keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Väitös tänään: Suunnitelkaa 'WOW' efektin omaavia www-sivuja

 Hyvä ystäväni ja kolleegani Johanna Silvennoinen puolustaa tänään väitöskirjaansa: "Apperceiving Visual Elements in Human-technology Interaction Design". Lehdistötiedote löytyy täältä.
 Johannan tutkimusala on kognitiotiede ja hän on tutkinut teknologisten objektien käyttäjäkokemusta nimenomaan visuaalisesta näkökulmasta. Hänen opponenttinsa on professori Paul Hekkert (Delft University of Technology, Alankomaat), joka on alansa huippu. Johanna ei halunnut helppoa vastaväittäjää. Hänen professorinsa Pertti Saariluoma (kustos) oli jopa vitsaillut ettei halua tulla paikalle, koska Hekkert on varsin haasteellinen vastaväittelijä. En kuitenkaan tunne toista kolleegaa ex-laitokseltani, jolla on rautaisempi osaaminen alallaan kuin Johanna. Hän on julkaissut alansa korkeimmissa lehdissä ja konferensseissa. Hänen väitöskirjansa koostui seitsemästä paperista, mutta hän olisi yhtä hyvin voinut laittaa yhdeksän julkaisua arviointiin. Väitöstä oli ilo kuunnella, koska Johanna osaa selkeästi kertoa, mistä hänen tutkimuksessaan on kyse ja ottaa vastaan vastaväittelijän välillä napakatkin kysymykset. Hyvä Johanna, could not be more proud of you!
 /Today once again I have the pleasure to listen to a dissertation by my friend and colleague, Johanna Silvennoinen from University of Jyväskylä. She defended her thesis of "Apperceiving Visual Elements in Human-technology Interaction Design" with the upmost confidence and detail. Her opponent was the top of her study field, professor Paul Hekkert (Delft University of Technology, Alankomaat), who was at times tough, but also very humoristic. So very proud of you, Johanna. I learned that when designing a website, the most important thing is to pay attention to bring in a visual 'wow' effect. That certainly will be a challenge for us designers, all.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...