perjantai 7. heinäkuuta 2023

Töissä Xi’an Jiaotongin yliopistolla

Olen tosiaan vieraillut täällä nyt jo vuodesta 2012 lähtien. Minulla on menossa jo 4. Projekti, joka lähettää minut Kiinaan, tällä kertaa tutkimaan tekoälyn hyödyntämistä erityisesti eBisneksessä/koulutuksessa. 



Yliopistoni kuuluu niinsanottuun eBEREA verkostoon, jossa on mukana eurooppalaisia ja kiinalaisia yliopistoja etenkin verkkokauppojen ja tietojärjestelmätieteen tutkimuksen alueelta.

Näiden yhteistöiden kautta olen päässyt tutustumaan myös ICEC-konferenssiin, joka järjestetään nyt 24. Kerran täällä Xi’anissa, kotikaupungissani.

International conference on e-commerce on viime vuosina ollut kahden kauppa eli siihen ovat osallistuneet pääasiallisesti kiinalaiset ja etelä-korealaiset yliopistot. Vuonna 2013 sitä emännöi Suomi ja Turun yliopisto.

Mukana on kuitenkin merkittäviä tietojärjestelmätieteen kiinalaisia tutkijoita, jotka ovat tehneet uraansa jenkeissä, esimerkiksi prof. Han Zhang, Georgia techistä, MISQ senior editor ja prof. Robert Xin Luo New Mexicon yliopistosta. Heidän keynotet olivat tälläkin kertaa erittäin mielenkiintoiset.

Prof. Han Zhang puhui usean metodin käyttämisestä papereissa kun taas prof. Xin Luo esitteli Kiinassa tällä hetkellä erittäin suosittua streaming commerce - tutkimusta neljän top journal artikkelinsa kautta.

Molemmat herrat ovat tulleet minulle tutuksi usealta Kiinan reissultani ja he ovat erittäin mukavasti lähestyttäviä ja heiltä saa monenlaista vinkkiä ja oppia omaan tutkimukseen, jota varmasti tulen hyödyntämään myös tulevaisuudessa. 



Kävin kuuntelemassa myös yhden paper session mielenkiintoiselta korealaiselta Phd studentilta. Ehkä tämän viikonlopun merkittävä muutos käsityksessäni kansainvälisestä IS-alueen tutkimuksesta onkin juuri metodologinen: Kiinalaiset ja korealaiset opiskelijat suosivat paljon edelleen kyselydataa, mutta itseasiassa korkeatasoista IS-alueen julkaisemista voi toteuttaa erinomaisesti esim. Labrakokeiden perusteella ja kyselyllä ainoastaan täydentäen ja tämä on tyypillistä jenkeille. Lisäksi myös mixed method eli ensin laadullinen, sitten määrällinen, on varsin hyvä kombo - turhaan parjattu.

Joitakin hyvä lausahduksia olivat myös opit siitä, että mikään tutkimus ei ole täydellinen. Ja että kannattaa submitata ja sen jälkeen täydentää ja kasvattaa tutkimuksen luotettavuutta review prosessin aikana.

Mukava oli myös nähdä, että vanhat ystäväni ovat nykyisin proffia ja heidän opiskelijansa ovat nyt väsäämässä väitöskirjoja. Paljon voi tapahtua 10vuodessa!

Re-union kiinalaisen ex-työhuoneeni kanssa vielä kerran


Vaikka olin Xi’anissa vain 2 viikkoa, ehdin kuitenkin vierailla kaikilla kolmella Xi’an Jiaotongin kampuksella, tavata opiskelijoita, kokoustaa projektista, kuunnella mainioita konferenssipuheenvuoroja, sopia uusia yhteistyökuvioita, ei pelkästään kiinalaisten mutta myös Taiwanin, Macaon ja Etelä-Korealaisten kollegojen kanssa.

Sinänsä oli helppo sanoa, että ”My job here is done.”

/ I have been a visiting professor in the Xi’an Jiaotong University for 10years now. This time has been Very rewarding for me. This is my 4th or 5th project with the Chinese on electronic commerce/eBusiness. This time on AI in eBusiness. I went to teach in Xi’an Jiaotong university’s all three campuses, discussed with many meetings on how to collaborate and of course attended the ICEC conference on 1st of July. So many excellent teachings from the top scholars coming to visit from overseas: prof. Nan Zhang and prof. Xin Luo. It is always inspirational to hear them present and this was no difference. Prof. Zhang talked about using multimethods when publishing IS research and prof. Luo presented some work on streaming e-commerce which is a HOT topic in China in the latest years. I am Very Happy about my two weeks in Xi’an, now off to Wuhan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...