sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Zhangjiajie National Park

Tällä reissulla olemme kahlanneet UNESCOn perintökohteissa, mut niitä Kiinassa riittää, joten ei ihme.
Zhangjiajien kansallispuisto on yksi huikeimmista paikoista Kiinassa yleensäkin ottaen... sitä ei siis mitenkään voinut skipata täällä ollessaan.
Kansallispuistoon on viisi sisäänkäyntiä ja me menimme siis läntisestä portista Yexipun kylältä sisään.
Läntisen portin luona on bussikuljetus köysirata-asemalle, emme todellakaan olleet aikeissa kävellä vuorille...
Olimme sään suhteen hieman skeptisiä - alkaako sataa? Onko niin pilvessä, ettei voida yleensäkään nähdä mitään jne.
Kansallispuistoon on kahdenlaisia lippuja: 4päivän lippu, joka maksaa 245yuania ja vuoden lippu... (en katsonut mitä se maksoi koska ei ollut relevantti tieto mitenkään)

Turistioppaissa sanotaan, että koska sää vaihtelee alueella niin paljon, on syytä viettää aikaa kansallispuistossa, jotta kokemus olisi mahdollisimman hyvä.
Sää ei valitettavasti oikein suosinut meitä, vaan huipulla oli pilvessä ja jossain vaiheessa alkoi myös sataa.

Kansallispuistossa oli tästä huolimatta ehkä miljoona kiinalaisturistia ”lomailemassa” tai siis suorittamassa lomaansa... kiinalainen turismi on sellaista että ravataan paikasta toiseen mahdollisimman lyhyessä ajassa ja otetaan selfiekuvia maiseman tai kohteen kanssa.
Oma naama pitää kuvassa olla iso - taustalla olevat asiat ovat sekundäärisiä. Mut noniin, mikäs minä olen turismia kritisoimaan, olenhan itsekin selfie-turisti ja tykkään julkaista kuvia matkoiltani.
Kansallispuiston sisäiset bussit kuuluvat lipun hintaan, niillä pääsee paikasta toiseen, mutta kannattaa olla tarkkana, sillä jos ei jää pois oikeaan aikaan heti niin voi päätyä johonkin muualle kuin mihin oli menossa.
Me kävimme katsomassa huikeaa hiekkakivialuetta - vuoret ovat muotoutuneet miljoonien vuosien aikana - Yangtse-jokihan oli 300miljoonaa vuotta sitten Yangtse-meri, jonka laitamilla nämä hiekkakivivuoret muodostuivat eroosion kautta.
Hiekkakivien pinnalle tuli rautakerrostumia, mikä mahdollisti sen, että ne ovat pysyneet koossa noin mahtavina pylväinä...

nämä muodostelmat ovat ainutlaatuisia Kiinassa, missään muualla kuin tällä alueella ei ole vastaavaa - mutta tämän alueen skaala on mieletön.
Kivivuoria on kokonainen metsä.
Täällä kuvattiin myös Avatar-elokuvan kohtauksia, tietysti green screeniä mukavasti lisäillen.
Tämän vuoksi alueella on näin kiinalaisten juhlapyhien aikaan aika paljon turisteja. Ja kun sanon ”paljon”, tarkoitan miljoonia.
Tämän syysloman aikaan Kiinassa matkustaa yhtä paljon ihmisiä kuin on koko Euroopan väkiluku... siinäpä siis skaalaa...
Zhangjiajien kansallispuistossa se tarkoittaa sitä, että 4metrin teillä ei pysty liikkumaan. Ei siis että liikutaan hitaasti vaan että ne ovat niin tukossa ettei voi liikkua lainkaan.
Avatar ”flying mountain” -vuorelle oli yksi tämmöinen tie, kiinalaisia kuin muurahaisia. Vaikka siellä oli niin pilvessä ja satoi, ettei voinut nähdä mitään. Me päätettiin et tonne soppaan ei lähdetä rymyämään.
Paras olisi ollut lähteä hiking kävelyreiteille, epäilen ettei siellä juurikaan kiinalaisturisteja näy. Sen sijaan länkkäreitä oli kymmenkunta, lähinnä kahdestaan matkustavia vaeltajia tai vaihtareita. Alueen englanninkielinen palvelu on niin hyvää, että täällä on varmastikin aika paljon nimenomaan vaellusturisteja.
Ja miksipä ei? Onhan tämä varsin huikea paikka maailmassa. Eikä yksi päivä kansallispuistossa riitä alkuunkaan. Varaisin seuraavalla kerralla Zhangjiajiehen viikon.
/ So last week we visited Zhangjiajie National Park, the home Of sandstone forests. These rock and mountain formations Are amazing at their scale - some plateaus, some Are small like fingers... the sandstones formated after 300million years ago this area was the shore Of Yangtse sea... before it became yangtse river. This place was used in the filming Of ”Avatar”, and therefore is also attracts many tourists during the Chinese holidays. So many tourists in fact that the most popular viewing areas get so crowded that you simply cannot move there. I would recommend this place for hiking but do not try to do it during Chinese holidays and certainly the best way is to Stay off the most crowded parts Of the area and walk the more abandoned routes. We unfortunately had used our legs in Wudangshan so much that we couldnt really go off road here...   we also had a poor weather as you can see from these pictures. Never the less, one Of the five most impressive places ive been in China. Absolutely worth the visit. It’s good to give this area one week though, AS the weather changes a lot - this would give the best chance to see some wonders Of the nature. 

2 kommenttia:

  1. Tervehdys Autismi- ja Aspergerliitosta! Olen liiton viestintäkoordinaattori Helin Vesala. Onko sinulla sähköpostia, johon voisin laittaa viestiä? Minut saa kiinni: helin.vesala(at)autismiliitto.fi

    VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...