sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Big Wild Goose Pagoda

Ai että mä tykkään asua Xi'anissa... Koska 30minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee tämä Unescon World Heritage kohde. Tämä Tang-dynastian aikana (vuonna 652) rakennettu historiallinen arkkitehtuurin taidonnäyte tehtiin alun perin vanhojen sutrien yms buddhalaisten kirjoitusten varastoimiseen. Nämä reliikit oli intiasta käynyt hakemassa buddhalainen mukki Xuanzang. Eräänlainen kirjasto siis. Myös kesaritar WU korjautti tätä rakennusta myöhemmin. Kuka keisaritar Wu? Tilaa itsellesi joululomalukemista täältä. Valitettavasti tämäkin teos on tällä hetkellä loppuunmyyty, joten sitä saa vaan second handina...
 Meiltäpäin kävellessä näyttää tältä, eli asumme Yanta XiLu:n varrella, joka johtaa Villihanhipagodoista isommalle.
 Koska kyseessä on kansallinen turistikohde, lähempänä Pagodaa sijaitsee paljon hyviä ravintoloita. mm. intialainen - nams! Johon haluaisin tehdä pöytävarauksen jouluaatoksi - katsotaan nyt.
 Lähempänä aluetta on erilaisia valaistuja kohteita: suihkulähteitä, istutuksia ja pystejä.
 Nämä valopylväät ottaisin takapihalleni milloin vaan, kyllä ovat niin kiinalaista tunnelmaa luovia.
 Pienen matkailijan mielestä parasta tässä paikassa on ehdottomasti pyörätuoliramppi, joka kulkee portaiden ohitse kuin labyrintti konsanaan. Tunnin verran hän jaksoi juosta portaita ja ramppia.
 Vaikka olemmekin täysin off-peak sesongin aikaan täällä - on Pagodan ympärillä paljon nähtävää museoista kauppakojuihin ja voit vaikka pukeutua keisariksi, jos sellaista haluat kokeilla.
 Sitten itse Pagoda-puiston takapihalla on toinen hieno ilmiö: Yksi aasian suurimmista suihkulähteistä. Siellä soivat myös traditionaaliset kiinalaishymnit, joista paikallinen opiskeliatuttavani sanoi, että hänen mielestään niistä puuttuu jotain vakaumusta...
Tämä paikka on illalla valokuvaajan unelma, mutta voi olla, että minun on toivottava tripodia joululahjaksi, koska ilman sitä nämä kuvat ovat kyllä suttuisia. Valitettavasti tällä kertaa loppui myös aika kesken, kun alettiin olla nälkäisiä ja oli tarkoitus ehtiä vielä skypettelemään Suomeen mummin kanssa.

On our road (Yanta xilu), there's the Wild Big Goose Pagoda at one end. It takes 30 minutes to walk there from our door. This Unesco world heritage site is surrounded with photographer's dreams at night: Lights, lanterns and fountains. Actually so much that there's about 30 people trying to sell a picture of you with the fountain - yeah, we can take one ourselves, thank you. Topfish thought the best part was the ramp for wheel chairs. We have been up the Pagoda 6 years ago, so did not go this time, but we will definitely go back to this area as it's in such covenient distance for a night walk.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos:) Voi kun siellä olis vielä niin paljon hyviä kuvapaikkoja - kuvaajan sormia syyhyttää lähteä vielä uudelle kierrokselle sinne tässä joku ilta.

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...