torstai 7. huhtikuuta 2016

Väitös tulee, apua!

 Sit se olis niinku tässä. Tää tyttö väittelee tohtoriks ens viikolla. Tervetuloa kuuntelemaan lauantaina 16.4. Agoraan, Mattilanniemi 2, Martti Ahtisaari Sali klo 12:00. Tilaisuus on yleisölle avoin, mut kannattaa ottaa huomioon, että jos tulee autolla niin voi olla heikkoa saada parkkipaikkaa, sillä mattilanniemessä on lähtö juoksutapahtumalle samaisena ajankohtana! Väitöksen päätteeksi kahvitilaisuus on Agoran aulassa.
 Ai kiinnostaako jotakuta mun aihekin? Se on toki oppimateriaalipankkien laadunvarmistus. Kuivaakin kuivempaa siis. Saa nukkua! Vastaväittelijänä toimii Dr. Javiera Atenas University College Londonista. Ja kustoksena oma proffani ja ohjaajani Prof. Dr. Jan Pawlowski.Mää sain sen valmiiks. Huomaatteko? Saako nyt olla jo vähän fiiliksissä...? MUN väikkäri.
 Koska kyseessä on verkkomateriaaleihin suuntautuva väitöskirja - päätin poseerata kollegalta lainatun ipadin kanssa. Tähän ei yhtään vaikuttanut se, että itse teos on edelleen painossa... Tai no, onhan siitä nyt jo vedos olemassa toki, kun 10vrk aiemmin sen täytyy olla olemassa, muuten ei väitöslupaa saa.
 Väitöskirjassani tutkin siis verkkosivustoja, joille on kerätty oppimateriaaleja, jotka ovat opettajien käytössä vapaasti ilman maksua. Erityisesti minua kiinnosti, että mikseivät opettajat ole kiinnostuneita käyttämään näitä oppimateriaalipankkeja niin aktiivisesti kuin voisivat niitä hyödyntää ja voisiko laadunvarmistuksella parantaa pankkien menestystä.
 Olen tietojärjestelmätieteen tutkija. Minua kiinnostaa siis ihmisen ja teknologian vuorovaikutus. Miten digiaika saa meitä muuttamaan toimintaamme...? Olipa aiheeni miten kuiva tahansa, siinä on loppujen lopuksi kyse ihan kaikenlaisen ihmisen tekemisen peruslähtökohdista: Jos ihminen kokee, että joku asia on hyödyllistä ja helppoa omaksua niin se otetaan käyttöön. Laatu on nimenomaan sitä, että tarkasteltava objekti tai asia vastaa sen ihmisen odotuksia, joka laatua arvioi. Laadun varmistusmenetelmät eivät kuitenkaan aina johda tietojärjestelmän menestymiseen. Miksi? Koska nämä käsitteet ovat subjektiivisia ja dynaamisia - erilaisilla käyttäjillä on erilaiset käsitykset laadusta ja lisäksi he saattavat muuttaa mieltään. Tämän tyyppisiä aiheita pohdiskelin väitöskirjassani.

Mitä minä oikeastaan väitän? 

Asiantuntija-arvioinnit yhdistettynä käyttäjien luomaan laadunvarmistukseen (suosittelujärjestelmät, vertaisarvioinnit, kommentointimahdolisuudet) edistävät oppimateriaalipankkien menestystä.
 
PhD Defence is coming! Next week I am defending my PhD thesis "Why Open Educational Resources Repositories Fail – the Contribution of Quality Approaches to the Success of Repositories". The defense is open for public in Agora, Mattilanniemi 2, at 12noon on 16th of April in the Martti Ahtisaari hall. There is also coffee and cake afterwards:) My opponent is Dr. Javiera Atenas from University College London and my custos is my professor and supervisor Prof. Dr. Jan Pawlowski. You are welcome to come and see me squirm:)

What is my claim exactly?

I am an information systems researcher. I am interested in how technology changes the behavior of people. In my case, I was curious on why teachers were not using the websites where open educational materials were being gathered. My hypothesis was that quality and quality assurance could help the repositories to succeed. My dissertation showed that expert reviews combined with user-generated quality assurance mechanisms contribute towards the success of repositories. 

Follow in social media/SOME #katiphd
Kuvat / Pictures (c) Hilkka Grahn

2 kommenttia:

  1. Can we have more photographs of you holding an iPad and pointing at it? I don't think you have exhausted all possible poses.

    VastaaPoista
  2. Sure. Would you like them to your personal email?

    VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...