maanantai 10. tammikuuta 2022

Tavoitteita vuodelle 2022


 Vuoden vaihtuessa minulla on tapana asettaa tavoitteita seuraavalle vuodelle. Olen tehnyt näin jo vuodesta 2013, joskin hieman sisältöjä vaihdellen. Kasasin tähän linkit aikaisempiin postauksiin:

 2013    2014   2015   2016 +2016health  2017   2018   2019   2020  2021

Miten meni vuosi 2021?

Viime vuoden vaihteessa 2021 asetin seuraavanlaisia tavoitetta:

W1: Osaamisen jakaminen (SUCCESS)
W2: Oman työn skaalaaminen (SUCCESS)
H1: Syödä säännöllisesti pieniä annoksia (SUCCESS)
H2: Syödä marjoja/hedelmiä/kasviksia joka aterialla (SUCCESS)
H3: Kävellä keskimäärin 5000 askelta päivässä TAI harrastaa jotakin aktiivisempaa liikuntalajia noin 30-60min (esim. Hiihto, uinti, jooga tms) (FAIL)
F1: Nettovarallisuuden kasvattaminen 19% (SUCCESS)
F2: Passiivisten tulojen kasvattaminen 25% (SUCCESS)
F3: Puskurin kasvattaminen 5000euroon (Nyt 1000eur) (SUCCESS)
R1: Huomioida parisuhde ja perheen muut jäsenet vauva-arjessa  (SUCCESS)
R2: Pyytää herkästi apua kun väsyttää - itse ei tarvitse tehdä kaikkea  (SUCCESS)
R3: Jatkaa A:n päivittäistä kuntoutusta  (SUCCESS)
S1: Lukea/kuunnella vähintään 10 kirjaa (SUCCESS)
 

Miten meni noin niinkuin omasta mielestä? 

No täytyy antaa itselle taputukset selkään sillä vuosi 2021 meni kyllä todella mainiosti. Työtä tein vain puolet vuodesta ja lopun puolikaan olin äitiyslomalla. Äitiysloma on tehnyt hyvää, vaikka lähestulkoon joka viikko onkin ollut joku kevyt työtehtävä hoidettavaksi... Minulla on ollut noin viisi sijaista poissaollessani, jotka ovat hoitaneet hommiani mainiosti. Tekee hyvää ymmärtää, ettei ole korvaamaton. Aion jatkaa delegointia mahdollisimman paljon myös tulevana vuonna.
 
Terveyden suhteen meni myös ihan jees. Minulla todettiin raskausdiabetes tammikuussa, mutta en joutunut missään vaiheessa insuliinille vaan radi pysyi kurissa ruokavaliolla. Sittemmin raskauskilot lähtivät ja syyskuun lopussa otin tavoitteeksi vielä -10kg pudottamisen vuoden loppuun mennessä. 100g jäin tästä tavoitteesta, mutta se ei haittaa sillä tärkeintä oli alkaa taas liikkua normaalisti ja muuttaa ruokavaliota terveellisempään suuntaan. Valitettavasti polveni ei kestänyt sählyä kuin muutaman kerran syksyllä:( liikunnat ovat siis olleet kotijumppa-, lenkkeily-, vesijuoksu- & uintilinjaa. Tokikaan en ole keskimääräisesti kävellyt 5000askelta päivässä koska loppuraskaus laskee keskiarvoja rankasti. Tilanteen huomioonottaen terveysasiat ovat kuitenkin huomattavasti paremmalla tolalla kuin pitkään aikaan. 
 
Taloustavoitteeni oli nettovarallisuuden kasvu 19% ja se kasvoi kokonaista 31,83%! Hurja saavutus äitiyslomasta huolimatta! Passiivisten tulojen kasvu oli 30%/kk - tässä kategoriassa on liiketoiminnan tuloa ja esim. osinkotuloa mukana. Puskuri kasvoi 5000euroon tavoitteen mukaisesti myös. 
 
Koen myös onnistuneeni huomioimaan muita perheenjäseniäni vauva-arjessa ja löytämään aikaa parisuhteelle etenkin pyytämällä apua herkästi. A:n puheterapia jatkuu vielä tämän vuoden ja päivittäin häntä siis kuntoutamme sanojen muodostamisessa. 
 
Lopulta: Äänikirjapalvelut mahdollistivat 'lukemisen' ja luinkin yhteensä 13 kirjaa! (5am Club, Richest man in Babylon, Millionaire Next Door, Kaikki Rahasta, Kaikki kuluttamisesta, Cashflow Quadrant, Bechi, Avoimet suhteet, Uraäidin selviytymisopas, Vaurastu kuin nainen, Talo maailman laidalla, Pakumatkalla ja Kai minä halusin tätä) Lisäksi aloitin Aki Hintsan voittamisen anatomiaa ja Näin sijoitat pörssiosakkeisiin -kirjoja. Tämä harrastus ensi vuonna jatkukoon!  

Mitkä ovat tämän vuoden tavoitteet?

 
Viime vuotiset tavoitteeni olivat monella tapaa hyviä. Monista tavoitteistani on tullut päivittäisiä rutiineja. Tänäkin vuonna aion jakaa tavoitteeni viiteen kategoriaan. Träkkään menestystäni 'Intention Journalin' avulla. Se on muistikirja, johon olen kirjannut sekä 20 vuoden päästä että 1 vuoden päästä -tavoitteeni ja niiden edistystä seuraan päivittäin. Mietin siis joka päivä, että mitkä ovat mikrotason askelia, joilla voin juuri tänään edistää tavoitteitani. Lisäksi kirjaan, mistä asioista olen tänään kiitollinen. Tämän päiväkirjan kirjoittaminen on minun aamurutiinissani. Täytän journaalia vain arkipäivisin, sillä en halua suorittaa viikonloppuja. Äitiyslomalla en ole täyttänyt intention journalia joka päivä.
 
Kategoriat ovat:
  • Työt eli Work (W) - Tällä tarkoitan palkkatyötäni
  • Terveys eli Health (H) 
  • Talous eli Finance (F) 
  • Ihmissuhteet eli People (P)
  • Minä eli Self (S) 


 

Työtavoitteet 2022 - Work goals

W1: Delegointi - Mietin 'kuka voisi tehdä tämän', sen sijaan että miettisin 'miten minä teen tämän'.

Aion siis pikkuhijaa palailla töihin tänä keväänä. Ajatuksenani on tehdä vain pakolliset työni eli opetukset ja pitää silmällä kolmea projektiani kuitenkin niin, että niissä työskentelevät muut projektiryhmäläiset tekevät varsinaisen suorittavan työn. Tarkoituksenani on delegoida mahdollisimman paljon jotta aikaa jää maksimaalisesti vielä vauvelille kotona. Koska olemme etätöissä, aion jatkaa imetystä vielä yhden vuoden ikään, mikäli tämä pojalleni käy.
 

Terveystavoitteet 2022 - Health goals

Terveystavoitteeni vuodelle 2022 ovat:
H1: -15kg painonpudotus
H2: Syödä marjoja/hedelmiä/kasviksia joka aterialla
H3: Sisällyttää viikkoon 3 HIIT treeniä kotona (Näistä jonkun voi korvata esim. uinnilla tai sählyllä mikäli polvi suo.) Lisäksi lasten kanssa esim. vesijuoksu, uinti tms.
H4: Juoda alkoholia harvoin

Taloustavoitteet 2022 - Financial goals

F1: Nettovarallisuuden kasvattaminen 17%
F2: Säännöllinen pörssisijoittaminen 250€/kk (Kuukausisijoittaminen indeksirahastoihin, osinko-osakkeisiin ja osakeanteihin)
F3: Kryptovaluuttasijoitusten opiskelu kuukausisijoittamalla aluksi 20€/kk
F4: Säästäminen 'humputtelua' varten (Kaukomatka, perheloma, auton vaihto)

Ihmissuhdetavoitteet 2022 - Relationship goals

Itseasiassa viime vuoden tavoitteet olivat niin hyviä, että aionpa jatkaa samoilla myös tänä vuonna:
 
R1: Huomioida parisuhde ja perheen muut jäsenet vauva-arjessa 
R2: Pyytää herkästi apua kun väsyttää - itse ei tarvitse tehdä kaikkea

Uutena:
R3: Antaa tilaa toiselle vanhemmalle ja vähentää päsmäröintiä
R4: Tarkkaile jaksamistasi ja sovi vähemmän aikaoptimistinen aikataulu. Sopiva päivittäisten perheen ulkopuolisten sosiaalisten kontaktien määrä on maksimissaan yksi ystävä ja yksi sukulaiskontakti. Esimerkki: Jos päivällä käyn lounaalla/kävelyllä ystävän kanssa - illalla voidaan vielä nähdä YHTÄ mummoa.

Minä 2021 - Self goals

Samoin tässä kategoriassa:) Toivon saavani luettua ainakin kolme kotiin ostamaani fyysistä teosta... Tosin niiden lukeminen on hankalampaa koska vaatii pysähtymistä!

S1: Lukea/kuunnella vähintään 10 kirjaa.

/So, as usual - A new year means new year's resolutions. I have been contemplating my list for 2022  for some time now and I think I'm ready to publish it:

Here is my list:


Work related goals:
W1: Sharing my knowledge and competences with colleagues
 
Health related goals:

H1: Loose -15kg 
H2: Eat berries/fruit/vegetables at every meal
H3: Three HIIT trainings/week
H4: Drink alcohol rarely
 

Finance goals:

F1: Growing my networth 17%
F2: Regular monthly investing into the stock market: (index funds, divident shares etc.) 250€/month
F3: Learning to invest into crypto currencies starting with 20€/month
F4: Saving for liabilities (Travelling with family, changing the car etc.)


Relationship goals

R1: Spend time actively with my spouse and other family members.
R2: Ask for help when I am too tired - I don’t have to do everything
R3: Give room for the other parent and relax 
R4: Limit the amount of social contacts per day


Self goals
S1: Listen/Read at least 10 books


Kuvat/Pictures (c) Matias Mäki-Kuutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...