lauantai 27. toukokuuta 2017

Kiinaan, once more with feeling

Tänään ollaan palattu Kiinaan jälleen. Lento Xi'aniin on poikkeuksetta liian lyhyt: ei puhettakaan siitä, että ehtisi nukkua...
tai no, ennätysmäisesti nukuin aamiaisen ohi, mikä tarkoittanee sitä, että olen minä pari tuntia torkkunut sentään.

Valitettavasti se ei vaan ole tarpeeksi ja siispä eka päivä menee yleensä jetlagin tapon merkeissä. Ensimmäinen päivä koettelee siis kaikkien hermoja: aikuisia väsyttää, lapsi käy ylikierroksilla... kuumuus tuntuu ylitsepääsemättömältä jne.
Lapsukainen nukahti myös ennätysmyöhään, vaikkakin muuten hänen mielestään matka oli supermielenkiintoinen ja boonus oli, että tällä kertaa sai käydä itse vessassa!

Viime kesänä oltiin vielä vaipoissa... jotenkin tuntuu, että poikanen on tullut niin pitkälle viimeisen vuoden aikana. Toistelee sanoja - pyytää käydä vessassa sanoen "pissille".

Myös vauhtia on tullut sen verran lisää, että hetkeksikään häntä ei voi silmistään päästää.  Toki hänelle etukäteen kerrottiin, että mihin ollaan menossa ja katseltiin kuvista.
A on erinomaisen hyvä matkustaja, ei ongelmia. Hän nauttii junista ja lentoKONEista ja osaa näyttää kädellä miten kone lähtee - hiii - hop!
Xi'anissa on kirkas ja kaunis aurinkoinen päivä klo 08 aamulla kun taksissa tätä kirjoitan. Äkkiä kiinankieli palailee minulle, ymmärrän täysin keskustelun, jonka mieheni käy taksikuskin kanssa. Toki olen kuullut sen monta monituista kertaa... minne mennään? No yangyang guojiin. Mistäpäin ollaan? Onpas sun kiinankieli hyvää ulkomaalaiseksi jne.

Horisonttiin ilmestyy pilvenpiirtäjiä, lukemattomia pilvenpiirtäjiä. Tänään näemme myös vuoret oikealla. Se on merkki siitä, että savusumun määrä on vähäinen. Tämä tässä tuntuu kodilta. Täällä me asumme. Aina silloin tällöin.
Niin ja muistutukseksi someystävilleni - Facebook ja Google eivät toimi Kiinassa paitsi VPN:n yli ja tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että tänäkin vuonna lähetän postaukset assistentilleni WhatsAppissa, joka sit latailee ne bloggeriin ja faceen. Suosittelen ottamaan minuun yhteyttä Skypellä tai WhatsAppilla ja jälkimmäiseen täytyy käyttää kiinanumeroani. Fb messengerin viestit tulen käytännössä tarkastamaan vasta kesäkuun lopussa.

Mukavaa alkanutta kesää teille täältä kuumasta!

/C family has once again immigrated to China For the next one month. It is the first time Topfish has Been using the toilet instead of nappies, so overall A new experience For us. It is about 41celsius promised, so today will definitely be hot. It is A nice clear day in Xi'an, we can even see the mountains. My Chinese is slowly coming back to me... 
The first day is always worst - everyone is jetlagged, sleep deprivated and cranky. The flight to Xian is not really Long enough For sleeping and we are robbed five hours of our night anyways. So surviving the first day is a struggle... of course we are as organised as we can be: had money ready For the landlady, we have a suitcase full of stuff here: pots and coat hangers and cuttlery etc. These things help. Still, you feel as if a large truck hit you...
Just A reminder, also this year, my assistant will post the blogger & Facebook articles For me - this means that i will probably update my blog more than lately, but no messenger message will actually reach me until like ens of June. Please contact me via Skype or WhatsApp to my Chinese phone Number... Ill also close the Finnish one, so no point in sending things to that... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...