keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Päivä Isolla Hanhipagodalla

 Nyt kun ollaan taas täällä pimeyden valtakunnassa eli Euroopassa, on syytä palata välillä kesäisiin maisemiin Xi'anista.
 Lokakuussa vietimme ihania lämpöisiä päiviä vielä tätini kanssa ihan meidän kotikonnuilla, ison villihanhipagodan alueella.
 Tämä nähtävyys kuuluu Kiinan valtion määrittelemiin AAAAA-tyypin kansallisiin nähtävyyksiin ja taitaapa tuo olla Unescon perintökohdekin.
 Pagodan nimi kiinaksi kuuluu Da Yan Ta ja meidän kotipaikkamme sijaitsee Yan ta xi lulla, eli läntisellä Yantakadulla.
 Dayantan alueella on paljon nähtävää, on itse iso kirjasto ja sen ympärille rakennettu temppeli ja sitten on shoppailua ja ruokapaikkoja ja patsaita ja sen sellaista. Xi'aniin rakennettiin myös ns. monorail, eli ilmassa menevä juna, jolla voisi periaatteessa katsella kaikki alueen nähtävyydet. Noh, kiinalaiset työmiehet rakensivat sen kuitenkin kysymättä paikallisilta lupaa ja nyt eivät saa sitä käyttää, sillä paikalliset pistivät hanttiin, eivätkä halunneet monorailia kuulema 'pilaamaan näköalaansa'. Kattia kanssa. En ymmärrä miten jo valmis raide sen pilaa - kiinassa ei nyt muutenkaan ole maisema kuin strömsössä... Mutta joo, monorail ei siis toimi ja turisti-infosta väittivät minulle, että se ei myöskään tule toimimaan ihan hetkeen. Oukei then.
 Alueella pystyy myös otattaamaan itsestään pakollisia terrakotta-armeija poseerauksia.
 Ja lounaaksi syötiin varsin maukasta kasvispitoista ruokaa... Ai että mulla on näitä ruokia (ja niiden hintoja) ikävä ihan hirveästi.
 Lapseni elää suurimmaksi osaksi tällä ruoalla: Egg fried rice.
 Tässäpä koko komeus:
 Alueella on myös isokokoinen hiekkalaatikkoleikkipaikka yhden ostoskeskuksen sisällä. Kävimme siellä leikkimässä myös.
 Ulkopuolella oli perinteinen nurmikon kunnostustalkoo menossa. Vanha nurmi ulos ja uutta rullasta tilalle... Kiinalaisten ratkaisu kuivuneeseen nurmikkoon.
 
Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut sightseeing päivä Xi'anissa.

These pictures are from October, when the winter had not yet come to Xi'an. My aunt visited us in CHina for two weeks then and we spent a nice day walking around the WIld Big Goose Pagoda area, which offers all kinds of sightseeing to food and shopping. Consumer paradise, just like every other place in CHina... Seriously I love this area because the genuine old library Pagoda is so distinctive and so firm - we lived next to it for so long that it crew on me. There's stuff for the whole family to do around it. What would be a better place, really...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...