maanantai 22. joulukuuta 2014

Sunnuntai ennen joulua Lontoossa

 Kuka hullu lähtee Lontooseen joulua edeltävänä viikonloppuna? No pelkästään ne kaistapäiset kai. Kerrankin ajankohtaista materiaaalia tänään luvassa, jos poikanen antaa mun kirjoittaa tän postauksen loppuun.
 Aamu alkoi Tottenham Court Roadin tai siis British Museumin läheisessä Radissonissa, josta jalkauduttiin aamupalalle Prettiin. Joo, olen saattanut joskus mainita, että pikaruokaketjuista maailmassa Pret a Manger vie kyllä voiton hands on. Vapise KFC ja varsinkin Mc Donald's.
 Pretin Latte. Tästä tulee hyvä päivä.
 Joskus mietin, millaista olisi, jos asuisimme Lontoossa. Varmaankin sunnuntait olisivat jokseensakin tällaisia. Isi googlettaa leikkipaikkoja. No, Hydeparkista, tai paremminkin Kensington Gardensista löytyy mitä yllättävimmin Prinsessa Dianan muistoksi tehty lastenleikkipaikka.
 Siis käsittämätöntä - keskellä Lontoota on täysin ILMAINEN leikkipaikka, joka on todella iso, todella turvallinen, 10/5 tähteä, mukaanlukien vaipanvaihtohuoneveskit ja kahvila aikuisille alueet...
 Puiston vetonaula on isokokoinen merirosvolaiva.
 Poikanen on niin rakastunut siihen, että 1,5h kuluu kuin hujauksessa täällä juoksennellen.
Puistoon pääsee erinomaisesti Queenswayn metroasemalta, kävelee vaan sisään puistoon ja eteläänpäin, ei kauaa tarvitse käppäillä. Puistoon pääsee sisään vain lapsen kanssa!
 Puisto on täynnä brittiläisiä yammy-dadsejä, joilla on kaikilla farkut, sneakersit ja navy tikki-liivi. Poikani iskä erottuu joukosta.
 Tyytyväinen päiväleikkeihin.
 Paikalliset oravat ovat myös hyvin kesyjä.
 Leikkejen jälkeen siirrytään Marble Archin Mc Donaldsiin lounaalle.
 Lounaan päälle yritimme nukuttaa pienokaista, mikä meidän tapauksessamme tarkoitti kävelyä läpi Oxford Streetin.
 Kyllä, sunnuntaina ennen joulua siellä on jonkin verran porukkaa. Mutta näyteikkunat ovat myös aika viihdyttäviä.
Pääsimme käppäilyn päätteeksi China Towniin, jossa ostin kimchi-täytteisiä dumplingeja ja teemunia lounaaksi, koska lapsi ei edelleenkään ollut nukahtanut ja niinpä emme voineet alkuperäisen suunnitelman mukaan istua aikuisten lounaalle. Minulta jäi mäkkäri väliin - no koska se on mäkkäri ja kun on Lontoossa niin on kaikkea muutakin ihanaa ruokaa, enkä halunnut haaskata hyvää nälkää roskaan.
 Lapsen vihdoin simahdettua ehdotin, että menisimme piipahtamaan British Museumiin... Kun kerran ollaan hotellissa joka on noin korttelin päässä British Museumista, niin why not?
 Vaihtuvassa näyttelyssä oli kokoelmia maailman esineistä, mm. tämä Haida taiteellinen rannerengas, joka oli tehty hopeadollareista. Joo tiedän etten käytä mitään koruja, mut tän kanssa voisin tehdä poikkeuksen. Olen aika heikkona Haida-taiteeseen.
 Ja kun British Museumissa oltiin, niin pitihän siellä käydä katsomassa myös kreikkalaisten patsaiden... öö, lantioluita!
 Tykkään, että tänne pääsee ilmaiseksi sisään.
 V. 2012 Haida-näyttelyn jämät eli toteemipaalut ovat edelleen pystyssä. British Museumissa on myös mitä parhaita kauppoja. Meinasin ostaa ne tyhjiksi ja kaipaamani joululahjakokoelmat saivat täydennystä. Myös Virpin toivomat sfinksi-kumiankat löytyivät!
Ilta vierähti mitä parhaassa seurassa.
 Martineista Tsing Taoihin, illallinen oli Hotpot-ravintolassa samaisessa seurassa.
 Kylläpä oli pitkästä aikaa mukava nähdä, ystävät! Se pituinen oli luksussunnuntai Lontoossa.
Luxurious family Sunday in London: Playground - who knew that in the middle of London, in Kensington Gardens, there is a fabulous kids' playarea completely free? There's baby changing facilities, coffee bar, swings, climbing stuff and a pirate ship. Definitely going there again. Our 3 year old was mesmorized for one and a half hours and then had a three hour nap on top. Outdoors air! Hurrah! After youngling went for his nap, the adoults continued our journey walking through London on CHristmas packed Oxford Street, China town, Forbidden planet and finally British Museum - which has so amazing shops that one could complete their Christmas shopping right there and then. I was even a little late for the martini party in our hotel lobby with friends, what a great way to spend Sunday afternoon in London:) We then had a hotpot in the cellar of a Chinese restaurant chatting away about how everybody's year has been and so on. Thank you for a great night girls and boys:) There's a naked half a finn jumping on my back now, so I better give him this computer for some Finding Nemo watching.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...