sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Dahl ruokaohje

 Kiinasta paluun jälkeen tuli ikävä kiinalaista ja intialaista ruokaa, tietenkin.
 Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että haluaisin opetella muutaman uuden arkireseptin, joiden avulla voisimme syödä hyvää ja terveellistä ruokaa.
 Niinpä anoppini lupasi opettaa minulle, kuinka tehdään Dahl, tai tuttavallisemmin Tarka Daal - linssitahna.
 Söimme tätä alakerran intialaisesta Xi'anissa ainakin kerran viikossa.
 Resepti on helppo, joten ajattelin jakaa sen kanssanne:
Tarvitset:
2,5dl punaisia linssejä (tässä on aika paljon kahdelle hengelle, kaksikin desiä riittänee)
Kurkumaa
Sipulin
5 valkosipulin kynttä
- Pese linssit ja laita ne silputun sipulin kanssa runsaaseen veteen, niin että ne peittyvät. Lisää kurkumaa n. 1rkl. Keitä n. 20min kunnes linssit ovat pehmeitä, sekoita aika usein, etteivät pala pohjaan. Lisää vettä tarvittaessa.
- Anna keitoksen hieman jäähtyä, jonka jälkeen laita se siivilästä läpi, jolloin paksu tahna tulee ulos.
-Kun olet valmis syömään Dahlin (voit tehdä linssien keittämisen vaikka edellisenä päivänä) paista 5 valkosipulin kynttä leikeltynä ja polta niitä hieman. Tässä vaiheessa minä paistoin myös 2 vihreää chiliä silputtuna ja chiliöljyä, koska halusin Dahlista tulista (normaalisti tämä ei ole kovin tulinen).
-Lisää linssit valkosipuli-chilipaistokseen ja sekoita. Valmista tuli!

 So I wanted to learn some new recipies for Chinese and Indian food now that we have to do our own cooking again. We love Dahl, which is a spicy lens paste, good to eat for example with a naan bread or rice. So my mother-in-law thought me this wonderful and easy recipy for Dahl:
  • About 8 ozs of red lentils, a half a teasp. of turmeric (or more to taste) and a small onion, just peeled and cut in half.
  • Wash the lentils
  • Cover the lot with cold water and cook until the lentils are soft, adding more water if necessary.
  • When they are slightly cooler, sieve.

  • When ready to eat the dahl fry six or more sliced garlic cloves in vegetable oil (not olive oil) until they are quite burnt and blackened.
  • Add the lentils carefully as the pan will be very hot if you do it straight away and then add salt and pepper.  Quite a lot of salt is needed but add it to taste.  It is the most salt I add to anything.
  • Finally, if liked, add a whole green or red chilli, uncut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...