tiistai 21. tammikuuta 2014

Jing'an Temppeli

 Palaillaanpas taas Shanghaihin.
 Vierailimme reissullamme Jing'an temppelissä, joka sijaitsee West Nanjing Roadilla.
 Mieheni oli kävellyt eräänä päivänä keskustaan Nanjing Roadia pitkin poikani kanssa ja sanoi, että tämä kohde on vierailun arvoinen.
 Niinpä suuntasimme sinne poikani ja Wenjunin kanssa, varsinkin kun se on niin kätevästi metrolinjalla, matkalla Shanghai West asemalta keskustaan...
 Temppelissä oli meneillään sairaiden ja kuolevien puolesta chanttailua (mikä tää on suomeksi?)ja isoja määriä feikkirahaa (yllä) polteltiin, koska joku oli juuri kuollut.
 Minä olin iloinen, koska tämä tarkoitti, että kauniisiin keltaisiin kaapuhinsa sonnustautuneet munkit tulivat ulos pihalle laulamaan vainajille ja sairaille ainakin muutamaksi minuutiksi ja sain näin heistä pari kuvaa.
 Normaalistihan munkit eivät oikein tykkää siitä, että heistä otetaan kuvia. Mutta nyt olin sopivasti kiertämässä tämän hyvin erikoisesti rakennetun temppelin korkeampia parveke-kerroksia, joten kuvaus onnistui heidän riittejään sen kummemmin häiritsemättä.
 Keskellä sisäpihaa on iso pagodamallinen pata, johon turistit yrittävät heittää kolikoita. Siitä saa sitten toivoa, jos osuu sisään. Tämä pata oli varmaan ainakin 5-7m korkuinen.
 Toki buddhalaisen uskonnon harjoittajia löytyi myös paikalta.
 Tämä temppeli on vierailun arvoinen vaikka tuntuisi, että olenhan nähnyt NIIN monta temppeliä... Yksi syy on se, että sieltä saa huippuja kuvia, jossa modernit rakennukset taustalla saa yhdistymään vanhanaikaisiin temppelirakennuksiin.
 Itsehän toki tykkään käydä temppeleissä muutenkin.
Ne ovat niitä juttuja, joita täällä Suomessa kaipaa. Kun meillä on vaan kirkkoja. Pitäisi varmaan useammin käydä kirkoissa.
When in Shanghai, we visited the Jing'an temple. This was found by my husband when walking to the centre from Shanghai West, along Nanjing Road west. It's a great and unique temple right in the middle of SHanghai and provides excellent photographic opportunities. What was even more interesting, while we were there, a lot of monks were chanting for the sick and dieing and I think someone had also just died. There was huge amouts of fake money burned for the dead in the temple and also I managed to get pictures of monks which I ordinarily would not get. I was on a balcony, so I didn't disturb their rites... Overall worth a visit if you are in Shanghai, even if you think like "I have seen so many temples". This one is very differently built from many others. It's beautiful and easy to reach. A great way to spend a couple of ours on your way to the Bund.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...