maanantai 10. maaliskuuta 2014

Greek & Germans on Ice


 Koska kiinalaisten kanssa luistelu oli niin hittijuttu - markkinoin saman aktiviteetin heti kreikkalaiselle ystävälleni, joka työskentelee Suomessa ainoastaan tänä talvena...
 Lämpimistä keleistä huolimatta suuntasimme jäälle vielä viime viikolla. Jäällä oli aika paljon porukkaa lauantaina vielä, joten uskalsimme ottaa riskin.
 Olen ihan koukussa retkiluisteluun - todella mukava tapa liikkua kauniissa maisemassa.
 Toisin kuin kiinalaisten kanssa, tällä kertaa jäällä ei ollut vettä, joten lapsikin saattoi juoksennella vapaana talvisessa maisemassa.
 Kreikkalaiselle ystävälleni tämä oli varsinainen once-in-a-lifetime tapahtuma.
 Ensikertailaisista luistelijoista paljastuu aina joitakin todella luonteenomaisia piirteitä jäällä. Suomalaisen on helppo unohtaa, että suurimmassa osassa maapalloa ei opita hiihtämään puolitoistavuotiaana... Tasapainon ylläpitäminen luistimilla tai suksilla ei ole välttämättä kovin helppoa, jos aloitat kolmekymppisenä... Kuitenkin on todella mielenkiintoista seurata, miten eri tavoin ihmiset suhtautuvat kaatumisen vaaraan - jotkut ovat rohkeampia kuin toiset, eivätkä välitä pienistä muksahduksista, toiset menevät hitaasti ja varmasti pystyssä. Uskon, että luistelun avulla voi nopeasti nähdä ihmisestä sellaisia puolia, joita ei välttämättä tule vastaan normaalissa päivittäiselämässä, sillä kyseessä on perustavanlaatuinen huoli itsestä - miten minä pärjään, miten minä pysyn pystyssä...
 Mutta hauskaa se on, ai että!
 Keleistä huolimatta olen iloinen, että tänä vuonna ehdin jäälle useammankin kerran. Ensi vuonna sitten enemmän!
 Boonuksena törmäsimme myös saksalaisen pomoni vaimoon ja tyttäreen. Jyväskylän kokoisessa kaupungissa etuna on se, että melkein mihin tahansa meneekin viikonloppuisin, vastaan tulee joku tuttu.
I went back on the Ice last week for some extra skating activities. This time the newcomer was my Greek friend who is working in Finland just this year, so I believe this might have been a once-in-a-lifetime experience for her. She did so well for someone who had just put on skates for the first time ever. Finns learn to ski at 1,5 years old, so we often forget how hard it is to stay in balance on skates or skis. I suppose I am a little hooked on skating now. Too bad the ice is starting to be waaay too dangerous to go on now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...