keskiviikko 17. elokuuta 2016

Halmstad

 Tänään olen Halmstadissa työmatkalla.
 Halmstad sijaitsee Ruotsin länsirannikolla. Se on satamakaupunki ja sieltä löytyy merenrantaa.
 Halmstadiin pääsee joko lentämällä sinne suoraan tai sitten junalla Göteporgin tai Kööpenhaminan kautta. Minä käytin jälkimmäistä, koska köpiksen kentältä (mikä on siis mun suosikkikenttä maailmassa, jos ei oo vielä tullut selväksi tätä blogia pidempään seuranneille) pääsee suoralla junalla 2h 20minuuttia - Halmstadiin.
 Tämä kaupunki on erittäin skandinaavisen chic.
 Miljöö tuntuu sekä ruotsalaiselta että tanskalaiselta, mutta eipä ihme, sillä Halmstad kuului historiassa Tanskalle. Tosin siitä on nyt jo päälle 700 vuotta.
 Keskustassa on 'vanhakaupunki' alue, mikä on keskiaikaisia rakennuksia täynnä. Kaunista.
 Sää oli täydellisen aurinkoinen.
 Tämän blogin lukijat tietävät myös, että aina kun menen Ruotsiin, siellä paistaa aurinko. Tämä on sääntö.
 Tulin tähän projektiin mukaan vähän kuin varkain, 2v projektin alkamiesta, 1,5v siihen, kun sen pitäisi olla purkissa. Mutta EU projekteissa on mukava löytää uusia mukavia kolleegoja, se on tämän työn yksi iso plussa.
 Halmstadin partnerit veivät meidät syömään ja söinkin perinteisen kala-lankkupihvin. Se oli turskaa ja katkarapuja hollandaise-kastikkeessa ja perunan päällä. Ihan hirmuisen hyvää. Muutenkin ruoka on ollut tuoretta ja mahtavaa, niinkuin Ruotsissa yleensäkin.
 Ravintola oli nimeltään Pio ja se on Sturgatanilla. Suosittelen lämpimästi, jos olette ikinä Halmstadissa.
 Illan pimetessä kävelin uusien kollegojeni kanssa hotellille. Ohitimme tämän Halmstadin ruotsi-tanska -muistomerkin.
 Kaupungin läpi virtaa Nissan-joki.
 Kaikenkaikkiaan mukavimmasta päästä eurooppalaisia kaupunkeja, joissa pitää palavereja. Pieni paikkahan tämä on, 90 000asukasta.
 Lyhyt visiittini päättyy tänään ja aika matkustaa takaisin kotiin Köpiksen ja Helsingin kautta.
 Today I am in a new project meeting in Halmstad. The project itself is not new, but I am new to it. I inherited this project from Philipp and now I've been in here for two days trying to figure out how the testing of PLEs will be organised in the next one year. Quite exciting actually. The town itself is much like Denmark: Lots of cycling roads everywhere and the cyclists don't necessarily give away for the pedestrians. The food has been scandinavian but really excellent: Fresh, pure, lots of fish. I love it. This city used to belong to Denmark 700years ago, hence it's danishness. Also everyone looks like a supermodel, but I guess that's pretty normal when moving here on this area of the world. My visit was short and I'm on my way back home tonight. I recommend you stop here if you are in Sweden anyways. Gorgeous medieval buildings and nice old town by the Nissan river.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...