keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

15 Minuutin kävelylenkki Thamesin varrella

Englannin reissulla piipahdin myös Thamesin maisemissa.
Matkaseurana minulla oli mieheni sisko.
Sää suosi ja kävimmekin pienellä kävelyllä Southbankilla eli Thamesin etelärannalla, jossa on turisteille paljon nähtävää kesät talvet.
Southbankin visiittini menee usein niin, että jään pois Enbankment-metroasemalla, kävelen Millenium-sillan yli eteläpuolelle, sitten kävelen länteenpäin yhden 'sillan' matkan ja sitten Big Benin kohdalta takaisin pohjoisrannalle. Tämä on aika hyväksi havaittu kävely ja matkalla näkee St. Paulsin katedraalin, Modernin taiteen museon, London Eyen ja Houses of Parlamentsit... Että aika hyvin Lontoon nähtävyyksiä 15-20minuutin kävelyllä, sanoisin.  
Southbankilla on usein myös paljon esiintyjiä yms katseltavaa. Löytyypä tuolta väliltä leikkipuistokin, jos lapsia on seurassa mukana.
Tämän neitokaisen kanssa me vaan nautimme auringosta.
Ja iso maailmanpyörä, London eye jäi edelleen minulta väliin.
Tässäpä syy - sinne jonottaminen on aika tuskallista, pitäisi mennä ajoissa tai varata netistä.
Lontoon ehkä kuuluisin nähtävyys myös samoissa maisemissa.
Tyttöjen illaksi Lontoon Southbank soveltuu minusta erinomaisesti.
Kesä Lontoossa on jo pitkällä. Oli suorastaan ankeaa palata keväässä niin paljon taaksepäin Suomeen, että kaikki puut ja maisemat ovat pelkkää harmaata...
D-vitamiinista nauttimassa.

Toisella puol jokkee on toisen maailman sodan lentäjäsankareiden monumentti.
Oikeastaan muuta nähtävää sillä puolella ei sitten olekaan...
Enbankmentin asemalla nautimme vielä yrttiteekannullisen giniä. Oli muuten hyvää inkivääriä!
Sisarellani alkaa viimeiset viikot yliopistossa olla käsillä, sillä hän valmistuu muutaman kuukauden päästä. Niin se aika vierii.
Illan hämärtyessä hipsin takaisin metroon.
Ja sieltä kotoisalle Liverpool Streetin asemalle, josta lähtevät junat Colchesteriin.
Home Sweet Home - Olipa mukava ja aurinkoinen päivä Lontoossa.
I had a nice opportunity to go to London last week on my own. I met my sister-in-law on the Southbank of Thames and we did a nice little walk around. I love the way in 15-20minutes of walking on the river, you can see ST. Pauls, London eye, Big Ben and Houses of Parlament (and Westminster Abbey). We did a a square walk from Enbankment over Millenium Bridge to South, then from TATE Museum of Modern Art west past the London Eye to the next bridge along, back north over to Big Ben and then backwards on the Northbank. It was one of the best weather days in London ever - clear skies and sunshine. Chilly but sunny. London = <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...