sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Karoliinan Kahvimylly

Muistatteko mitä tapahtui Jyväskylän vanhalle asemalle sen jälkeen, kun matkakeskus valmistui? No siinhän oli pari vuotta maineikas kahvila eli Karoliinan kahvimylly.
 Valitettavasti he eivät saaneet vastaavaa, hyvää miljöötä uudeksi paikaksi Jyväskylästä, joten nykyisin Karoliinan kahvimylly sijaitsee ainoastaan E75 tien varressa, Joutsan kohdalla. Eli jos autoilet esim. Jyväskylän ja Helsingin väliä päijänteen länsipuolelta, Lahden kautta, tässä on oiva pysähtymispaikka.
 Ajelin reilu viikko sitten neljästi tästä ohi: Kerran Vierumäelle ja takaisin ja vielä viikonloppuna Helsinkiin ja takaisin.
 En ole itse todellakaan mikään kakku/pullaihminen, joten aiemmin en ole viitsinyt pysähtyä tässä. Kuitenkin tässä paikassa on samaa vanhan ajan tunnelmaa kuin Tiinan tuvassa, joka on suosikkini Jyväskylästä Kajaaniin päin ajellessa. Mahdollisuus siis tukea paikallista yrittäjää, joka ei ole mikään S-ketjun osakas. Minä maksan mieluusti siitä, että kahvini on kauniissa kupissa ja ympäristö piristää silmään.
 Kolleegani on ollut aivan hulluna tähän paikkaan jo pitkään ja pysähtyy tässä aina mennen tullen Helsingin reissuissa. Voipi olla, että minullakin mahdollisuuksien rajoissa tämä käy vakiokohteeksi.
 Pieni kahvilatalo on sisustettu kivasti vanhanajan tyyliin.
 Tukka hyvin matkalla seminaariin.
 Karoliinan kahvimyllyssä on myös erinomainen hinta-laatu suhde. Kakkupalat ovat ihan hirvittävän isoja, samoin pullat ja keksit. Paljoa muuta ei sit tarviikaan syödä.
 Karoliinan kahvimyllyn tuotteita saa myös Jyväskylästä, nimittäin noin kerran kuussa torilla vierailee heidän herkkuautonsa! Kannattaa tarkkailla www-sivuiltaan sen aikataulua.
Lapsenkin kanssa tämä oli kiva paikka. Vaipanvaihto onnistuu ja leikkinurkkaus löytyy. Ei olisi lähtenyt pois lainkaan.
 Sanoinko jo, että kaikki annokset tarjoillaan pöytään ja mukaan saa ostettua konditoriamaisesti rasiaan.
 Viikonloppuna töissä oli vielä niin söpö nuori poika, että näköä haittasi katsella. Joo, eiköhän tän paikan myyntipuhe ollut tässä:) Oletteko pysähtyneet?
On the road from Jyväskylä to Helsinki, there is a cute little cafe at Joutsa, called Karoliina's coffee mill (Karoliinan kahvimylly). This serves a great alternative to all the ABC stops - sometimes you can just sit down on a perfectly gorgeous, old environment and have your coffee and cake served to the table with a boy so gorgeous that it hurts your eyes. Did I sell this place for you already? The price - amount ratio is excellent: All cakes, buns and sandwiches are HUGE, but you can take a part with you if you can't finish it on the spot. They also have a car going by Jyväskylä around once a month if you want to buy their stuff as take away. Possibly the best cakes in Central Finland. I suggest that the next time driving on E75 around Joutsa - stop here instead of the usual, mediocre gas stations...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...