sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Family Skiing Holiday in Kajaani


*English Summary at the bottom*

Joko teidän talvilomat on ohi...? Olen kovasti talviurheilulajien ystävä. Pidän hiihdosta, luistelusta, mäenlaskusta, laskettelusta - you name it! Ehkä se johtuu siitä, että kasvoin Kajaanissa, jossa oli aina lunta talvisin. Lapsuudessani lunta saattoi hyvin olla lokakuun lopusta toukokuun loppuun. Nykyään meininki on tietystikin vähän muuttunut ja Jyväskylässä innokkaimmat hiihtäjät käyttävät lumetettuja ensilumen latuja pidentääkseen hiihtokauttaan. 

Jyväsjärven luisteluradalla

Viime viikolla Jyväskylässä oli aivan vesikeli. Suuntana hiihtolomalle oli siis lapsuuden kodin maisemat Kajaanissa. Ennen vesikelin alkamista ehdittiin kuitenkin lasten kanssa käydä Jyväsjärvellä luistelemassa. Saapa nähdä jäikö se ainoaksi luistelukerraksi järven jäällä tänä vuonna. 

Uusioperheessä mainiointa on kyllä ehdottomasti se, että saa nauttia lasten seurasta tällaisina päivinä. Onneksi Juhan isommat muksut tykkäävät monenlaisesta liikunnasta. Ihanaa kun löytyy luisteluseuraa minulle ja A:lle. Nautin siitä, että voin seurata lasten iloa kun he kehittyvät taidoissaan ja saavat elämyksiä liikunnan kautta:) Minulla on käynyt hirmuisen hyvä tuuri kun perhe on iso, mutta ei ole tarvinnut synnyttää ja huoltaa pikkulapsivaiheessa kuin tuo yksi... 

Vimpelin vaaran latu

Tällä hiihtolomalla saimme myös seuraa ystävästäni J:stä matkalla Kainuuseen. Sekin oli mukavaa, kun pääsi hieman pidemmälle hiihtolenkille, eikä tarvinnut mennä yksin. Lapsen ja mummin voimat eivät oikein vielä/enää yli 10km lenkeille repeä. J:n kanssa hiihtelimme Lohtajalta Huuhkajanvaaran kautta Vimpelin ympäri ja takaisin. Siinä mennään siis ensin Kainuun portille ja sitten Golf-kentän poikki Vimpelinlammen vierelle ja siitä vaaran yli. Meinasimme ajautua Kainuun prikaatin ladulle, mutta onneksi tajusimme kääntyä takaisin varoituskilven kohdalla. Keli oli aika jäinen. Se ei tosin haitannut, sillä me olemme ns. maisemahiihtelijöitä eli koko lenkkiin meni kolme tuntia evästaukoineen. Eväät syötiin laskettelurinteen alahissillä. Rinne ei ollut auki, joten rauhallista oli. Mukava oli tuoda ns. uusi ystävä lapsuuden maastoihin. Harvemmin sattuu tällainen mahdollisuus. Kiva kun lähdit mukaan! J:n kanssahan olemme ahkerasti retkeilleet viimeisen vuoden aikana mm. UKK-puistossa ja Salamajärvellä

Jaetut kokemukset ovat parhaita

Loppulomaa vietin äitini ja poikani kanssa. Käytiin hiihtämässä Oulujärvellä. A:n hiihtotaito on parantunut niin kovasti, että hän olisi vedellyt viimassa täysin jäisellä järvellä ilman latua menemään vaan. Mietin siinä hiihdellessämme, että miten ihanaa on päästä hiihtämään näin kolmen polven kesken. Elämässä on niin paljon syitä miksi joku asia ei tapahdu. On vaikka huono sää tai jonkun terveys pettää tai ei mukamas ole aikaa tai perheenjäseniä ei huvita samat aktiviteetit... Jaetut kokemukset ovat minulle se tärkein asia. Varsinkin tällaiset lomat kun kaikki ovat yhdessä hyvällä tuulella, ovat niitä rentouttavimpia. Tarvitseeko ihminen mitään muuta oikeastaan? 

Eilen oli lumimyräkkä sitten ja pakenimme sitä uimahalliin. Poikanen hyppäsi 35 kertaa 1m ponnahduslaudalta (äiti vain 30kertaa). A on oppinut uimaan niin, ettei hän tarvitse enää kellukkeita edes 3,8m syvyisessä altaassa. Eipä tarvitse enää vahtia häntä haukkana. 

Hiihtoloma 2019


...Oli antoisa. Täytyy tunnustaa, että tein töitä vielä torstai-iltana (deadlinet!) Silti akkuja tuli latailtua, ei hassumpaa. Miten te tykkäätte viettää talvilomia?
/ This Skiing Holiday I spent once again doing winter sports with my family members. I love skiing, skating, downhill skiing, sledging etc. Perhaps because I grew up in Kajaani! In Jyväskylä I took the kids to Jyväsjärvi ice while it was still ok. Having a 'modern family' of some borrowed kids, the best part is sharing experiences with them. Luckily these two love sports and therefore Tops and I often get company to go skating etc. It is a blessing to have a big family without the hassle of pregnancy/small child period except with one of them!

This skiing holiday I also was accompanied by my good friend J for a longer skiing trip in my childhood scenery of Vimpeli. In addition I skied with my mother and my son on Oulujärvi. All of these experiences make me feel very blessed. There's so many excuses in life not to get together or do things together... Thank you for sharing your winter break with me! 

How did you guys spend your winter breaks?

Disclaimer: Kuvissa esiintyneiltä on pyydetty lupa. / Pictures published on permission, photo of me by J.O.

3 kommenttia:

 1. Omg! Luin blogisi alusta tähän päivään saakka ja nyt tuli toppi. On ollut kyllä sellainenkin seikkailu että huhhuh. Toivottavasti jatkoa seuraa. Kaikkea hyvää toivottaa Tarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, Aikamoinen rupeama... varmaan 1000 postausta.

   Poista
 2. Ja kyllä hiihdin ja luistelin 5krt molempia, mitä tääl stadis ehdin . T

  VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...