perjantai 12. lokakuuta 2018

Lokakuu lomps

 Tää syksy tuntuu menneen supernopeasti - miten nyt on jo syysloma?!?
 Syksy on talven ohella suosikkivuodenaikani -kaikkialla on niin kaunista!
 Tällä viikolla olen herännyt uudenlaisiin aamuihin eli kouluun laitettavia muksuja on sängyistään löytynyt yhden sijaan kolme! Tämä on elämänmuutoksessani ollut mullistava asia..

 Tänä syksynä ollaan oltu uudenlaista arkea rakentamassa. Pikkumuksu asuu puolittain meillä ja puolet ajasta naapurissa. Isommat muksut ovat meillä joka toinen viikonloppu tai joustavasti muulloinkin, mikäli tarvetta on.
 Juha taas on viikolla Tampereella hommissa ja yleensä kotosalla siis vain viikonloppuisin. Tällä viikolla olen ollut muutaman päivän keskenäni kolmen muksun kanssa - mikä on ollut valehtelematta helppoa ja mukavaa. Tämä tietysti johtuu siitä, että lasten elämässä on vahvasti tukiverkkoja, jotka osallistuvat mielellään arkeemme, joten mummuista on usein apua ja seuraa.
 Toisaalta myös muksut alkavat olla sen verran isoja (11, 9 ja 7) - eivätkä kuitenkaan vielä murrosikäisiä, joten arki sujuu isän/äidin kodista ihan vastaavasti. Voin hyvillä mielin sanoa, että näistä kolmesta on kyllä enemmän iloa kuin vaivaa...
 Tällä viikolla on mm. Keskusteltu syvällisistä asioista kuten esihistoriallisten heimojen perhekäsityksestä(!), pelattu lasten trivial pursuitia, opeteltu viittomia, käyty uimassa ja tehty yhdessä sushia (jota isommat muksut eivät olleet aiemmin syöneet, mutta ennakkoluuloistaan päästyään vaativat seuraavana päivänä myös syötäväksi...).
 Kuinka paljon iloa 11-vuotias voi saada siitä, kun oppii syömään puikoilla!
 Kyllä tällainen lasten extra-aikuinen rooli on valtavan antoisa: saa kermat päältä kun ei tarvitse vaikeimpia asioita huolehtia, mutta kuitenkin pääsee nauttimaan hyvien tyyppien seurasta.
 A on uusista perheenjäsenistä samaa mieltä ja oikein loistaa, kun he tulevat ovesta:) että näin meillä uusioperhearjessa juuri nyt.
 Tänään koittaa myös viimein se päivä, et mun hieman repalainen syysloma alkaa ja lähdetään viikonlopuksi Irlantiin miehen kans ihan kahdestaan vähän tuulettumaan. Tekee hyvää nähdä toista tilanteessa, jossa ei ole töitä, kotitöitä, lapsia, laskuja, aamuherätyksiä, kelloviideniltakiukkuja jne. Kyllä meidänkin arjessa on sitä rakasta, vaikken aina muista täällä valitella - don’t get me wrong!
 Irlanti on myös maa, jossa en ole aiemmin vieraillut, joten odottelen mielenkiinnolla tätä retkeä. Sää on ennusteen mukaan todellakin tälle maailmankolkalle tyypillinen elikkäs sateenvarjot esiin! Meillä on sunnuntai-illaksi liput Sueden konserttiin - reissua voipi tuttuun tapaan seurata instastooreissa: Finn_world. Mummeille kiitokset muksujen huoltamisesta!
/This Autumn has gone past fast. The new normal has arrived - Occasionally I am laine in the house as Male of the house works in Tampere Mon-Fri. Tops is with us every other week or so and the bigger kids every other weekend... that’s the ”normal”... however there is flexibility in these 4-5adoults per 3kids situations - for example this week one adoult went to Brussels which led into me looking after 3kids for a couple of days. Luckily the kids at 11,9 AND 7 ages are big enough to be quite independent but small enough not to be facing puberty quite yet... So i can honestly say the week was easy and enjoyable. We were discussing interesting 5-grader’s history home work on prehistoric tribes; learning sign language with the smallest and playing trivial pursuit with the whole family... We are also in the lucky situation that there is three grandmothers who want to participate into our lives, so it means that it is possible for me and Juha to have a short trip to Ireland this weekend. Suede is playing on Sunday night in Dublin... before that, we have planned a short visit to Belfast - what could possibly go wrong..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...