perjantai 24. marraskuuta 2023

Hong Kong

Oltiin viime viikolla ekaa kertaa Hong Kongissa. Varmasti koko seurueeni ihastui paikkaan eikä ihme!
Tämä kaupunki on todella monipuolinen. Samaan aikaan voit tuntea olevasi Lontoossa, San Franciscossa ja Kiinassa! Vau!
Jopa tällaisen maailman matkaajan kuin minä, pääsi Hong Kong yllättämään ja voisin ihan mieluusti matkustaa tänne uudemman kerran paremmalla ajalla!
Kyberpunkkiseen yöelämäänkin pääsimme pyörähtämään kollegojeni 'Draft Beer' mieltymyksien lomassa...
Tällä reissulla olenkin ollut kiitollinen siitä, että erilaisissa seuroissa matkustaminen avartaa mieltä! Kaupunkeja voi nähdä monista eri kulmista ja kulmilla on kaikilla myös oma tulkintansa.
Aina ei tarvitse olla omassa 'tavisroolissa' eli tutkimuskoordinaattorina, äitinä ja keski-ikäistyneenä... Hetken tuulahdus tekee terää etenkin marraskuussa! Puhumattakaan auringosta! Kuten kollegani postasi - Myös minä ymmärrän, miksi Hong Kong vetää puoleensa expatteja. Voit puhua englantia joka paikassa - länkkärisoftat kuten whatsappit sun muut toimivat - mutta silti olet kutkuttavan lähellä kiinalaista eksotiikkaa. Itse en ole kantonilaisen ruoan ystävä, koska pidän enemmän tulisesta kuin makeasta, mutta Hong Kongista varmasti löytyisi myös ravintoloita kaikkiin makuihin, jos täällä oleskelisi pitkän aikaa! 

 Kiinaan verrattuna hintataso on toki kova. Hotellien hinta-laatusuhde on Lontoon luokkaa eli 150eur/yö saat postimerkin kokoisen kokolattiamattokopin. Mutta ehkä siellä käydään vain nukkumassa kun vielä marraskuussakin on uima-altaat ulkona auki ja aurinko porottaa täysillä. Hong Kongissa vierailu marraskuussa on erinomainen ajatus, koska vielä on ns. t-paitakeli, mutta ei tuskaisen kuumaa... Kesällä täällä lienee melko kamalaa...


Nyt olemme palanneet Xi'aniin jossa taas nettiyhteydet ovat niin heikkoja, että suosiolla postailen vähän lyhyempiä blogeja sen toivossa, että joku näistä menisi läpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...