perjantai 20. kesäkuuta 2014

Luonnollinen Suomi-Juhannus

 Oho, onpas korkea kynnys lähteä kirjoittelemaan viikon tauon jäljiltä. En tiedä onko minulla joku uhmaikä vai mikä, mutta tällä viikolla harva asia on tuntunut mukavalta. Niinpä ei ole myöskään tullut kirjoiteltua. Juhannuksen aikaan tahti on varmaan hieman parempi, sillä teoriassa ei tarviis tehdä töitä. No se on tietenkin vaan silmälumetta - töitä pitää tehdä ja sen päälle on sitten kodinhoidon ja lapsenhoidon things to do listan pituus taas ylittänyt sen kynnyksen, jossa voi elää ilman stressiä. En tiedä, miten pääsisin sellaiseen tilanteeseen, että akut tulisivat täyteen ja kaikki hommat olisi tehty. Se ei vaan ole jotenkin tässä elämäntilanteessa mahdollista. Ehkä sitten kun lapsi on kymmenen? Sitä odotellessa.
 Juhannukseksi suuntaamme perinteiseen tapaan mökkeilemään, niin kuin ennenkin. Kylmältä ja sateiseltahan tuo näyttää, niin kuin suomijuhannukset yleensäkin ottaen - sellaisiahan ne ovat. Mutta toisaalta ajattelin listata niitä asioita, joista minä tykkään juhannuksessa:
Traditio
Vihreys
Sukulaiset
Sauna
Laituri
Maisemat
Luonto 
Metsä
Kuvaaminen
Nuotio 
Juttelu
Menneiden vuosien ja ihmisten miettiminen
Illan pelit pöydän äärellä
Hiljentyminen
 Mökissä pidän siitä, että voi lähteä kävelylle tai vaellukselle. Voi pulahtaa järveen. Voi pilkkoa puita. Lapsi saa juosta vapaana ja tutkia ötököitä. Pidän siitä, olemme niin etuoikeutettuja tässä maailmassa, että saamme viettää keskikesää tällaisessa paikassa,  niin kuin useimmat suomalaiset ovat. MIljoonat ja miljoonat kiinalaiset eivät ikinä nää tällaisia paikkoja. Heidän lapsensa leikkivät pölyisessä betoniviidakossa. Tällaisina päivinä tuntuu, että on upporikas.
 Haluan, että minun poikani osaa liikkua luonnossa kuin kotonaan. Haluan, että hänen leikeissään on kiviä ja keppejä ja käpyjä. Se on hänen suomalainen puolensa ja haluan että hän oppii siitä nauttimaan ja sitä ymmärtämään.
 Toistaiseksi hän tykkää olla mökillä. Koska siellä on se iso uima-allas...
 Johon hän kyllä juoksee pää edellä, ellei joku koko ajan pidä häntä silmällä. Odotan sitä päivää, kun minun ei enää tarvitse pitää silmällä ja tiedän, ettei hän ole vaarassa vaan osaa itse aavistaa, mitä luonto voi tuoda eteen. Millaisia ovat teidän juhannuksenne? Hyvää juhannusta kaikille!
Today it's the second most important day of the year in the Finnish Calendar: The Midsummer night00. All Finns gather to their summer cottages in the forest. So I'm packing one and a half Finns into the car today and driving to the forest. What is it, that I like about Juhannus so much are:
The Tradition
Green ness
Relatives
Sauna
Dock
View
Nature
Forest
Taking pictures
Fire
Talking
Thinking years and people past
Midnight board games
Quiet
Days like this I feel very privilaged. There's millions of Chinese and other nationalities in the world who never get to experience this. Happy Midsummer to all!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...