perjantai 29. syyskuuta 2017

Kultaisella viikolla Kiinassa

Niinhän siinä sitten kävi, että kipaisin Kiinaan reilun viikon matkalle.
Xi’anissa paistaa aurinko. Kotiin on aina mukava tulla.
Sinofin Capstone-projektin puitteissa on vielä lopputuloksien paketointia raportin muotoon ja artikkelin kirjoittelua siinä sivussa.
Luottokolleegani Qiao Zhilinin kanssa palaveerataan näistä aiheista.
Sen lisäksi minulla on artikkeli kesken PhD opiskelijani Zhu Yalingin kanssa, jota työstetään ensi viikolla.

Lokakuun ensimmäinen viikko on kiinalaisille tärkeä loma.
Mid-Autumn festival... jonka aikana syödään kuvottavia kuukakkuja...

Sinänsä tämä ei ole erityisen hyvä aika matkustaa Kiinassa, sillä tasan kaikki kiinalaiset matkustavat ensi viikolla täällä...
Mut tää viikko valittiin sillä perusteella, et miten muuten kalentereihin sopi.

 Sattumalta sattui sit olemaan Kiinan toiseksi suurin juhlaviikko... syysfestareita kutsutaan nimellä ”Golden week”.
Tällä kertaa en matkusta pikkumurun kanssa vaan hän jäi kotiin iskän kylkeen. Meillä oli J:n kanssa läpsystä vaihto, kun hän tuli maanantaina Kiinasta.
Töiden tekemisen lisäksi minulla on ihan toisenlaisia suunnitelmia että kun kerrankin olen Kiinassa ilman muksua niin tokihan aion toteuttaa pitkäaikaisia haaveitani vähän matkustella Kiinan vuoristoissa.
Mukana matkassa minulla on ensikertalainen Kiinan kävijä elikkäs Juha, joka joskus alkuvuodesta alkoi kuvailla minulle haaveitaan Tai Chi-retkestä Kiinassa... minähän toki sanoin et kuulostaa hauskalta reissulta ja sen voisi yhdistää työmatkaani xianiin sopivasti. Ja niinpä täällä sitä nyt sitten ollaan.
On aina yhtä mukavaa päästä näyttämään kiinalaista kotikaupunkiaan uusille silmille. Kaikki, mihin minä olen tottunut jo aikaa sitten, on uutta ja ihmeellistä.
Xi’anin jälkeen meillä on suuntana Wudangshan eli Tai Chi:n syntypaikka... muistan, miltä minusta tuntui, kun vierailin Shaolinin temppelissä... minua kiinnostaa kovasti nähdä että ovatko Tai Chi:ta vuosikymmeniä treenanneen fiilikset vastaavia.
Meidän reissun alku meni varsin nappiin, kun Finnair ystävällisesti upgreidasi meidät ilmaiseksi bisnesluokkaan. Ilmeisesti kone oli täysi muuten. No mikäs siinä, kelpasi lennellä ja nukkua  Xianissa vastapainoksi on ollut sitten hieman vastoinkäymisiäkin - minun junalippuni oli varattu väärällä passinumerolla ja niinpä jouduin hankkimaan uudet. Onneksi oli paikallinen opiskelija mukana ettei mennyt puutteellisella kiinankielelläni sormi suuhun. Mut loppu hyvin kaikki hyvin...
Yritän postailla taas vähän aktiivisemmin tämän reissun ajan.
Se on selvää, että Suomen +6C keleistä Xi’anin +28C keleihin oli mukava palata... takaisin kesään 

/Small stop in Finland’s freezing Autumn Weather and I have returned to Summer again. More specifically to China. It is the Golden week and Autumn festival next week in here - not really a very good time to travel.

This is work + mountains trip, firstly wrapping up SINOFIN capstone work in Xi’an and then heading to the mountains for some martial arts adventures. I am travelling with my Finnish friend who is China-firstcomer, so many cultural adventures await.

Good to be back in Xi’an, even for two days, it is my home afterall. Plus +28C

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...