maanantai 5. kesäkuuta 2017

Dear Shanghai

...miksihän se on niin, että tämä kaupunki ei oikein ikinä näytä parhaita puoliaan...?
Niinkuin vaikka Ruotsissa paistaa AINA aurinko, kun sinne mene...
Sen sijaan tänään, kun laskeuduimme Shanghain Hongjiaon kentälle, oli meitä vastassa ehkä vieläkin paskempi sää kuin lähtiessä... tietänette myös, että Kiinan sisäiset lennot ovat aikalailla aina myöhässä tai peruttuja... no tällä kertaa sentään vain 1,5h.
Tiedän, että viime vuonna minulla oli varsin mukava visiitti täällä... mutta silloinkin satoi ja tulin kipeäksi... että...
Jos ei lukijoille ole vielä tullut selväksi niin ei, Shanghai ei kuulu suosikkikaupunkeihini maailmassa. Kaikella rakkaudella, nyt ei.
Parasta täällä on Carlsson club lounge. No okei toiseksi parasta. Parasta täälläkin, niinkuin kaikkialla muuallakin maailmassa, on ystävät.
Ex-oppilaani viime syksyltä kutsuivat minut illalliselle ja nautiskelimme paikallisia herkkuja...
Kuten kalasoppaa, joka keiteltiin nenämme edessä...
Ja pekinginankkatyylistä lammasta pannukakuilla.
Juteltiin siitä, mitä heidän vierailustaan oli jäänyt käteen ja mitä tekisivät uudestaan tänä vuonna...
Tuntui, että konkreettisesti akateemisen paperin kirjoittamisen workshop, jonka minä heille pidin, oli ollut mieleenpainuvin.
Lisäksi heistä oli hyvä vierailla yrityksissä ja JAMKilla.

Kaikenkaikkiaan Suomesta ja ohjelmasta oli jäänyt hyvä maku ja opiskelijat olivat onnistuneet hyödyntämään oppimaansa palattuaan kotiinsa. Yksi oli perustanut yrityksen, yksi oli ylennetty kahden yksikön johtajaksi ja kolmas oli voittanut kansallisen ohjelmointikilpailun.
Kaikkien mielestä vierailu Suomessa oli auttanut heitä työssään eteenpäin.

Olipa mukava nähdä heitä pitkästä aikaa.
Huomenna tapaan uudet opiskelijat... saas nähdä miten heidän kanssaan menee...

/Shanghai might not be my favourite city in the world, but It sure has some dear friends living in. I met my former students from last year over dinner today. Even the massive rain outside did not disturbe our lovely time together. They had brought home plenty of lessons from last year and all three are now Very successful in their jobs, using the skills learned in their half a year in Finland. Good to see you guys and see you soon again!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...