keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Lounasravintola Jyväskylä: Pannukakkutalo

 Työkaverini sanoi minulle tällä viikolla, että 'Jossain vaiheessa sä oot hurahtanut tuohon terveysintoiluun'. Onhan se näin. Todella pitkältä tauolta palaa Jyväskylän lounaspaikkapostaukset. Lounasravintolatagin alta löytyy aikaisemmat arvostelmukset viidestä eri lounaspaikasta Jyväskylässä. Aiemmin käsitelty on American Diner, Subway, Torero, Revolution ja Coffee House. Taidan tänä keväänä jatkaa tätä sarjaa ja yrittää vähän parantaa myös arvostelun laatua.
 Vuoden vaihteessa entisen 'Etruscon' tilalle eli Hannikaisen kadulle Nikolain kulmaa vastapäätä oli ilmestynyt uusi ravintola, Pannukakkutalo. Edellisten tällä paikalla olleiden ravintoloiden sisustusta ei juurikaan ollut muutettu... Tässä sijainnissa ravintolat ovat vaihtuneet vuoden parin välein, mikään ei ole siinä pysynyt kovin kauaa. Noh, katsotaanpa kuinka käy pannukakkutalon.

Testasimme tämän putiikin tällä viikolla Virpin kanssa.
 Muutamia havaintoja:
(1) Listalla on pelkkiä pannukakkuja! Ei siis salaattia eikä muuta. Juomia toki löytyi. Pannareiden sisään saa eksoottisia asioita kuten lämmin- ja kylmäsavulohta, aurajuustoa, poroa jne. Jos siis on valmis maksamaan eksoottisista raaka-aineista. Virpin kanssa halusimme kokeilla kahta, joista lohi-tilli oli erinomainen, kylmäsavuporo-aura aika suolainen, mut itsepähän valitsimme täytteet. Molemmat taisivat maksaa 14,6eur kappale ja hintaan sai vettä ja kahvia. Myös makeita pannukakkuja oli listalla

(2) Pannukakut tehdään pitsan muotoisiksi. Tämä on siis hieman terveellisempi (?) vaihtoehto pitsalle. Ja maukas, tykkäsin. Siis jos maku olisi ainoa kriteeri niin joo, peukkua pystyyn tälle paikalle.

(3) Kokonaisesta syö kaksi kertaa, mutta salaatin puuttuminen alkoi nyppiä minua. Kuinka vaikeaa voi olla tehdä raastepöytää? Miten on mahdollista että Suomenkaltaisessa terveysintoilumaassa voi olla ravintola, josta ei saa ruokaa niin, että voisi elää edes lautasmallin mukaisesti sinnepäin terveellisesti??? Siis käsittämätöntä. Tällainen kostautuu yrittäjälle heti. Itse olisin ollut valmis lounastamaan täällä uudestaankin, mutta salaatin puute on aivan ehdoton nou-nou minulle.

(4) Palvelu klo 11 lounasaikaan oli hidasta. Ehkä tunnissa saatiin ruoat ja syötiin. Tämä on aivan liian hidasta - myöskään tämän takia tästä ei voi tulla minun lounasseurueelleni vakiopaikkaa.

(5) Positiivista oli se, että folioon sai puolet mukaan niin että söin seuraavanakin päivänä herkkupannarilounaan.
 No, onneksi Mestarin herkusta saa erinomaisia salaatteja mukaan, jolla täytettiin tämän aterian vihannes/kasvisslotti.
Summa summarum. Annan tälle paikalle 2/5 lounasravintolatähteä. Plussat: Hyvältä maistuva ruoka; hyvät raaka-aineet;  Miinukset: Palvelun hitaus, ruoan kallius, terveellisyyden puutos menussa

My lunch restaurant posts are back! It's only been a year from the last one, bare with me...After Christmas a new restaurant had popped into the centre of Jyväskylä. This one sells NOTHING BUT PANCAKEs and is called pancake house. Maybe in America, this would be appealing. And well, it's directed to chav Finns and grannies who do not care that there is no possibilities of eating healthy (No salad table, no salads on the menu)... The price range is quite high (14,6euros for lunch, come on!) and even though I ate from the pancake twice, it was still something like 8-9euros per meal as you need to buy salad on top from some place like Mestarinherkku. The non-Finnish staff clearly has not thought about how nuts for health Finns actually are... I really can't understand how a lunch restaurant in Finland can function without offering some salad. Or vegetable dish... I mean of course you can take your pan cake with onion and pepper and pinaple toppings, but come on... You've just made your own funeral by not offering salad, that's just how it is in Finland. Even sushi places and thai places and Chinese offer cucumber and salad leaves. It's really not that hard. So when did I become this Health nazi when it comes to lunch places...? I suppose it's been a gradual change. But all Finns have their own list of allergies and whatnot. We live in the time of taylored eating. Whenever we eat out (or even at home), we expect to be able to modify the portion based on our individual desires. Usually I can always find stuff that I will eat. I'm not a picky eater, honestly. But when it comes to eating at least relatively healthy.. That's where I'm drawing the line. 2/5. I give this place max 2years lifetime unless they a) lower their prices and b) start offering salad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...