keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Hyvin suunniteltu viikko

 Ai että taas olis vaikka mitä asiaa, mutta ei aikaa kirjoitella ylös. Ärsyttävää. Ei vaikka kuinka puristelisi niitä minuutteja viikosta ulos. Kalastajan vaimo jutteli hyviä ajatuksia menneellä viikolla ajankäytön hallinnasta täällä.

Minä noudatankin aika paljon elämän hallinnan ohjeita: käytän Google-kalenteria, johon merkkaan kaikki menot. Su/Ma käymme mieheni kanssa läpi, että mitä tulevalla viikolla tulee tapahtumaan. Esim tää viikko on ihan niin perus kun olla ja voi.

Suunnitellut liikunnat:
2x sali
2-3x Kempo
1x vauvauinti

Näiden lisäksi maanantaisin käydään kaupassa ostamassa viikon ruoat. Tän viikon päivällislista:
Ma: mushrooms&egg
Ti: mapotofu
Ke: pasta with mince
To: thai (tilataan)
Pe: piti olla tonnikalaa, mutta citymarkettin kalatiski oli rempassa, joten joutuu ostamaan sen sit myöhemmin
La: Dahl & egg fried rice
Su: Mushroom jelousie
 Lounaaksi syön yleensä jotain ulkona/edellispäivän tähteet, lisäksi iltapäivisin rahkaa ja hedelmiä. Aamulla syön vaihtelevasti joko voileipää/puuroa&kananmunan valkuaisia tms. Illalla rusinoita ja tietysti joskus jotain herkkuja (minulle ne on vaikka venäläinen yogutti tai joku juustopala).

Lisäksi suunnittelen yleensä viikon verran asuja valmiiksi samalla kun käyn läpi puhtaat pyykit. Minulla on tapana tehdä kokonaisen asukokonaisuuden pinoja, joissa on siis alusvaatteista sukkiksiin ja päälysvaatteisiin odottamassa niin että aamulla ei tarvitse miettiä, mitähän tänään päälle pantaisiin. Kuitenkaan tämä ei joka aamu toimi - toisinaan fiiliksen mukaan on tehtävä nopea muutos asuun, vaikkapa business meetingin takia karvaliivi vaihtuu jakkutakiksi tms. Olen liukkailla keleillä (joita tänä talvena on ollut ihan tarpeeksi) todella huono vaihtelemaan kenkiä. Haluan sellaiset kengät, jotka varmana pitää, eikä tarvitse kaatuilla, joten olen taas käyttänyt melkein koko talven samoja saapikkaita. Elän toivossa, että keväämmällä voin ottaa käyttöön pari muutakin joulun aikaan ostamaani paria.

Muita pikkuasioita, jotka helpottavat arkea on liikuntakassien pakkaaminen valmiiksi. Sali/Kempo/Uinti/tms kasseja minulla on aina odottamassa iskussa, koska ei aamuisin niidenkään pakkaamiselle ole aikaa, joten siinä säästyy monelta hampaankiristykseltä, kun vaan voi poimia rivistä mukaan.  Niissä on hyvä olla pyyhettä ja deodoranttia yms perushygieniaa myös mukana.
Töissä minulla on 'Things to do' lista, eli A4, jolle työkaverini silloin tällöin nauravat. Siinä on jokaiselle projektille oma kategoria ja lisäksi 'Muut' ja 'Väikkäri' kategoriat. Muissa lukee usein, että 'Maksa laskut'. Olen tosi huono muistamaan käydä verkkopankissa. Miksi se onkin niin vastenmielistä?

Ihmiselle, joka on niin epäjärjestelmällinen kuin minä, minulla on paljon ns. viikon tukirakenteita. Niiden avulla arki pyörii. Toki on hyvä olla varautunut siihen, että muutoksia tulee. Tällä viikolla esimerkiksi serkkuni tuli kaupunkiin ja pyysi nähdä meitä. Niinpä se aiheutti seuraavat muutokset: Keskiviikon kempo jäi väliin ja päätin mennä sulkapalloon sen sijaan, koska se tapahtuu aiemmin illalla. Tänään siis illalla vieraillaan setäni luona ja siis pasta siirtyy perjantain ateriaksi. Monilla asioilla on vaikutusta toisiinsa. Kuitenkin ajattelen niin, että epävarmuuden sietokyky on yksi 2010-luvun peruskompetensseista, joita olisi hyvä osata.

Millaisia tapoja teillä on arkipäivän hallintaan?

How is it that there is only so many hours per week? Into this post I have put together some routines which help me to get stuff done in my daily life. Well planned is halfly done, right?
1. Plan sports (2-3 Kempos, 1 Baby swimming, 2 Gyms)
2. Plan weekly dinners: 
Mo: mushrooms&egg
Tu: mapotofu
We: pasta with mince
Thu: thai (ordered in)
Fri: Should have been tuna, but citymarket fish desk was closed:(
Sat: Dahl & egg fried rice
Sun: Mushroom jelousie

3. Plan what you wear - I try to put aside 2-4 outfits so that I don't have to find my clothes each morning... 
4. Pack sports bags ready so you don't have  to use time in the morning/after work for that
Google calendar is my biggest weapon for time management. Of course plans always might change and I think that tolerance of unsecurity is quite important as well, but of course you can fit much more into your week by planning it well. What kinds of routines you have for time management?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...