sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tulevan viikon suunnittelua

 Minulla on tänä vuonna moneen otteeseen jo ollut sellainen olo, että en saa aikaiseksi niitä asioita, joissa haluaisin edistyä. Noin periaatteessa viikko rullaa rutiinilla läpi ihan kivasti ja tokihan saan aika paljon asioita tehtyä, esimerkiksi tänä vuonna olen imuroinut kerta viikkoon - asia, joka ei ole säännöllistä ollut elämässäni varmaan vielä koskaan ennen tätä. Nyt kun olen päättänyt, että teen sen joka maanantai, siitä ei luisteta. Hyvä.
 Sen sijaan liikunnan suhteen tuntuu, että edelleen haluaisin lisää säännöllisyyttä. Heiaheiasta nähdään, että vaikka olenkin liikkunut ihan joka viikolla tänä vuonna, jään silti auttamattomasti tavoitteestani ihan joka viikko. Tällä hetkellä käyn n. 1-2kertaa viikossa Kempossa, 1-2 kertaa viikossa vauvauinnissa A:n kanssa ja sit siihen päälle jotain lihaskuntoa ehkä noin kerta viikkoon. Olen ihan superhyvä löytämään syitä sille, että miksi en reenaisi juuri nyt. Tyypillisimmät tekosyyt: 1. Ei oo vaatteita! (esim. töissä mukana) 2. Ei oo välineitä (joita tartteis tiettyyn reeniin), 3. Ei oo lapsenvahtia (tää nyt on NIIN huono, koska lapsen voi tarvittaessa ottaa mukaan melkein mihin vain... Mut joo, vauvauintien määrä kertoo siitä, että kuitenkin helpointa on järjestää sellaista tekemistä, jossa poika on mukana.
 Sanoinkin jo, että tekisi mieleni kokeilla roundi3.blogspot.com in treenejä parin kuukauden ajan niin, että saisin tehtyä niitä sen viisi kertaa viikossa. Nyt niitä kertoja on ollut siis 1-2, joista toinen on ollut upotettuna omiin vetämiini kempotreeneihin. Tuon määrän nostattaminen vaatisi seuraavia toimenpiteitä: 1. Ota AINA, JOKAPÄIVÄ teenivaatteet mukaan töihin. ja 2. Löydä päivästä sellainen aika, jolloin saat treenin tehtyä. Oli sitten aamu tai iltapäivä. Lisäksi aion aloittaa suunnittelemaan sunnuntaisin seuraavan viikon treenit niin, että ne olisivat aikataulussa, jotta ne varmasti tulevat tehdyiksi. Ja ilta ei ole sellainen aika, jolloin saan tehtyä treenejä, aikaa ei voi ottaa pois perheeltä. Tälle viikolle suunnittelin siis aamutreenejä. Edellisenä iltana pitää katsoa, että on kamat valmiina seuraavaa päivää varten, ettei sitten voi kiireessä luistaa.
Toinen asia, johon haluaisin parannusta on iäti vaivaava ruokavaliolapse. Vaikka noin periaatteessa syön aika tasaisesti niin, että paino ei ole pahemmin noussut viimeisen puolen vuoden aikana - ei se kyllä ole laskenutkaan. Ajattelin siis yrittää päästä miinuskaloreille ensi viikolla. Aseena aion käyttää niinkin yksinkertaista asiaa kuin kirjevaakaa. Haluaisin nimittäin tietää, missä kohtaa viikko hajoaa tai mättää. Arvelen, että osittain kyse on annoskoosta, osittain yksinkertaisesti repsahduksista, eli ruokavalio kun on liian tiukka, iltaisin aiheutuu ns. napostelua, joka pitäisi saada kuriin. Vaikka se olisi vaan rusnoita esimerkiksi. Mielummin selkeät ateriat kuin niitä minireissuja jääkaapille koko illan ajan. Jos olen kotona illalla paljon aikaa, tätä tapahtuu ihan liikaa. Mutta se on tietysti selvä syömishäiriön merkki, kun ei pysty kontrolloimaan jotain tapaansa. Pakkomielle pitäisi pystyä korvaamaan jollakin terveellisellä, kuten vaikkapa teellä. Jotain, minkä voi valmistaa, ja siten siihen menee yksi jääkaapillakäyntireissu.
 Kolmas taso, jonka haluan muuttaa on väitöskirjani eteneminen. Nyt yksinkertaisesti olen siinä vaiheessa, että minun täytyy alkaa pakkoallokoimaan sille vähintään se kaksi tuntia aikaa päivästäni. Muuten se ei vaan valmistu. Niinpä yritän tällä viikolla käyttää ainakin sen 10 tuntia väitöskirjan tekemiseen. Katsotaan, miten tämä alkaa edetä. Raportoin ensi viikon sunnuntaina näistä aiheista, miten kävi.
 Tulevan viikon tavoitteet:
1. Liikunta: 5xHIIT + 1xVauvauinti (Aiomme reissulle Kajaaniin, jolloin Kempot valitettavasti jäävät väliin)
2. Ruokavalio: Luovu napostelusta, punnitse annokset
3. Väitöskirja: 5x2h, mukaanlukien yhden abstraktin laittaminen menemään EDULEARN konferenssiin.
 For a while now I have been feeling that I don't get done all the things I would like to progress in, on a long run.
 So therefore, I decided to take a moment on Sundays to look towards the starting week: What are my goals? What could I achieve in just one week?
 Next week's list looks like this:
1. Excersises: 5xHIIT + 1xBaby swimming (We are thinking of going to Kajaani for the weekend and having friends over, so that kills the Kempos unfortunately)
2. Diet: Quit snacking and have good meals instead, use the scales to measure the size of your portions
3. Dissertation: Spend at least 5x2h preparing it, including submitting one abstract to EDULEARN conference

I shall report back next week on Sunday on how did I do...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...