maanantai 3. maaliskuuta 2014

Jos olisin vampyyri

Tänä aamuna jäin monen asioiden summasta pohtimaan ajatusta, että mitä minä tekisin, jos olisin kuolematon. Minä en kuulu niihin ihmisiin, jotka eivät ajattele kuolemaa. Minä olen hyvin tietoinen siitä, että elämäni on rajallinen ja yritän parhaani mukaan ihan joka päiväisissä valinnoissani ottaa huomioon sen tosiasian, että elämäni loppuu jokupäivä.
Koska arkipäivä ja kuolevaisuus on niin rajallista, ajattelin hetken pohtia, mitä minä tekisin rajattomalla määrällä aikaa? Jos minä olisin kuolematon. Lapsena lempielokuviini kuului Highlander. Tämä postaus on siis ottanut vaikutteita siitä ajasta.
Ainakin minä opettelisin taitoja, joita en nyt osaa. Haluaisin ainakin:
- Oppia miekkailemaan ja käyttämään keski-aikaisia aseita
- Oppia akrobaattista kehon hallintaa, kuten voltteja yms.
- Oppia ottamaan oikeasti kauniita valokuvia ja videoita
- Oppia puhumaan sujuvasti kiinaa, japania, venäjää, kreikkaa, saksaa, ranskaa, espanjaa, muinaiskreikkaa ja latinaa - ehkä jotain muitakin kieliä, mutta nuo nyt tulivat ensimmäiseksi mieleen
- Opiskella lääkäriksi ja poliitikoksi (tämä tuli oikeasti ihan puskista, koska kumpikaan ei ole ikinä ollut toiveammattini - mutta kun mietin, miksi en ole lääkäri enkä poliitikko, vastaus oli että minulla ei ole tarpeeksi aikaa... Joten jos sitä olisi määrättömästi, haluaisin osata pelastaa ihmishenkiä käsilläni ja toisaalta puhua niin hyvin, että ihmiset olisivat vakuuttuneita pelkästä äänestäni)
- Nähdä muitakin planeettoja ja avaruutta (oletettavasti kunnollinen avaruusmatkailu keksitään joskus, mutta tuskin minun elinaikanani)
-  Ohjata useita pitkiä elokuvia
- Juosta maratoonin ja hiihtää 50km
- Kiivetä mahdollisimman monelle vuorelle
- Matkustaa kaikille mantereille (mukaanlukien Etelämanner) ja kaikkiin maailman maihin
- Purjehtia maailman ympäri
- Kävellä Kiinaan Suomesta
- Ajaa autolla Euroopan ympäri
- Oppia ratsastamaan hevosella
- Oppia tanssimaan kaikki maailman tunnetut tanssit
- Lukea fantasiaa, Science fictionia, historiaa - you name it - lukea paljon, paljon enemmän kuin luen nyt
- Oppia sukeltamaan sujuvasti
- Kävellä Kiinan muurin päästä päähän
- Julkaista tieteellisiä papereita kaikissa IS-alan Top6 lehdissä:)
- Rakentaa itse unelmieni talon alusta loppuun
Ihmiselämässä ei paljoa ehdi. Jokainen hetki on valinta. Toisaalta kuitenkin ajattelen, että elämä kuolemattomana olisi todennäköisesti välillä toivotonta ja tyhjää. Hetkistä tärkeitä ja kauniita tekee juuri se, että koskaan et voi tietää, oliko tämä ensimmäinen ja viimeinen laatuaan. Jokainen hetki kuolevaisessa elämässä on ainutlaatuinen.
Niin kuin tämä kaunis helmikuinen aamu, jolloin aurinko näyttäytyi muutaman tunnin ajan. Minun valintani oli kävellä rantaan ja ottaa muutama valokuva. Mitä pidätte?
Minun hautajaisissani soi ainakin tämä:


This morning I got thinking about all the things that one does not do, because one lifetime is not long enough. So for a while, I thought of my list of things to do, if I was immortal. When I was a child, Highlander was one of my favorite films, so this post is inspired by the 80's Queen soundtracked piece of movie history...

Immortal Kati's list of things to do:
- Learn sword fighting and the use other weapons like axes
- Learn acrobatic body control like sommersaults
- Learn how to speak fluently at least Chinese, Japanese, Russian, French, German, Spannis, Latin, Greek etc.
-Learn how to take really beautiful photograps
- Do the degrees of a doctor and learn how to become a politian (I know - this came out of no where, as neither was ever my favourite profession, but when I think why I am not neither, the answer is that both take way too much time... If I did live forever, I'd like to know how to cure people as well as convince them to do as I say:)
-See other planets and space ( I expect that space travelling will not become affordable in my lifetime)
- Direct feature length films
- Run a marathon and ski 50km
- Climb as many mountain as possible
- Travel to all continents including the Antarctica, and to all countries in the world
-Sail around the world

- Walk to China from Finland
- Drive a car around Europe
- Learn to ride a horse
- Learn to dance
- Read a lot more: Fantasy, Science fiction, history - you name it, a lot more than now- Learn how to dive
- Walk the entire Great Wall
- Publish in all top IS journals
- Build my dream house myself from the scratch
Those are just some ideas on things I would do with infinite time. How about you? What's on your eternal bucket list?

4 kommenttia:

 1. Hehee, hauska postaus. Aikaa on tosiaan aivan liian vähän. Vaikka viimeisen jatkotutkinnon lopputenttiin lukiessani vannoin, etten enää ikinä opiskele, rajattoman ajan käyttäisin kyllä myös opiskeluun: kieliä, pari uutta tutkintoa, ruokakursseja... ja tietysti matkailua.
  -Mia

  VastaaPoista
 2. Miksi mä itken kun luen tätä?! Taitaa viedä viimesetkin järjenhivenet tää ylppäreihin valmistautuminen...
  Jos olisin kuolematon. En tiedä. Enkä tiedä haluaisinko olla. Tää yks ihmiselämäkin tuntuu tässävaiheessa vielä kamalan pitkältä ja vaikeelta ja huoh. Sen ainakin tiedän, että jos aikaa olisi rajattomasti, en stressaisi näin järjettömästi kirjoituksista ja tulevaisuudesta, bloggaisin enemmän ja urheilisin enemmän. Aikaa opiskeluun olisi rajattomasti, kyllähän sitä nyt ehtii...

  Ainakaan vielä toistaiseksi ei ole ilmestynyt Jasper Cullenia joka muuttais mut heilakseen, joten jatkan siis kemianlukua.

  Hyvää Saksanreissua myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei - sun elämä on niin alussa, ja tulee olemaan vielä todella mahtava. Sä ehdit tehdä vielä vaikka mitä. Ja niinpä ehdin minäkin. Näin kolmekymppisenä kuitenkin jo tiedän, mitä en todennäköisesti ehdi tehdä. Se tekee niistä muista hetkistä todella tärkeitä ja ainutlaatuisia.

   Ylppäreiden suhteen haluaisin sanoa niin, että älä stressaa, lopputulos on todennäköisesti parempi. Ne on vaan yksi etappi ja elämällä on yleensä tapana järjestyä stressaamattakin. Jos yhdellä asialla on tulevaisuudelle merkitystä, se on itseluottamus. Luota itseesi ja siihen, että elämä kantaa. Elämä on usein vaikeaa, mutta kuitenkin useimmiten palkitsevaa ja ihanaa. Sun iässä mä olin oikeasti ihan hukassa. Mutta eläen se elämä selkenee. Asenne ratkaisee:) Keep Calm and Carry on being wonderful!

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...