tiistai 22. heinäkuuta 2014

Suomen kesä

 Kyllä sitä odoteltiinkin jo, eikös. Mut heinäkuu on ihan kivasti korvannut surkean alkukesän.
 Oltiin viikonloppuna möksällä. Oli muuten ihan parhaita päiviä poikasen kanssa.
 Surffailtiin ja uitiin neljä kertaa päivässä!
 Poikanen osaa jo useimmiten olla tippumatta laiturilta. No ei tosin ihan aina.
Nautittiin sukulaisten seurasta, etenkin mummin, joka oli kivana kaverina. Poikasen mielestä mummi on ihan paras, oma hänen ihmisensä.
 Onhan tuossa lapsukaisessa joka kesä vähän vähemmän vahtimista, vaikka vauhtia piisaakin. Nyt sentään ei ole katastrofi jos on vähän aikaa yksin laiturilla. Tosin meille kävi tokana päivänä niin, että kyy oli tullut laiturille paistattelemaan päivää. Se hieman latisti tunnelmaa, koska emme saaneet sitä nirhattua ennen kuin pakeni veteen.
 Muita haasteita oli ison mökin oven lukkiutuminen - avaimet sisällä. Onneksi ikkuna oli auki.
 Mitä olisi mökkikesä ilman pikkuprojekteja?
 Tänä kesänä projektina oli kaataa muutama puu.
 Yksi kerrallaan matalaksi ja sitten moottorisahalla paloiksi.
 Minä ja poika kylläkin keskityttiin oleelliseen eli auringossa hengailuun. Mä saatan jopa saada aikaan rusketuksen tänä vuonna - ennenkuulumatonta!
 Serkkuni ei luottanut purjetta mulle, vaan paineli itse sen kanssa hyvällä tuulella järvelle.
 Surffileski odotti rannalla.
 Mutta päätti sitten itse tarttua kirveeseen.
 Suomalaisnaiset! Aina pitää olla varastamassa miesten hommia. Halon hakkuu on mun mielestä ihan superkivaa, muuten. Harmi vaan, että kolmevuotias ei antanut mun sitä paljoa harrastaa ja serkkuni vielä vähemmän... Kova kisa siitä, kuka saa tehdä eniten hyötyliikuntaa per päivä.
Mökillä mun yks suosikkijuttuja on lapsen nukuttaminen. Pääsee itse vaeltamaan keskenään metsässä ja lapsi lopulta urvahtaa Manducaan selkään. Ihan parhautta. Tykkään kävellä metsässä yksin todella paljon. 
 Kyllä on ollut kissanpäiviä nämä kelit Keski-Suomessa. Ajattelen niin, että parhautta viettää tällaisia päiviä möksällä. Täydelliseen päivään tarvitaan vähän ulkoilua, uintia ja luontoa. Paljoa muuta ei ihminen sitten tarviikaan. Päälle sauna ja nuotilla istumista ja siinähän se sitten on. Kesä.
Finnish summer has finally been excellent. We spent some time over the weekend in the summer cottage, just chilling out and doing some relaxing sports like swimming, surfing and hiking. Of course it wouldn't be a finnish summer without a small project, which has this year been about taking down some trees. I love chopping wood. It's such fun to throw the axe around. What more can a perfect day have within - surfing and wood chopping, sauna and bon fire... Very Finnish, yet I can't think of a better way to spend a summer day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...