sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Tavoitteita vuodelle 2019


 Minä olin kirjoittanut jo pitkän postauksen aiheesta 'uuden vuoden tavoitteet'. No sitten elämä antoi muistutuksen siitä, että jokainen päivä voi olla viimeinen. Surun keskellä olen jotenkin myös onnistunut hukkaamaan tämän postauksen, joten tämä olkoon minulle merkkinä - kirjoita tavoitteet uudestaan alusta.

Vuosi 2018 oli monella tapaa muutosten vuosi elämässäni. Tavoitteethan löytyvät tästä postauksesta. 
Kaikilla muilla elämän osa-alueella edistyin hienosti paitsi terveyteni suhteen. Täsmälleen samat tavoitteet voisin kirjata tälle vuodelle. Suuri muutos viime vuodessa oli tietysti ero ja sen mukanaan tuomat asiat eli omaisuuden jako, asunnon myynti, -osto, ja remontointi, muutto, yhteishuoltajuusarki ja uusioperhearki. Toisaalta työelämässä siirtyminen työntekijästä esimieheksi tai työntekijästä työnantajaksi oli toinen oleellinen muutos. Ja kaikki tapahtui tietysti samaan aikaan. Ei siis ihme, että maaliskuusta elokuulle minulla ei ole ollut minkäänlaisia merkintöjä hyvinvointipäiväkirjassani. 

Niinpä: Tänä vuonna lupaan pitää parempaa huolta itsestäni.

Toisaalta tuntuu aivan hullulta tavoitella elämässä mitään. Kun elämä on antanut minulle jo kaiken. Olen saanut rakastaa ja tullut rakastetuksi. Ja kaikella tarkoitan rakkaitani, perheenjäseniä, sukulaisia, ystäviä. Kiitos, että olen saanut elämääni kanssanne elää. Ajattelen, että jokainen uusi päivä tästä eteenpäin on ns. 'plussaa'. Ei ole itsestään selvää, että saan elää ja hengittää, eikä se, että saan tehdä sitä rakkaitten ihmisten kanssa. Vaikka olen mielestäni varsin itsenäinen niin koen silti, että minun elämäni tarkoitus on jakaa sitä ja ajatuksia siitä toisten kanssa. Ehkä se on inhimillinenkin ajatus.

Eetun lähtö aiheuttikin minulle mielialan vaihtelua, jossa välillä tuntui, että millään ei ole merkitystä enkä halua tehdä mitään. Haluan kuitenkin suunnitella tulevaa vuotta ja listata tavoitteeni. The Show Must Go On. Hän oli optimistinen ja positiivinen ihminen, joka huokui energiaa. Tunnen itsekin samantyyppistä paloa. Ajattelen, että kunnioitamme rakkaitten poistuneitten ihmisten muistoa nimenomaan elämällä täysillä, jokaisena päivänä.
 

2019 haluaisin...

Nauttia arjesta.

1 Viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa

...Tähän kuuluu se, että on positiivisella tavalla läsnä ihmisille, joiden kanssa viettää aikaa. Säteillä energiaa.
...Perheen kanssa meillä on yhteisiä liikuntaharrastuksia, joista kaikki viisi nauttivat - uinti tietysti etunenässä, mutta miksei myös jalkapallo, mäen lasku, luistelu tai retkeily jne. Perheessä, jossa on yksi, jollla on laaja-alainen puheenkehityksen pulma, on tärkeää löytää tapoja olla yhdessä niin, että hänkin voi osallistua. Liikunta on meille sellainen.
...Jatkaa Suomen luontoretkeilyä, siitä tulee niin hyvä mieli ja ihaninta siinä on se, et sitä voi tehdä hitaasti ilman suorittamisen fiilistä. Ja se, et voi välillä ottaa lapsetkin mukaan <3. Ja mummut!
...Olla jokapäivä (kun hänen kanssaan olen) A:n kanssa sellaisessa yhteydessä, joka saa hänet kikattamaan onnesta. Edes hetkisen. Kutittaminen, jahtaaminen, lukeminen, mattopaini - nämä ovat toimivia tapoja juuri nyt seitsemän vuotiaan kanssa.


2 Ottaa aikaa itselle hyvinvoinnin huoltamiseen ja opiskeluun

Koska jos itsellä on energiatasot kunnossa, kykenee antamaan rakkautta.

...Tähän kuuluu monenlaista...

esim. paluu terveysrutiineihin: säännölliseen liikuntaan ja terveellisempään ruokavalioon. Olen päättänyt myös luopua alkoholista muutamia poikkeustilanteita lukuunottamatta. Tällaisia ovat esim. tulevat synttärikemuni maaliskuussa ja promootio toukokuussa. Tähän päätökseen vaikutti sekä alkoholiin menevä rahamäärä että sen ikävät vaikutukset sekä fyysiselle että henkiselle terveydelleni. Juhan kans olemme myös päättäneet pienimuotoisesta painonpudotus haasteesta, mutta siitä toisessa postauksessa.

Käytän heiaheiata treenien merkintään niinkuin olen tehnyt vuodesta 2012...

...Embun harjoittelu ja kisailu Euroopan Taikailla Kirsin kanssa kesällä
...Uusien liikeideoiden kehittäminen tuottavaan muotoon. Tekemistä, ei pelkästään suunnittelua.
...Kulutuksen ja taloustilanteen seuraaminen mahdollistaen säästämisen ja sijoittamisen
...Uusien hyödyllisten taitojen oppiminen liittyen esim. remontoimiseen, sijoittamiseen, verkkoliiketoimintaan jne. Tästäkin voisin kirjoitella vähän enemmän toisessa postauksessa - haluaisin lukea/kuunnella tietyt kirjat esimerkiksi...
...Kehity johtajana ja opettajana uusissa haasteissa. Haluaisin oppia enemmän ennakoimaan enkä tekemään asioita vain viime tingassa. Tilaa kehittymiselle on edelleen. Töissä minulla on viimeisen vuoden aikana ollut kommunikaatiovaikeuksia nimenomaan italialaisten kolleegojen kanssa. Haluaisin oppia ratkaisemaan näitä haasteita niin, että voisimme tehdä jatkossakin töitä yhdessä ilman, että kommunikaatiovaikeuksiin menee kohtuuttomasti aikaa.

3 Toteuttaa kaksi erilaista lomamatkaa, joista toisen Juhan kanssa kahdestaan ja toisen koko perheen voimin.

Otan siis tavoitteeksi, että nämä järjestyvät. Työn puolestahan teen reissuja paljon tänäkin vuonna, mutta on aivan eri asia saada matkustaa paikkaan, jonka on täysin itse päättänyt, niitten ihmisten kanssa, jotka on tärkeimpiä. 

Oikeasti kun ajattelen sitä, että mitä haluan elämässä tehdä niin mikään ei voita kohtaa 1.  Kohta 2 tukee kohtaa 1 ja kohta 3 on sama kuin 1. Tällainen prioriteettijärjestys sopii minulle. Mitä sinä suunnittelet vuodelle 2019?/This year my new year's resolutions are simple:

1. Spend quality time with loved ones and enjoy it
2. Spend time to develop your health, skills, economics and work
3. Make two holiday trips

In fact, nothing beats 1. Three is the same as one and two is so that one and three can happen. 

What about you? What are you planning?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...