lauantai 12. heinäkuuta 2014

Baarit, Taivas ja Aallot

Tällä viikolla toteutin pitkäaikaisen unelmani.Eräänä torstaina pari vuotta sitten mietin, et minne haluisin matkustaa vielä. Siitä syntyi matkustamisen Bucket-lista, joka mulla on ollut pari vuotta käytössä. Tavoitteena on ruksia yksi kohde per vuosi yli. Viime vuonna kävin Shaolinin temppelissä. 
 Listallani olevat kohteet kuuluivat näin:
1. Huippuvuoret - Svalbar
2. Uusiseelanti - New Zealand
3. Siperian halkikulkeva juna - Transsiperian Express
4. Alaska
5. Kiinan pyhät vuoret
6. Shaolinin temppeli - Shaolin Temple
7. Laskettelu Alpeilla - Skiing in the Alps
8. Barcelona
9. Afrikka
10.Suvarovin atolli - Suvarov

Eli nyt kaksi vuotta myöhemmin ollaan tilanteessa, jossa olen ruksinut kaksi paikkaa listalta. Molemmat olivat aikalailla niitä tajunnanräjäyttäviä kokemuksia elämässä. Olen listaani varsin tyytyväinen siis toistaiseksi ollut.

 Tällä viikolla olin siis ekaa kertaa elämässäni Barcelonassa.
 Bar = Baarit, Cel = Taivas, Ona = Aallot kiteyttää tämän kaupungin aika hyvin.
 Nähtävää olisi hirvittävästi. Olin Barcelonassa 3 päivää Edulearn 2014 konferenssissa ja no, valitettavasti tämä ei ole tarpeeksi pitkä aika oikeasti näkemään mitään juuri Barcelonassa..
 Minulla oli kahtena aamuna kolmisen tuntia aikaa sighteseeingille ja no, sen jälkeen oli sellainen olo, että joo, tänne pitäis tulla kahdeksi viikoksi PELKÄSTÄÄN katsomaan maisemia. Saati sitten jos on työtä ja sosiaalista elämää siinä, niin joo, lyhkäiseksi jäi. Eli saman tien voisi nostaa Barcelonan takaisin listalle.
 Kuvia näistä maisemista on kuitenkin sen verran, että taidan julkaista Barcelonasta enemmän kuin yhden tarinan blogiin.
 Barca, Barca, Barca. Päädyin kahdelle eri kiertoajelulle, joista molemmat menivät toki ihan sen keskusta-keskustan läpi.
 Goottilaiskeskusta on ehdottomasti kävelylenkin arvoinen paikka, onneksi pääsimme siellä hieman jaloittelemaan.
 Barcelonassa ehkä vaikuttavinta on juuri arkkitehtuuri (doh). Mutta ehkä minä haluaisin sanoa, että Barca on muutakin kuin Gaudia. Keskustassa on toinen toistaan upeampia taloja.
 Täällä voi kuvitella olevansa Roomassa.
 Barcelona oli mielestäni erilainen eurooppalainen kaupunki. Minä olen niitä sen verran nähnyt, että voin sanoa tämän. Ei perusmukulakivikatuja.
 Goottilaiskorttelissa oli hienoja sisäpihoja ja historiallisia portaikkoja.
 Näissä maisemissa on varmasti kuvattu yksi jos toinenkin elokuva. Tunnelma oli mystinen.
 Osa rakennuksista oli ns. 'Kings Landing' tyyliä, vai mitä sanotte?
 Sää suosi minua - yhtenä päivänä satoi, mutta kahtena paistoi.
Tämä simpsakka viulunsoittaja hurmasi minut ja alaskalaisen seuralaiseni niin, että eksyimme lopputuristiryhmästä tässä kohtaa.
 Sittenpä iskikin niin iso paniikki, että kujaputiikit piti kiertää kaukaa, ei tullut niihin sukellettua lainkaan. Harmi juttu:( Kaikenkaikkiaan Barcelona on paljon muutakin kuin Gaudia. On jopa hieman harmi, että yhdessä kaupungissa on näin paljon nähtävää - se kun tarkoittaa sitä, että Picassot ja Dalit jäävät jalkoihin. Tässä ei suinkaan ollut kaikki Barcan kuvat - yritän julkaista näistä aiheista seuraavan viikon aikana vielä ainakin pari postausta.
Barcelona. Two years ago I made a list of where I would like to travel before I die. This had ten places in - all dreams, all something amazing, but doable. Yes, of course there's even wilder dreams which I didn't put in, because I want to make sure that I do this list. Once per year to cross something off is my target - and Barcelona was there. So yes, I did have that in mind when submitting a paper (and actually ending up contributing to two) to the EDULEARN 2014. 

Unfortunately I had only three days in Barcelona. This meant that I had to heavily prioritise. I can tell you however, that I was not disapointed at all, just ashamed of how little time I had. I did two mornings of sightseeing with two different bus tours with a couple of stops. Yeah, I know - I really saw nothing. But I just wanted to get a feeling of the city. See something. This was a compromise. Yeah, I would have rather taken my time, walking around with locals, checking out art and achitecture with my own time. Sometimes that's not an option. I am however sure, that I'll be back here. Absolutely. 

The gothic centre is amazingly beautiful. You can pretend you are in King's Landing (yeah I know it was shot in Croatia, but still) and it is still somehow different from all other european cities I have been to. There's soul in Barca, which you can't feel anywhere else. So yes, I was just as impressed as in the Shaolin temple last year. These are not by far the only pictures I have of the city. More posts will follow:)


2 kommenttia:

  1. Olet upeasti vanginnut kuviin olennaisen, UPEA kaupunki! Koskaan ei ole tullut mieleen käydä, mutta tuohan pitäisi nähdä livenä ehdottomasti. Rakennusten kauneus on lumoavaa. Oliko millainen hintataso?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja nää ei olleet ees kaikista huikeimpia paikkoja Barcelonassa...Hintataso oli minusta aika korkea ruoan suhteen. Alkoholi oli Suomeen verrattuna halpaa. Mutta en oikeastaan ostanut muuta kuin ravintolaruokaa, joten en osaa sanoa. Aika loppui kesken:( Mango kentällä oli Suomea halvempi - vaatteet varmaan ovat halvempia.

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...