lauantai 24. kesäkuuta 2023

Dayanta

 

Hyvää juhannusta! Täällä Kiinassa on näin kesäkuussa 'Dragon Boat Festival' eli paikallinen sesonkijuhla. Tänä vuonna se sattuu juhannuksen kanssa päällekäin tälle viikolle torstaista lauantaihin. 
Meille se tarkoittaa hengähdystä sillä paikalliset tapaavat perheitään ja meidän jokapäiväinen kestittäminen ei ole heillä päälimmäisenä mielessä. Niinpä päätimme lähteä pienelle perheretkelle töitteni jälkeen vanhoihin kotimaisemiin 'Dayanta' suuren hanhipagodan alueelle. 
On minulle ihanaa, että saan esitellä näitä kulmia myös kuopukselleni. Kulmia, joissa olen leikkinyt ja leikkinyt veljensä kanssa vuosikausia komennuksella täällä ollessani. Sillä alue, jossa asun Xi'anissa ollessani on nimeltään 'Yanta' ja kotikatuni 'Yanta Xi Lu' eli Läntinen hanhipagodakatu. Meiltä aikaisemmalta asunnoltamme Yang Yang Guo Ji:sta oli noin 20-30minuutin kävelymatka isolle hanhipagodalle. 

Täältä blogista löytyy monia tarinoita siitä, miten olen vienyt monia monia läheisiäni tälle alueelle, kuten esimerkiksi tätini. 
Tämä pagodahan on kirjasto, johon mukki Xuanzang toi aikoinaan intiasta budhan kirjoitukset talteen. Giant Wild Goose Pagoda on rakennettu vuonna 652. 
Nykyisin alue on valtaisa ja turistien suosiossa. Kiinassa on 2023 meneillään 'iso cosplay ilmiö', jossa naishenkilöt (etenkin) pukeutuvat Han-dynastian aikaisiin hepeneisiin ja hiuslaitteisiin. Heitä on jokapuolella, etenkin nähtävyyksissä, mutta myös ostoskeskuksissa ja kaupungin kaduilla. Minulle huvittavinta tässä ilmiössä on se, että lisäksi heillä on tyypillisesti jalassaan 'pimpatut crocksit'... 
Kaikkea Kiinalaiset keksivätkin! Mut mahtavaa on se, että jos koko kansa päättää alkaa vetää cosplayta kaduilla, se on ihan jokapäiväistä täällä eikä sinänsä yllätä ketään! 
Xi'anin metro on viimeisen kymmenen vuoden Xi'anissa oleskeluni aikana kehittynyt huimasti. Muistan, kun linjoja oli 2013 vain yksi! Eli linja kakkonen. Miten hienoa oli kun linja ykkönenkin alkoi toimia. Nyt metroverkosto on moderni ja todella massiivinen: Pääsee Xi'an Northille, josta junat lähtevät toisiin kaupunkeihin ja taitaa jopa päästä lentokentällekin, jos on valmis istumaan 1,5h metrossa...
Koska taksien saaminen on entisestään vaikeutunut 'didi' -appin myötä (kaikkihan sitä käyttävät), sen käyttöön ei kiinan kieleni käänny - päätimme matkustaa Dayantalle metrolla. Meidän hotellilta Somersetista on noin 10min kävelymatka lähimmälle metroasemalle, mikä on varsin kätevää.
Päivä oli kuuma, mutta mukava - vilvoittelimme paikallisen ostarin ilmastoinnissa...
Hyvää lohikäärme festivaalia - hyvää juhannusta!

/ Once again I am spending the mid summer in China. This time it coinsides with the Dragon Boat Festival which is also a holiday in China, just slightly about a different reason to celebrate. We spent a day in the Dayanta area, the Giant Wild Goose Pagoda area, which used to be on my 'home street' in Xi'an. It is amazing to take also my second son to enjoy the things that his brother has been seeing so much in his childhood. And also great to be back here overall. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...