torstai 26. toukokuuta 2016

Tarinoita tinderistä - Kerro omasi!


Olen ehkä jossain vaiheessa maininnutkin, että ohjasin viime vuonna Juuso Purasen gradun Tinderistä. Tai tarkemmin sanottuna kyseisen teknologian vaikutuksista itsensä esittämiseen. Olen siis ammatiltani tietojärjestelmätieteen tutkija ja työkseni tutkin ilmiöitä, joissa ihminen ja teknologia vuorovaikuttavat, tyypillisesti niin, että teknologia jollakin tapaa muuttaa ihmisen käyttäytymistä.

Juuson gradu on saanut melkoisen määrän huomiota mediassa, tietystikin ajankohtaisen (kohu?)aiheensa johdosta. Kun tämä maisteriopiskelija erään kurssin harjoitustyön jälkeen tuli kysymään minulta, josko hän voisi alkaa tehdä gradua Tinderistä, sanoin, että tottakai. Minä alan ohjata. Minun mielestäni tutkimusta pitäisi tehdä aiheista, jotka ihmisiä kiinnostavat - tietojärjestelmistä, joita ihmiset käyttävät. Sen takia aihe oli mielestäni tärkeä. Tietojärjestelmät kuten Tinder muovaavat ajatteluamme, maailmankuvaamme ja vaikuttaa siihen, miten käyttäydymme. 
 Gradu valmistui vuoden vaihteessa, mutta Juuson kanssa meistä alkoi tuntua, että tämä tarina ei ole vielä valmis vaan että olisi mukava jatkaa yhteistyötä vielä Tinderin parissa. Kumpaakin alkoi houkuttaa ns. puoliakateeminen näkökulma aiheeseen, jossa ei olisi pakko olla täysin tiedetekstin raamien sisällä. MInä olin juuri valmistellut oman väitöskirjani ja Juuso gradunsa, joten siitä syntyi ajatus fiktiivisestä, mutta käyttäjien kertomiin tarinoihin perustuvasta kirjasta “Tarinoita tinderistä - Käyttäjien kertomana ja asiantuntijoiden analysoimana”. Keräämme siis nyt tarinoita käyttäjiltä. Onko sinulla tarina tai pari kerrottavaksi? Tunnetko jonkun, jolla olisi sanottavaa aiheesta? Ota yhteyttä!

Meitä voi seurata instassa:
@tarinoitatinderistä
#tarinoitatinderistä


Ja feisbuukissa:
https://www.facebook.com/tarinoitatinderista/


Meiliä voi heittää: tindermeister@gmail.com

Juuson blogi löytyy osoitteesta:
http://www.stoori.fi/tindermeister/

Last year I supervised a Master thesis on the effects of Tinder on self-presentation and online relationships. My master student Juuso and I have decided this spring to start collecting Tinder related stories in order to come up with a book where users of this dating app can tell the most funniest, tragic or memorable tales. After finishing a PhD, writing something 'lighter' is definitely a good idea. Juuso and I both felt like we would like to continue with this topic, but with a more popularistic point of view. So in case you have stories to tell, please contact us:

Email:  tindermeister@gmail.com

We are also visible in Finnish in these medias:

Instagram: @tarinoitatinderistä
Facebook: https://www.facebook.com/tarinoitatinderista/
Juuso's blog: http://www.stoori.fi/tindermeister/tarinoita-tinderista-kerro-omasi/


Kuvat/Pictures (c) Virpi Flyktman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...