lauantai 31. maaliskuuta 2018

Cold Never Bothered Me AnywaysTämä on ollut ihan mieletön talvi!
 Varmasti paras vuosikausiin.
 Siinä missä motoristiystäväni haikailevat kevättä ja sulia teitä, minä olen vaan nautiskellut pakkasesta ja lumesta.
 Olenhan tammikuun tyttö.
 Ihan mieletöntä on ollut harrastaa kaikenlaista talviaktiviteettia kunnolla.

Olen hiihtänyt melkein joka viikko jo kuukausien ajan... Satoja kilometrejä jo nyt...
 Tänään oltiin muksun kanssa ladulla Kaijjaanissa pääsiäisloman vietossa.
 Muksu menee jo niiin kovaa! Olen ihan äimänä!
Ylämäet ei vielä ihan suju, kun ei ole huomattu, että pitäis mennä haarakäyntiä että päästää ylös jos on liian liukasta... Mutta alamäessä ei kaadu! Äitiinsä tullut siis. Tasapaino on varsin hyvällä tasolla. Kokeiltiin lasketteluakin, mutta se ei vielä oikein ollut mieluisinta - varmaankin koska mäki ei ollut tarpeeks iso...
 Pikkujätkän kanssa ollaan tehty vaikka mitä kivaa muutakin ulkojuttua tänä talvena kuten käytiin A:n koulukaverin synttäreillä...
 Nämä olivatkin sellaiset aika överit kemut, jossa pääsi ponin kyytiin ja ohjastamaan oikein...
 19- ja 9-vuotiaat Shetlannin ponit kyyditsivät muksuja ja olivat iso hitti...
 A on kova ratsumies, istuu satulassa kuin ammattilainen
 Ponien lisäksi talvisesta säästä Suomessa pääsivät nauttimaan proffat Hainanista eli Kiinan Hawaiilta, jotka olivat viime viikolla kyläilemässä. Kyllä muuten kelpaa esitellä työpaikkaa, kun takapihalta avautuu huikea ulkoliikkumisalue latuineen ja luistinratoineen.
 Luistelemassa on käyty myös ahkerasti. Me Topsun kanssa on otettu kaikki irti näistä huikeista talvikeleistä kyllä.
 Se on vaan niin helppoa varsinkin nyt kun kellot on käännetty - töiden jälkeen on vielä helposti pari tuntia aikaa livahtaa Jyväsjärvelle pienelle talviliikkumishetkelle.
 Pääsiäistä vietetään kuitenkin Kainuussa.
 Saatiin poikasen enon eli veljeni kanssa ihan pikkuduuni pitkän perjantain illalle...
 Tarkoituksena oli keventää järkyttävää lumimäärää äitini rivitalon pätkän katolta...
 Kuutamohan siinä ehti nousta kun puolitoista tuntia heiluttiin pudottelemassa parin metrin lumikasoja...
Oli muuten hommaa. Ei mikään pikkujuttu... Oltiin ihan lopussa tän keikan päätteeks.
 En ole kyllä valehtelematta koskaan nähnyt näin paljoa lunta edes Kajaanissa.

 Muihin lumiaktiviteetteihin on kuulunut pyrähdys entisen ala-asteeni pihassa mäenlaskussa vanhan koulukaverini perheen kanssa... Mukava nähdä pitkästä aikaa!
 Ja tietysti paljon ulkoilua mummin ja poikasen kera... Talviliikunta on erinomaista vastapainoa rankalle työkeväälle. Hoidan stressitasojani muutenkin liikkumalla ja lumessa ja pakkasessa ulkoilu vie sen verran hienosti mehut, että sen jälkeen uni maittaa, ei tarvitse sitä houkutella. Tiedän, että Suomessa odotellaan jo kovasti kevättä ja kesää... Minä olen kuitenkin Kainuussa asuneena tottunut siihen, että kevät tulee vasta toukokuun puolessavälissä jos silloinkaan... Niinpä olen ajatellut ottaa kaiken irti näistä huikean kauniista keleistä kun maasto loistaa sinisenä ja valkoisena ja lasten energiatasot saa laskemaan ihan vaan pyrähtämällä ovesta ulos. Kerrankin on ollut kunnon talvi ja kunnolla lunta! Saisi minun puolesta olla näin ihan joka vuosi.

...Joko te odotatte kevättä malttamattomina...?
/So it has been probably the best winter for years: The snow has fallen from the sky and the temperatures in Finland have long been below zero. I am from the North and this is my natural state. Skating, Skiing, Sliding, Sledging... This has been a great opportunity to do winter sports outdoors. This is a great way of getting rid of adults' work stress and kids' energy... We are spending Easter in Kajaani with my mother and so far the weather has been really amazing. Matias and I dropped the snow from my mother's roof and today Tops and I went skiing. He is getting so fast and his balance is great. Downhill he goes well, but uphill is still a little challenging. Skating is still his no1 winter sport but skiing skills are fast approaching on the same level. I know that many people in Finland are already waiting for Spring, but frankly, I am quite happy with the state of things. Cold never bothered me anyways.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...