torstai 1. tammikuuta 2015

Lupauksia vuodelle 2015

Hyvää Uutta Vuotta kaikille tasapuolisesti! Ei rakettikuvia tänään, koska nukuin puolen yön yli. Väsytti niin kovasti. Oon varmasti tulossa vanhaksi tai jotain, kun ei yhtään haitannut möllöttää kotona uuden vuoden yli. Tuntuu, että joulukuussa tuli kyllä biletettyä aivan tarpeeksi.
picture (c)Paul Jaques

Jokavuotisia perinteitä noudattaen, teen tänäkin vuonna uuden vuoden lupauksia/asetan tavoitteita, koska olen havainnut tämän itselleni toimivaksi tavaksi nähdä, mitä kunakin vuonna olen oikeastaan saanut aikaan. Siispä ensin katsotaan viime vuoden tilannetta. Kirjasin nämä lupaukset ylös tähän postaukseen. Miten vuonna 2014 siis kävi?

Viime vuoden tavoitteet:
1. Että lapseni vuoden loppuun mennessä puhuisi selkeitä lauseita joko Suomea tai Englantia, mieluiten tietysti molempia
STATUS: FAIL!
2. Että lapseni olisi oppinut käymään vessassa itse
STATUS: FAIL!  
3. Että hoitopaikka-arki sujuisi ilman isoja murheita
STATUS: SUCCESS! Hoitopaikka-arki sujuu oikein mukavasti, lapsella ja aikuisilla on hyvä olla ja lisäksi lapsi on saanut erityisavustajan, jonka kanssa on edennyt omassa tahdissaan todella mukavasti, vaikkakin hitaasti. 
4. Että useimmat päivät olisivat ns. hyviä, ei ahdistavia päiviä
STATUS: SUCCESS! Vaikka vuoden alkupuolella ahdisti paljonkin, nykyisin arki sekä Suomessa että Kiinassa on ollut kuitenkin pääasiallisesti todella antoisaa ja iloista. Olen ollut elämääni tyytyväinen.
5. Saisin väitöskirjani loput artikkelit julkaistuksi ja johdannon kirjoitettua
STATUS: FAIL! Tosin sain sentään kaksi artikkelia kirjoitettua väitöskirjaani, joten en sanoisi, ettei se edistynyt yhtään.
6. Jatkaisin säännöllistä liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota myös Suomessa - tavoitteena normaalipaino vuoden 2014 lopussa
STATUS: SUCCESS! Tai no normaalipainossa ei nyt sentään olla, mutta liikunta on ollut koko vuoden läpi säännöllistä (mitä nyt joulukuu on mennyt hieman harakoille kaiken matkustamisen keskellä) ja ruokavaliokin ollut aika jees.


Eli noin puolet vuodelle asettamistani tavoitteista tuli selätettyä. Tietenkin, kun ne asetin, en tiennyt, että numero 1:sen kanssa minulla ei olisi mitään realistisia mahdollisuuksia onnistua. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen vuoteeni 2014. Kuitenkin ensi vuodelle jää vielä hommia tosiaankin.

Uuden vuoden 'lupaukset' 2015:

1. Auttaa lapseni kehitystä kommunikaatio & arjen taidoissa
Kuukausikohtaiset tavoitteet A:n kehitykselle - olen päättänyt panostaa kuukausittain vaihtuvaan teemaan A:n kohdalla. Niin että joka ikinen ilta siinä kuukaudessa harjoitellaan jotain tiettyä juttua, joka toivottavasti opitaan tai ainakin edistytään siinä.
Tammikuu: Kuvien käyttö arjessa - valintojen tekeminen - lukujärjestys - kommunkointi
Helmikuu: Pöydässä istuminen ruokailujen aikaan
Maaliskuu: Lusikan tai haarukan kanssa syöminen
Huhtikuu: Vaatteiden riisuminen
Toukokuu: Käydään vessassa säännöllisesti ruokailujen jälkeen ja ennen
Kesäkuu: Vaipat pois
Näiden ekojen kuukausien jälkeen täytyy tarkastaa tilanne syksyä varten sitten.
2. Yritän rajoittaa klo 17-22 välisen ajan ns. internet-vapaaksi ajaksi, jolloin viettäisin aikaa miehen ja pojan kanssa, en tietokoneen kanssa. 
3. Liikunta - Esan kanssa päätimme jatkaa viime vuonna hyvin alkanuntta terveys/kuntokamppanjaamme myös tän vuoden puolella. Ideana tälle keväälle olisi kerryttää lihasta, luopua rasvasta. Tai lähinnä minä voisin luopua rasvasta... Noh, joka tapauksessa haaste on 5 HIIT/muuta reeniä per viikko. Tästä terveellisestä elämästä enemmän huomisessa postauksessa.
4. Normaalipainon tavoittelu (mun ikuisuusprojekti)
5. Väitöskirjan viimeistely - kevään aikana sekä johdannon että viimeisen artikkelin kirjoitus ja submittaus, toivon että väitös voisi olla kesällä/alkusyksystä realistisesti
6. Uuden rahoituksen/työn varmistaminen vuodelle 2016... Tässäpä sitä onkin sitten tekemistä
7. Vähitään yhden Jufo3-tasoisen artikkelin submittaus (täytyy olla tavoitteet tarpeeks korkealla)
8. Määrä vs. Laatu - laadun kunnioittaminen kulutusvalinnoissa. Haluaisin luopua niin paljosta määrästä tavaraa kodissani, jotta meillä olisi väljempää ja samaan tahtiin haluaisin miettiä tarkemmin omia kulutusvalintojani, että mielummin ostaisin harvemmin ja parempilaatuista kuin halvempaa ja useammin.


I slept through the year changing. I must be getting old! 
This year's new year's Resolutions:
1. Systematically help my son with his developmental issues
2. Trying to limit 5 hours each night for family time: No hanging around in the internet, but quality time with my husband and my son
3. Sports: 5 times per week (more about this in tomorrow's post)
4. Normal weight: Same goal every year
5. Finishing my PhD
6. Getting funding/job for 2016
7. Submitting at least one Jufo3 level article
8. Quality vs. Quantity in consumer choises.

There we go.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...