sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Life on Hoth System

Tää viikko on mennyt supernopeasti. Tuntuu siltä, ettei oo oikein ehtiyt kuin vetää henkeä sisäänpäin.
Maaliskuun ekapäivä täällä Hoth Systeemissä. Kun katselen blogiani, se on NIIN Suomea. Tän vuoden alussa en ole matkustanut mihinkään ja se rauhoittuminen, rutiini ja arki on tullut todella tarpeeseen. Aion viettää Suomessa vielä pari kuukautta putkeen, tämä on minulle varsin harvinaista menoa...Jostain syystä kevään KAIKKI reissut haluaa tapahtua toukokuussa. Tällä hetkellä sinne yrittää tunkea _neljä_ ulkomaanmatkaa... Jostain täytyy karsia, eihän tuosta mitään tule.
Mä nautin näistä lumimaisemista, talvipäivistä, jolloin voi pukeutua viittaan ja karvauggeihin.
Koska maaliskuun alkaessa hankikannot alkavat muuttua ruskeiksi loskakasoiksi ja sen jälkeen alkaa se minun epäsuosikkiaikani Suomessa: Kevät. Nautitaan siis vielä näistä hangista kun voidaan! Näin helmikuun lopussa mulle iskee aina kauhea morkkis siitä, että talvi alkaa olla ohi enkä oo tajunnut taaskaan nauttia siitä ollenkaan tarpeeks. Olisin halunnut hiihtää ja luistella ja vaikka mitä. Itsestähän se on kiinni. Joka päivä voisin juosta tuohon jäälle, ei se todellakaan oo kaukana. Mut jotenkin Jyväskylässä ne kauniit talvikelit menee niin nopeasti ohi - Vaikka olen asunut täällä jo 15. vuotta, silti jaksan ihmetellä, miten talvi J-kylässä on niin lyhyt. Verrattuna siis Kainuun talveen. Ja nimenomaan tällä tarkoitan sitä, että olisi pakkasta ja kuuraa ja kaunista osaa talvesta. Toki onhan täällä lunta, se on sentään jotain. Mutta noi nollakelit on jatkuneet ihan liian pitkään...
Tällä viikollakin oli yks sellainen melkein aurinkoinen päivä. Missä on kauniit päivät?
Tammi-helmikuussa on ollut ihanaa päästä kiinni rutiineihin. Niihin, jotka auttaa ihmistä saavuttamaan tavoitteita pitkällä tähtäimellä. Mulla ehdottomasti noi liikuntarutiinit on just niitä. Väikkärirutiinit alkoi välillä olla ihan okei mallilla, mut niiden suhteen olen itselleni ollut liian lepsu edelleen. Olen yrittänyt kuulostella itseäni - ahdistaako minua olla Suomessa näin pitkää aikaa putkeen. Ehkäpä hieman. Suomalainen ruoka varsinkin. Mutta ihanaa on ehtiä tehdä kaikkia niitä asioita, jotka ovat jääneet sivummalle matkojen edeltä. Nautin Jyväskylästä ja siitä, millaista on olla lähellä ystäviä ja sukulaisia. On mahtavaa nähdä poikasen kehitystä, kun hän saa avustusta ja tukea. Nämä ovat erinomaisia syitä viettää aikaa kotona. Kyllä siellä maailmalla taas ehtii sitten huidella myöhemmin tänä vuonna.
Tämä talvi on tuonut elämääni niitä muutoksia, joita olen jo piitkän aikaa yrittänyt saada aikaiseksi.
Olen jopa alkanut lukea kirjoja(!) voitteko kuvitella? Latasin puhelimeen Kindlen ja olen lukenut muutakin kuin tutkimuskirjallisuutta iltaisin.
Viikon loppuessa ja uuden alkaessa yritän tarkastella, onko lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä. Tää viikko on ollut plussalla, ehdottomasti, vaikka asioita jäikin vielä tekemättä. Mun things to do lista ei ikinä tyhjene, joskus se tuntuu siltä. Tykkään visualisoida sitä niin, että kirjaan ylös kaikki asiat jotka olen tehnyt ja sitten vedän niiden yli viivat. Ne auttavat siinä, että näen edistykseni.
Elämä Hoth Systeemissä on tavallaan rauhallista. AT-ATit eivät vielä ole hyökänneet...
Maaliskuussa aion:
- Jatkaa erinomaista liikkumisputkeani (5 kertaa viikossa + 2 uintia lapsosen kanssa)
- Kirjoittaa 2 abstraktia konferenssiin, submitata vihdoin yhden journal-paperin loput korjaukset
- Hakea Nordplus rahaa
- Saada NGEE raportoinnin vihdoin ja viimein valmiiksi
- Lukea (ja tehdä siitä muistiinpanot) vähintään yhden väikkäriä koskevan paperin per työpäivä
- Saada A:n signaalikommunikaation kuntoon
- Käydä miehen kans kahdestaan leffatreffeillä (Birdman!)
- Vähentää keskivartalorasvaa... Aikomukseni on käydä InBodyssa huhtikuussa niin kuin viimekin vuonna, joten nyt vähempirasvainen kuukausi tekisi terää.
- Minimoida alkoholin käyttöä (oikeestaan 2-3kertaa per kuukaus olis ihan tarpeeks)
- Lukaista ainakin yksi kirja...
Tässäpä näitä tavoitteita. Katsotaan miten käy! Mitäs sinä aiot tehdä maaliskuussa?
It is March here in Hoth System and the winter is starting to be over. Am I the only one who always at this point in the winter gets grumpy because she feels she has not enjoyed the winter enough? The roads won't be white for much longer - here starts the grey time of the year called Spring. My least favourite season in Finland. Somehow I've managed to free 4 months of my spring just staying in Finland - no travels abroad. Then in May, there's more than enough trips, actually up to a point that I will have to skip some of them. At the same time I feel like: Great to have this time to get to the routines, do those things that I don't ever seem to have time for. But at the same time I feel restless to be in Finland this long. Eating Finnish food could be one of the biggest depressing parts of my day... But yes it's great to be close to friends and family. It's great to see my son's development now that he's getting the help that he clearly needs. In March, I have a lot of work goals. The routines that I have for exersising, I would like to also extend to dissertation writing. I would like to apply for external money, I would like to write two abstracts for a conference deadline, I would like to finally submit the corrections to a journal paper... And of course I would like to help my son to communicate better. And have at least one movie date night with husband! New month, new possibilities! Winter is almost over - what are you planning?
Kuvat minusta/Pictures of me (c) Virpi Flyktman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...