perjantai 24. tammikuuta 2014

Sienipiirakka - Mushroom Jalousie

 Mitäs tänään syötäisiin? Minua alkoi viime vuonna kyllästyttää meidän perusruoat, joten päätin alkaa harjoitella uusia ruokia arkeen. Tässäpä kasvisruoka (tosin ei lakstoositon, ellette tee laktoosittomasta taikinasta+jätä pois juustoa ja maitoa). Anoppini resepti menee näin: 
Ensin tehdään kastike. Tarvitset:
500g Sieniä (esim. herkkusieniä - tuoreita, ei purkista mielellään)
1 Sipuli
Vähän maitoa
2rkl jauhoja
50g voita
1-2 Vihreätä chiliä
Kasvislientä
Cheddaria pari kourallista raasteena (esim. Oltermanni Cheddaria 4-8 siivua)

Pilko ja paista sipulit ja herkkusienet voissa. Lisää kasvislientä n. puolilitraa tai sen verran, että kastike on aika paksua (lisää vähitellen, niin ettei ole liian juoksevaa) - lisää kaksi ruokalusikallista jauhoja, että sakeutuu... - pilko sisään kaksi vihreää chiliä (tulisuuden voi itse valita chilien määrällä, tällä tulee sopivan tulinen). Pieni maitotilkka ja juusto sulata myös sisään. Ei ole vaikea tehdä. Sitten laita pellille kolme taikinan levyä. Tiivistä saumat kananmunalla. Levitä kastike taikinan päälle. Sitten leikkaa toiseen kolmeen levyyn 'sälekaihtimet' ja aseta ne kanneksi. voitele koko homma kananmunalla ja painele sivuilta yhteen. Paista n.40min 220C. Katso ettei pala. Tarjoile salaatin kanssa:)

Taikinaksi käy esim. lehtitaikinaa, 6 levyä riittää.

 My mother-in-law's:

Mushroom Jalousie Recipe

Ingredients:

Half a pound of mushrooms. Ordinary or exotic but large thick ones are the ones I usually use

½ fresh green chillis (deseeded and finely chopped)

One onion (finely chopped)

Tablesp. of flour
2 oz of butter
enough stock to make a thickish sauce
A dash of milk
3 ozs of cheddar cheese or strong flavoured cheese (grated)
1 egg to glace and seal pastry

2 packs of puff pastry. Of 500 grams each



Method:

Fry onion in butter until golden
Fry chopped mushrooms adding more butter if necessary
Fry chopped green chillis
Add the tablsp.  Of flour, cook for two minutes or so
Then add enough water/stock to make a thickish sauce
You don’t want it too runny as the dash of milkl and cheese adds to the liquid
Then add a splash of milk and the grated cheese
Leave to cool slightly.

Roll out one of the packs of puff pastry until it roughly the size of an A4 piece of paper
Grease your baking tray
Lay the first rolled pastry on the baking tray
Roll out second pack of pastry to the same size and then fold the long side over loosely.
Using a sharp knife and leaving a border around the edge of this piece, cut slices in this piece of pastry.
Put filling onto the first piece of pastry and then brush the sides with beaten egg
Carefully lift the second piece of pastry, now opened out, on to the first piece and seal it by pressing down the edges. Trim pastry.  It should resemble a venetian blind (hence the name Jalousie). 
Brush with remaining egg and cook in a very hot oven (reg 7 or 220 C or 425 F) for about 40m minutes until the pastry has risen.  It will fall slightly when you remove it from the oven. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...