torstai 16. tammikuuta 2014

Elokuvakevät 2014


Jonkinasteisena elokuvafanina tykkään todella tästä vaiheesta vuotta: Palkintojen jakokausi on kuumimmillaan ja sen myötä myös suomalaiseen elokuvateatteriin tulee paljon hyviä pätkiä. Meillä oli kovasti mieheni kanssa ajatuksena alkaa käydä enemmän kahdestaan elokuvissa, kun lapsi menisi päivähoitoon ja siten voisimme ehkä saada vaikka kerran kahteen viikkon mahdollisuuden omaan iltaan niin, että lapsi olisi tätini kanssa meillä hoidossa... No, tiettävästi asiat eivät sujuneet aluksi niin kuin strömsössä, joten tällä hetkellä tämä plääni on jollakin asteella jäissä. Mutta sen verran livahdimme pikkuiselta, että kaksi tuntia olimme tällä viikolla poissa kotoa ja sinä aikana ehdimme katsomaan iltapäivänäytöksen Gravity 3D:stä.

Tämä oli ykkösvalintamme sen suhteen, että mitä elokuvaa haluaisimme katsomaan - muut Jyväskylän Finnkinossa menneet olivat aika paljon matalammalla meillä listalla. Hobitti on siinä rajoilla, että sen voisi myös käydä katsomassa.

No mutta koska olen recappaillut elokuvamietteitä tänne blogiin, tässäpä siis tän vuoden juttua:

Gravity *****

Viiden tähden pätkä. Ehdottomasti meneillään olevan seasonin ykköshitti minulle - todella kompakti, koskettava ja visuaalisesti upea elokuva. Edes se, että sitä tähdittää Sandra Bullock ei haitannut. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa elokuvateatterissa, sillä voin kuvitella että pikkuscreeniltä tämä näyttää todella huonolta. Hienointa tässä pätkässä on kuitenkin minun mielestäni kolmas hahmo, eli avaruus, joka on todella kauniisti toteutettu. Peukuttaisin tätä voittamaan parhaan elokuvan oscaria jopa, mutta kyllähän tuo Golden Globejen tulos hieman vaikuttaisi siltä, että 12 years as a Slave ja American Hustle ovat niitä frontrunnereita. Kumpaakaan en ole niistä nähnyt, että katsotaan nyt sitten myöhemmin, millaisia ovat.

Golden Globeista sen verran, että minulle mieluisia voittajia olivat Jennifer Lawrence, Elizabeth Moss ja jopa Jared Leto. Sen sijaan Cate Blanchettin Blue Valentine oli niin vaikea katsottava, että hänelle en siitä olisi pystiä suonut.

So today is the day when we get the Oscar Nominees! Golden Globes were given out last weekend, for that I've got to say that I'm happy for Jennifer Lawrence's extremely upbeat career and Elizabeth Moss earned her share of fame in Top of the Lake as well. I wouldn't have rewarded Cate Blanchett for Blue Valentine though... On other news, we went to see Gravity this week, which was excellent, really compact five star film. The third character 'the space' was done beautifully - it will certainly win for visual effects, I'm pretty sure. I also liked the story of it. Go and see it while it's still in Cinema, I think that watching it from normal screen is quite a downgrade...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...