sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Game of Thrones -teemaista talvipukeutumista 2015

Kuvat/Pictures (c) Virpi Flyktman, Pekka Mäki-Kuutti

Mulla on selkeästi menossa joku muotikiinnostusvaihe taas vaihteeksi. Kävin läpi tän kevään asuja koneelta ja selkeästi on havaittavissa, että jotkut vaatekappaleet on sellaisia, että niitä haluaisit pitää päällä melkein joka päivä. Tältä keväältä on kuvattuna 11 asua, joista kolmessa mulla on päällä samainen 'Winter is coming' Game of Thrones-paita. On muuten ihan pikkaisen mieleen... Siinä on sekä asennetta että erinomainen muoto ja värimaailma ja lisäksi sopii Suomen talveen kuin nyrkki silmään. Kesällä sitä tuskin nähdään kovin usein. Hankin sen Camdenista viime Lontoon reissulla. Samaan aikaan mukaan tarttui myös 'You know nothing Jon Snow' paita, joka on ollut päällä melkein yhtä ahkerasti. Molemmat on mun lemppareita ja niiden käyttökertoja Tutkijana en voi olla analysoimatta talvipukeutumistani kvantitatiivisesti vaikka otanta onkin pieni. Tän talven teemoja:
* Kynähameet (4/11)
* Farkut (6/11)
* Muhkeat huivit (5/11)
* Clarcksin mustat saappaat (7/11)
* Kiinan karva-Uggit (3/11)
* Viitat, ponchot ja liivit (3/11)
* Paitapusero (4/11)
Värimaailma: Musta, Valkoinen, Harmaa, Konjakki, Sininen, Burgundi

Mistä mä otan pukeutumisinspiraatioo? Toki luen blogeja, ne selvästi vaikuttavat aika paljon, mutta myös ehdottomasti tv-sarjat ja toki myös ystävät, joilla on ollut jotain kivaa päällä. Viime viikon ajan olen ollut aivan hurahtanut Steampunk-tyyliin. Siis miten on mahdollista, että en ole aikaisemmin tajunnut miten kiva tyyli se on: vyötärökorsetteja, saappaita, sukkia, metalliketjuja, pronssinväriä... What's not to like?  Tietysti tämä poiki päätöksen yrittää kasata asun suoraan omasta vaatekaapistani. Teinkin aivan mahtavia löydöksiä, kun yritin etsiä lasejani - parin vuoden takainen laatikollinen vaatteita, jotka olin pakannut pois näkyvistä - olivat nyt aivan uusia minulle! Ei kun käyttöön. Koska kenelläpä ei olisi sellainen fiilis välillä, että omasta kaapista ei tunnu löytyvän mitään kivaa päällepantavaa...?
Scifi ja fantasia ovat pukeutumisen suhteen minulle erittäin tärkeitä vaikuttajia, samoin matkustaminen. Esimerkiksi reissullani Vancouveriin 6v sitten ihastuin inkkarityyliin ja Bill Reidin taiteeseen, joka näkyy tän talven pukeutumisessani inkkarikenkinä ja vilahteleepa siellä intiaanikuosinen hamekin. Game of Thrones on ollut inspiraation lähde minulle jo pitkään myös - tekoturkikset, muhkeat viitat yms on niin ollut IN. Haluaisin teetätyttää itselleni sellaisen  Nyt aletaan elää sitä vaihetta vuodesta, jolloin pikkuhiljaa saa alkaa kaivella keväisempiä vaatteita esille. Taidan haastaa itseni toteuttamaan sen Steampunk-asun töihin ensi viikolle niin että pääsette siitä nauttimaan täällä blogissakin. Instassahan oli jo pientä sneakpeekiä viime viikonloppuna.
Päivän asu:
Skirt & Jacket - Hame & jakku - Zara
T-shirt - Teeppari - Camden market
Scarf, bag - Huivi ja laukku - China
Boots - Saappaat - Clarcks
Tämän viikon takaisen päivän asun Kuvat/Pictures (c) Pekka Mäki-Kuutti
I looked at my Winter outfits of 2015 - At the moment I'm clearly taking lots of influence from Game of Thrones, probably because we've been rewatching it, but also because of my two t-shirts from Camden Market: The Winter is Coming Stark one and 'You know nothing Jon Snow' one. Both have a great shape and color, they go with everything and fit the Finnish Winter well. I have also been enjoying dressing up to fake fur, ponchos and capes... Thinking about outfits is a good way of distracting one's thoughts from a dieing great aunt and dissertation writing... Let alone trying to help an autistic boy to communicate. So it's been my guilty pleasure lately to surf pinterest for Steampunk outfits (thank you very much Virpi for putting this thought to my head) - why did I not get this idea before, I wonder: Steampunk has got everything awesome: Waist corsets, brown leather, tall boots, cute belts and things... I feel such a lost that I didn't buy the whole steampunk shop when at Worldcon last year.. But what can I say, I am always a bit of a late arrival to any fashion choices. One thing is certain: Next time I'm in London, a lot of that will be spent raiding Camden markets for sure... Last time I was seriously shopping there was with my sis Elena for a Xena the Warrior Princess outfit back in 2013 I think. Must go again... 

Where do you get inspiration for what to wear?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...