tiistai 10. marraskuuta 2015

Kolmen Brysselin reissu

 Terveiset Keski-Euroopasta! Pyrähdin elilen aamukoneella Brysseliin ja kirjoittelen tätä Luxembourgin junasta (publishing delay). Olen tämän viikon yhdisteltynä Business&pleasure-matkalla manner-Euroopassa. Kohteina ovat Luxembourg, jossa osallistun EU-projektini viimeiseen arviointikokoukseen; Brysseli, jossa ehdin käydä moikkaamassa kavereita ja Berliini, jossa on viikonloppuna Kempoleiri ja lisäksi käyn moikkaamassa Elinaa ja Vanttea, jotka tämän vuoden asustavat Saksan pääkaupungissa. Jos tässä ei vielä ollut tarpeeksi agendaa niin laukku on täynnä taftia eli tarkoituksena olisi myös Elinan ommella minulle karonkkamekko tuossa viikonlopun aikana.. Tämä on juurikin sitä aikaoptimismia..
Olisin halunnut tehdä reissun kiertomatkatyyppisesti: Jyväskylä-Helsinki-Luxembourg-
Brysseli-Berliini-Helsinki-Jyväskylä... Mutta tämän reissun hintalappu oli 2500eur.
Sen sijaan Jyväskylä - Helsinki - Brysseli - luxembourg - Brysseli - Berliini - Brysseli - Helsinki - Jyväskylä maksoi rapiat 600eur lentolippuja ja satasen verran junaa päälle. Aikamoinen säästö. Vaikka työmatkaosaan ei omia rahoja menekään niin yritän löytää yliopistolle järkevän budjetin matkustusta, tietenkin. On kuitenkin todella ärsyttävää, että etenkin Finnairin operoimille reiteille kaksisuuntaiset reissut ovat järkyttävän paljon halvempia kuin lentää myös samaa tietä takaisin.. Olen marissut tästä jo vuodesta 2006, jolloin Kiinasta paluuni piti tehdä Lontoon kautta kun se vaan ei käy että jättäisi toisen pään lennolle tulemasta.. ARGH! British airways, SAS jne ovat muuttaneet policyitään, mutta finski vaan porskutteee kahden suunnan lennoillaan. Joku siellä laskee ettei pelkät yhden suunnan lennot kannata.

Väikkärin edistymisestä kiinnostuneille sanottakoon että se on viittä vaille valmis. Tietysti esitarkastajat antavat vielä lausuntonsa ja niin edelleen että työ ei ole vielä loppunut, vaikka reissussa olenkin. Mutta koko syksyn valvomattomat yöt ovat tuottaneet tulosta. Tohtoria minusta ei kuitenkaan 12.12 tule niin kuin olimme alun perin mietiskelleet ohjaajani kanssa. Loppujen lopuksi onko väitös tämän vuoden puolella vai ensi vuoden alussa - tuntuu epärelevantilta. Tärkeämpää on se, että ollaan ohjaajien kanssa tyytyväisiä siihen, että se on juuri niin hyvä, kun tämän nipun artikkeleita kanssa saa aikaan.

Toivon että tämä tarkoittaa vihdoin sitä että saan palata säännöllisen bloggaamisen makuun. Kempoleiripostauksia kun on Lissabonistakin vielä kaksi draftseissä. Yritän saada ulos tällä viikolla ennen ku uusia pukkaa.

Mahtavan mukavaa viikkoa kaikille Suomessa!

/Greetings from Central Europe! I flew this morning to Brussels and now in a train to Luxembourg for my EU project's review. I then go back to brussels and Berlin to see some friends and there is also a Kempo camp in Berlin... If that's not enough for an agenda, i am planning on having a Dress made, which i bought fabriks for from Finland before leaving.. My friend Elina who does all my dresses, is living in Berlin this year - hence this is my chance to get the Dress of my dreams as well as to see her..

For those wondering about my Phd, it is almost done. Of course there is still externals comments on it and such to fix, but the whole autumn to work has paid off. There is still no set date for the viva, depending in last schedules it should be sometime in between mid December to end of January.

I am trying to become a much more regular blogged again as all of my nights are not occupied by PhD related issues. I've still got last two posts from European Taikai waiting in my inbox to get published. Be patient! They will come soon.

Have a great November, where ever you are.

2 kommenttia:

  1. Huisilta kuulostaa matkailu ja lisäksi: Jee! Hyvä sinä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun olet ollut matkassa lueskelemassa vaikka olenkin ollut ihan superhuono blogaaja tänä syksynä.

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...