful day of Walking yesterday in the Leivonmäki National Park. This was my first time even though it is very close by to Jyväskylä. The park is very easy landscape and great to walk with Children also. Our activities included bilberry picking and swimming as well as sausages of course! What a perfect day in the sunny August Central Finland!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...