sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Ne ihan tavalliset viikonloput


Joulukuun juhlakauden jälkeen minulla on ollut varsinainen bileähky. Viikonloppuisin ei ole huvittanut lähteä bilettämään.
 Sen sijaan on tehnyt mieli pysytellä raittiina ja nauttia urheilusta ja talvikeleistä.
Eilen käytiin poikasten kanssa uiskentelemassa ja sukeltelemassa. A on alkanut harjoitella uintia ilman kellukkeita ja sukellustaitonsa ansiosta hän on aika taitava vaikkei vielä osaakaan uida. Hänen tyylinsä on ponnata pohjasta ja sitten käydä pinnalla haukkaamassa happea. Arvelen, että hän oppii uimaan alta aika yksikön, joskin juuri nyt on tietysti vaihe, jolloin häntä on seurattava tarkasti altaassa.  Aaltoalvarissa oli kisat, joten käytiin vaihteeksi Wellamossa - mukavaa vaihtelua.
Tänään kaivoin vanhat kaunokkini naftaliinista ja nyt kun vihdoin Jyväsjärvellekin on luistinrata aurattu niin kyllähän sitä piti sitten käydä kokeilemassa.
 Tänään mukana oli siis oma ja lainamuksutkin...

 Keli oli huikea!
 Minun pikkuinen on jo varsin kokenut luistelija.
 Tämä on kyllä viime vuotisen erityisavustaja M:n ansiosta, joka itsepintaisesti luisteli A:n kanssa pari viikkoa putkeen joka päivä puistokoulun pihalla. Ihana lahja meille tälle vuodelle. Luistelu sujuu paljon paremmin kuin hiihto!
 Seuraavalla kerralla kierretään koko kiekka...
 Ihana nähdä, kun toisen taidot karttuvat.
 Jäällä oli puoli Jyväskylää - oli kuumailmapalloa, makkaranpaistoa ja jos jotakin. Oli jopa jonkinlainen 'itsereflektiotesti', jossa olisi pitänyt miettiä tapoja "taistella yksinäisyyttä vastaan"... Kompuroidessani kolmen pikavauhtisen muksun perään, totesin vaan, että eipä ole kyllä sitä ongelmaa, että yksinäisyys yllättäisi... En ihan osunut kohderyhmään... Sosiaalisuutta tämmöisenä muksuviikonloppuna tulee kyllä yllin kyllin.
Olen huomannut, että kaikki maailmalla ravaaminen ja toisten kulttuurien kautta omaani katsominen on saanut minut arvostamaan niin monia asioita tällaisissa 'ihan tavallisissa viikonlopuissa'.
Suosikkejani ovat hetket:
- Aamulla sängyssä vetelehtien ja salaa toivoen, että joku muu keittäisi kahvit ja valmistaisi pidemmän kaavan aamiaista...
- Kiireetön liikunnan harrastaminen... Sählyä, uintia, kempoa, luistelua, hiihtoa... Kaikesta tulee niin hyvä mieli ja fiilis
- Ulkoilun päälle päikkärit, mieluiten tietty pehmeetä olkapäätä vasten kuolaten
- Valokuvaus ja jos aikataulu sallii niin blogailukin
- Läheisten kanssa yhdessäolo <3
 On se jännä, miten iloiseksi ihminen voi tulla ihan tommoisista elämän yksinkertaisista perusjutuista. Tässäkin se juttu on varmasti tasapaino... Kun saa tarpeeksi huidella maailmalla niin arvostaa sitä, mitä on kotona. Olen ajatellut, että minulle se on näin. Monipuoliset hetket saavat aikaan sen, että mikään ei kyllästytä. Rutiinit tuntuvat tutuilta toteuttaa, kun välillä tulee tehtyä asioita, jotka ovat täysin arkipäivän ulkopuolella. Helmikuussa olen keskittynyt olemaan kotona - käymään läpi tavaroitani ja suunnittelemaan tulevaisuutta. Helmi-maaliskuun vaihteessa on taas luvassa työreissuja, joten tällainen breikki on tehnyt todella terää. Akut on ladattu - on nukuttu varastoon ja rauhoituttu. Meillä on tässä keväällä edessä myös isompi projekti elikkäs muutto (ja mahdollisesti myös remontti), joten on hyvä kirjata ylös, että helmikuussa on ollut rauhallista, enkä ole ollut esim. joka päivä väsynyt... Kirjoittelen noista meidän asuntokuvioista enemmän, kunhan selviää, että saanko asunnon, josta olen tehnyt tarjouksen.

...Mutta nyt kuus vee roikkuu mun jalassa ja haluaa tehdä "koritehtäviä", joten keksin hänelle sellaisia, kun koululta niitä läksyjä ei nyt kevään puolella ole kotiin tullut. Mukavaa sunnuntaita!
/ I have had such luxury weekends in January-February. They have been filled with the most simple things in life like peaceful mornings when someone else makes the brunch... swimming and diving practises... skating and skiing with kids. I love winter months in Jyväskylä. Winter sports make you so exhausted and it is so beautiful outside. I know that I travel a lot and sometimes I feel like I party a lot too - I was completely exhausted after the Christmas-New Year party season... It is all about the balance. One can only truly appreciate the every day routines and little things when there is something else to balance it with... 

Today I took my own young one and the 'borrowed kids' to the Jyväsjärvi ice... Four person's skate laces to tie! However, somehow I managed to get them all home in one piece without loosing anyone or anyone getting (physically) hurt/frostbitten... Quite a responsible juggling act, I have to say...  But I enjoyed it immensely! I love skating and being outside on a day like this. Topfish has indeed learned how to skate... He is quite confident already and goes on and about with quite a good balance. I think it's because last year we had this wonderful carer 'M' in his daycare and she used to demand Tops to go on ice everyday for the winter months. It has really paid off! Well done... We also had Tops's "half a year at school" -evaluation and he did ever so well... Such progress! He is still not speaking, but he is clear to use words when asked and he uses his talking board to ask for things. Although it's mainly "Noodles" and "Ice Cream" or "Cheese balls"... But never the less, he is communicating and making an effort. Good boy:) 

This is now the calm before what I expect to be a storm this Spring. I have more travels coming and then we will eventually move into a new home, that will quite likely need an extensive renovation. I just wanted to make this update to say that in February, everything was calm. I was well slept and non-exhausted... Let's see how we do in the coming times. Have a great Sunday!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...