sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Magdeburg


 Tällä viikolla tuli pyrähdettyä Magdeburgissa. Olin siellä IMAILE-projektin kokouksessa, jossa henkilökohtaisen oppimisympäristön myyjät ja ostajat kohtasivat toisiaan ensimmäistä kertaa kasvotusten.


Tämä kokous oli minulle tärkeä, sillä perin projektin kolleegaltani Philippiltä ja tämä oli ensikontaktini konsortioon.

Toimin teknisenä asiantuntijana ja arvosteluraadin puheenjohtajana. Hatut ovat siis aika hulppeita ja oli absoluuttisen tärkeää, että opin tuntemaan "pelaajat".

No tämä on ehkä n. Viides tai kuudes eu-projekti, jossa olen töissä, joten aika tuttua kauraahan nämä tällaiset kokoukset ovat, vaikkakin tämä arvostelijan osa (vrt. Arvosteltavan osa) oli uusi.

Olin hieman skeptinen, että onkohan minulla tarpeeksi asiantuntemusta annettavaksi, mutta Aspect projektin myötä olen oppinut LOM, API, QTI jne standardit tuntemaan sen verran hyvin, että pelkoni oli turha. Minulla on sekä pedagogista että teknologista näkemystä yli kymmenen vuoden alalla työskentelyn myötä.. Mitenköhän sitä itse aina aliarvioikaan taitojaan..?

No jokatapauksessa reissu Magdeburgiin tuli heitettyä. Kolme päivää, kaksi yötä. Ja muksun vahtijoukotkin kuuluivat pärjäävän hyvin, elleivät sitten ole tarkoituksenmukaisesti jättäneet kertomatta jotain minulle...Magdeburg on entisen itä-Saksan alueella. Se käy katukuvasta selville nopeasti edelleenkin. Toki toisen maailman sodan aikana pommittamatta jääneet alueet ovat kauniita ja upeita kävellä läpi.

Keskustan ratikkaverkosto on kuitenkin kuin suoraan itä-euroopasta ja paikallinen Spar myy Gorbatsov-viinaa turisteille tuliaisiksi. No kaiken kaikkiaan rappioromantiikka iskee minuun ja etenkin vanhat kauniit steampunk-sillat: oh, mitä kaunokaisia.

Me ehdimme konsortion kanssa käydä pienellä sightseeing -kävelyretkellä Magdeburgin keskustassa keskiviikkoiltana. Se oli mukava lisä kokousaikatauluun, sillä usein käy niin, ettei ehditä oikein nähdä mitään.

Magdeburgin perusnähtävyydet, kuten upea katedraali, vanhan linnoituksen rauniot ja tietysti itse kaupungin läpi virtaava Elbe, pystyttiin helposti yhdistämään yhteen pikkukävelyretkeen.

Oppaamme muistutti minua mummistani ja oli selkeästi mielellään kertomassa tarinoita eläkkeensä ratoksi meille.

Suomalainen kolleegani oli sitä mieltä, että täällä voisi asua ja ruotsalainen, että kaupunki oli kauniimpi kuin hän oli ajatellut sen olevan. Ja todentotta, näin oli.

Mutta voittaisiko se muita paikkoja Saksassa turistille - tuskin. Tämä on paikka, jossa töitä tehdään ja turismi on työmatkaturismia: katsellaan neuvotteluhuoneiden seiniä ja hotellihuoneiden kattoja ja lähdetään kotiin. Mukava oli tällä kertaa nähdäkin jotain.

Palasin kotiin torstai-illan viimeisellä koneella. Illaksi kotiin. Finnair.

/This week i visited Germany once more. Not everything went quite according to plan on this trip. Firstly my flight to Hamburg was cancelled so I had to take a train from Frankfurt to Magdeburg where I was actually going. Well, at the end of the day, I arrived only 1h 15minutes late which was a small miracle.

I was attending the meeting of my new project "IMAILE", which I inherited from Philipp. It was vital for me to be there for this meeting because I am a technical expert and evaluation board leader and I had not met the consortium before this in full.

 Overall, everything went well and even my son seems to have been completely uninterrupted in his routines by the fact that both of his parents have been all over the world this week. My family and friends have been helping immensely this week.

I thought that Magdeburg was quite beautiful. You can see it is a city of war and the eastern germany feelings you can still get by just walking around... 


But then again, so you can in Berlin too... I like the romance of the art and architecture of that time vey much. Also the amazing Steampunky constructions left me breathless.

We had an amazing host with the Ministry of Finance of Sachen-Anhalt, they treated us with way too much food and drink throughout the week. It is good to be back and in the Finnish diet:)

I came home with the last plane of Thursday night. "Home for tonight - Finnair" 

2 kommenttia:

 1. Kiva lukea näistä reissuista! Taidat nauttia työhön liittyvistä matkoista, vaikka ne välillä varmasti raskailta tuntuukin. Oletteko muuten missään vaiheessa harkinneet A:lle sisarusta, vai keskitytkö ennemmin olemaan uraäiti? Terkut Tampereelta!

  -Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, juu mulle työreissut on tärkeitä ja niillä tykkään käydä. Se on sellainen elämäntapa mulla ollut jo vuodesta 2007 matkustaa näin.

   A:n sisarushankintaa on harkittu toki ja kysymys on hankala. En ole sitä vielä valmis SOME:ssa pohtimaan sen kummemmin kuin, että juuri nyt vastaus on ei.

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...