tiistai 25. maaliskuuta 2014

Lounasravintola Jyväskylä: Subway

No niin kiireisenä päivänä vedetään jotain arkistoiden kätköistä... Muistanette, että aloittelin viime syksynä ennen Kiinaan lähtöäni Jyväskylän ravintoloiden lounaspaikkareviewtä...
Tää homma jäi kesken, koska ymmärrettävästi Japani/Kiina-aiheiset jutut olivat huomattavasti kiinnostavampaa luettavaa silloin - ja myös ajankohtaista... Kuitenkaan en ole unohtanut tätä toivetta. Joten kirjoittelenpa tänään about kaikille tutusta Subwaysta.
Tämä ketju on ollut minulle pikaruokalavalinta jo pitkään ja Jyväskylässä ei ole ollut kuin yksi Subway, ihan keskustassa kauppakadulla, kunnes hiljattain myös Palokka sai oman Subwaynsa. Lounasseurani kanssa käyn aina keskustan Subwayssa, sillä se on yksinkertaisesti lähempänä työpaikkaani.
Subwayssa tykkään siitä, että siellä saa valita mitä haluaa leipäänsä - jokaiselle jotakin. Omia suosikkejani ovat grillattu kananrinta (eniten protskua) ja tietysti tuikiepäterveellinen Spicy Italian (pepperoni ja metvursti), unohtamatta tonnikalaa... Aiemmin valikoimassa ollut sea food oli myös hyvä, mutta nykyisin sitä ei enää saa:(
Tuntuu jotenkin omituiselta katsoa näitä kuvia kun ulkona on +1C... No joo. Oma lounaani viime viikolla taisi maksaa 10,5eur. sisältäen kokopitkän 30cm leivän ja veden. Siitä tosin pari euroa meni vesipulloon - he ovat siirtyneet myymään vettä vain pulloissa, eivät hanasta, mikä sinänsä on hieman negatiivinen asia:( Joka tapauksessa perus subin (15cm) saa huomattavasti halvemmalla - sanoisin, että hinta on kilpailukykyinen muihin lounaisiin verrattuna. Salaatin saa myös kohtuuhintaan, mutta toisaalta en juuri koskaan syö salaattia subwayssa - minusta siinä menee vähän niin kuin se pointti. Parempiakin salaattipaikkoja on keskustassa saatavilla, kuten vaikkapa Mestarin herkun Pikateria.

Subway kuitenkin pitää pintansa lounaspaikkana ja sanoisin, että käyn siellä n. kerran kahdessa viikossa keskimääräisesti. Sen laatu on tasainen ja tietää mitä saa. Minusta sen laatu on ehkä jopa keskimääräistä Jyväskylän ravintolaa parempi, mutta se nyt vaan on henkilökohtainen kysymys. Jos tykkää syödä täytetyn patongin niin tätä ei kyllä hakkaa moni. Hyvä konsepti ja taattu asiakaskunta. Minulla on itseasiassa yksi subway-yrittäjä tuttava Hämeenlinnassa ja selvää on, että tällä konseptilla voi lyödä rahoiksi myös Suomessa.
When in a rush, something from last summer: A review of a restaurant in Jyväskylä. Subway must be known by pretty much everyone in the civilized world, right? In Jyväskylä, there are two: One in the centre, in Kauppakatu and one in Palokka. Subway I think is very stable in its quality. You know what you are going to get. It's about the same price as a lunch in town, the speciality is that it's easy to take with you - or do what I normally do, which is to buy a long 30cm sandwich and take half with me to eat later in the day as a snack. Very good business concept I think, certainly the fast food of my choosing. I'd even go as far as to say that the quality to money ratio is better than with an average restaurant in Jyväskylä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...