lauantai 10. kesäkuuta 2017

2017:n eka BCD

Tämän vuoden eka BCD tänään. Tietämättömille kerrottakoon, että tämä tarkoittaa Bad China Daytä.

Heräsin Suzhousta aamulla siihen, että minulla oli kurkkukipeä, päänsärky ja räkäinen olo.
Ulkona tuli vettä kuin Esterin perseestä.
Meidän oli määrä matkata takaisin kotiin Xi'aniin.

Olimme valinneet lentää kotiin. Virhe.

Jo ennen kentälle lähtöä, oli selvää, että sää tulisi vaikuttamaan lentoihin.
Hyvästelimme Eetun ja Unnan ja minnesotalaisen kiinalaisamerikkalaisen huippututkijan Suzhoun pohjoisella Gautier eli luotijuna-asemalla. Heidän junansa lähtivät kohti Pekingiä.

Meidän lähti kohti Shanghai Hongjiao -kenttää... jossa olemme edelleen. Lennon status on "delayed", ei siis vielä "cancelled", mutta kello on täällä kohta viisi illalla ja aamun lennoista on lähtenyt 1/10... joka 9 minuutti nousee kone, mutta aika epävarmaa on, että päästäisiin illaksi kotiin.
Kiinan sisäinen lentoliikenne on ihan p:stä. Ollaan J:n kanssa tultu siihen tulokseen, että nyt riittää. Tästä lähtien Kiinan sisällä luotijunaillaan. Koska jos luotijuna kestää 5h xianista Pekingiin niin se on sama aika tai vähemmän kuin 2h lento plus odottelut ja kentälle matkustus yms... tulevan syksyn Kiinan reissulla en todellakaa aio viettää yhtään aikaa enää jumissa Shanghain lentokentillä... no more of this!
Tarkat lukijat voivat muistaa, että näin kävi myös viime vuonna, kun olin Shanghaissa...

Tällaisina päivinä tulee mieleen, että Suomessa asuminen ja eläminen on helppoa. Ei tarvitse olla lentokentällä jumissa miljoonan ihmisen kanssa, tilassa jossa kirjaimellisesti on vaikea hengittää, kun joku muu kontrolloi ilmaa, jota kierrätetään meille keuhkoihin vedettäväksi... tämä on niitä päiviä, jolloin tarvitaan kaikki kärsivällisyyden rippeet...
Onneksi lapsi suhtautuu asiaan lunkisti. Katselee koneiden lastausta, leikkii ja syö kananugetteja ja starbucksin kääretorttua...
Pieni ihana matkustaja. "Piss Piss", hän sanoo. Parempi lähteä viemään veskiin siis.
/So... the first Bad China Day of the year... i woke up with A headache and sore throat. Could be just the air con, i guess. Well, then, It was raining cats and dogs. This meant Bad For us, as we were meaning to fly home today... mistake! From now on, we will always select Gautier, the bullet train, when travelling inside China... I am so done being stuck in Shanghai airports. This also happened to me last year... our flight is now 3h late, but there's 50 other flights delayed as well, so it does seem we are staying in Shanghai For another night at least... Luckily Tops takes this better than us - he Looks at the places and eats his KFC lunch... i hope you are having A better day where ever you are.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...