lauantai 25. tammikuuta 2014

Eksoottinen Jyväskylä

 Kuten jo viikolla kirjoittelinkin. Saimme tiistai-iltana pitkään odotettuja, kaukaisia vieraita.
 Kiinalaisen yliopiston kolleegani Ying Meng ja Zhilin Qiao saapuivat Jyväskylään illan suussa.
 Tällä hetkellä Jyväskylässä on meneillään minusta ehkä jopa vuoden kaunein vaihe.
 Keskiviikkoaamuna menin hakemaan kolleegani kahdeksalta aamulla. He asuvat Kuokkalassa, Jyväsjärven toisella rannalla. He olivat toivoneet, että näytän, miten pääsevät kävellen toimistollemme Agoraan, Mattilanniemeen.
 Joten kulttuurishokki oli pojilla melkoinen kun astelimme lähes suoraan jäälle.
 Kumpikaan ei ollut KOSKAAn kävellyt järvenjäällä. Hihkuminen oli melkoista kun tajusivat että tämä tosiaankin oli lyhin reitti töihin.
 Jyväskylän kaupunki oli juuri edellispäivänä aurannut luistinradankin, että siinäpä sitä eksotiikkaa sitten riitti ekalle aamulle.
 Ja täytyy sanoa, että onhan tämä kotikaupunki ihana, kaunis ja eksoottinen näin tammikuun aurinkoisilla hankikeleillä. Joka päivä olen onnellinen, että saan asua täällä, jossa voin työpaikalta pyrähtää happihyppelylle puhtaaseen ilmaan tuohon järvelle, hiihtämään tai luistelemaan.
 Aamun työpisteiden etsinnän plus tietoverkkojen salasanojen metsästyksen jälkeen käväisimme vielä keskustassa lounaalla.
 Paikaksi valikoitui tietysti viikinkiravintola, Harald.
 Kaukaisten vieraiden kautta on helppo nähdä oma kotikaupunki aivan erityyppisessä valossa.
 Vaikkei meillä ole isoja temppeleitä, eikä muureja eikä tuhatvuotista historiaa...
Silti meillä on jotan, mitä näyttää vieraille. Jotain jännittävää. Jotain outoa. Jotain ihmeellistä. Tämä on Suomi <3
This week we got some far away vistors from the scholars of Xi'an Jiaotong University. My colleagues Yin Meng and Zhilin Qiao are here for the next one month or so. They live in Kuokkala, on the other side of the lake and this means that the fastest way of getting to the office for them is actually walking over the Jyväsjärvi. I took them on the ice first thing on the morning after their arrival and I could see it being very exotic for them. Neither had ever walked on a lake before and City of Jyväskylä had just made a skating rink as well. We later had lunch in the Viking restaurant of Harald in the centre of Jyväskylä. Sometimes it is very good to remind one self of the fact that Finland really is a place that must look very, very strange to 97% of the world's population. This month from now on is pretty much the best time of the year to visit: The sun is back up again and the colors are all around gorgeous. Lovely, beautiful Jyväskylä.

2 kommenttia:

  1. Mahtavia kuvia ja lämpimän näköset inkkarihenkiset talvikengät! :) On totta, että Suomessa on niin paljon hienoja paikkoja, joiden arvostus nousee esille vasta, kun ymmärtää asian ulkomaalaisen vieraan silmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun karvauggit on Kiinasta, tykkäsin niistä niin paljon, että mulla on niitä kahdet. Inkkarityyli on mun suosikki.

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...