perjantai 4. huhtikuuta 2014

Työvaatekaapin kulmakivet

 
Tänään ajatuksia liittyen työpukeutumiseen. Lainasin tällä viikolla työkaveriani, jonka vaimo on myös hyvä ystäväni ja fellow-blogaaja, ottamaan minusta asukuvia arjessa. Kiitos Philipp! Ja kiitos Saralle erinomaisesta koulutuksesta tämän kuvaajan suhteen. 
Näin vanhemmalla iällä olen alkanut kiinnittää huomiota pukeutumiseeni. Ajattelin kirjoitella aiheesta, että mitkä ovat minun työpukeutumiseni kulmakivet. Eli siis sellaiset vaatekappaleet, joita voi vetää päälleen miten tahansa ja silti näyttää tarpeeksi vakuuttavalta sekä yliopistotoimistolle että asiakaspalavereihinkin. Teen siis töitä myös yritysrajapinnassa, mutta toki pääasiallisesti opiskelijamaailmassa.
Yliopistolla työntekijöiden pukeutuminen vaihtelee todellakin laidasta laitaan. Osa on hyvinkin asiallista, osa taas lähempänä opiskelijoiden asustusta. Itse en ole kokenut, että minun tarvitsisi 'erottua' opiskelijoista, vaan minulle on luonnollista harrastaa sekä ns. Farkut ja villapaita-tyyliä, että sitä jakkutyyliäkin.
Joten tässäpä minun työvaatekaappini kulmakivet:

Värit:
-perusvärit: musta, valkoinen, navy-sininen, kiinan punainen, konjakki ja harmaa
-jokin selkeä ja kylläinen tehoväri, esim Neon punainen, burgundy, violetti, sähkönsininen tai veden vihreä

(pahoittelut, tästä outfitistä ei ollut muita kuin tää punnerruskuva)

1. Siniset farkut (tummat talvelle ja vaaleat kesälle)
2. Valkoisia toppeja (valoa kasvoille)
3. Musta kynähame
4. Musta ja navy bleiseri
5. Mustat ja konjakin väriset saappaat/nilkkurit, kesällä mustat mantelikärkiset korkokengät
6. Musta/ruskea vyö ja laukku
7. Pikkumustamekko
8. Valkoinen paitapusero

(c) Henri Pirkkalainen

Näillä pärjää jo melkein tilanteen kuin tilanteen. Itse tykkään kuitenkin pukeutua myös hieman mukavuusalueen ulkopuolelta - niin että mukana on jotain jujua, joka voi olla joku väri tai kuosi tai vaikka villinväriset sukkikset. Yritän pukeutua vartalotyypilleni sopivasti - koska minulla on leveä lantio, mutta kuitenkin siihen verrattuna inhimillinen vyötärö - käytän mielelläni farkkuja tai kynähameita. Kellohameet saavat paksut koipeni levenemään, kun taas korkokengillä saa hieman illuusiota ja huomiota pois paksuista pohkeista. Jakut sopivat rintavalle ihmiselle hyvin, samoin vartalonmyötäiset t-paidat. Kaula-aukkona käytän yleensä joko venettä, veetä tai vaakasuoraa kaula-aukkoa. Minulle ei sovi esim. kilpikonna tai poolokaulus lainkaan, ne saavat yläruumiin näyttämään luonnottoman isolta. Samoin telttamallit eivät minusta usein sovi rintavalle ihmiselle, koska niistä tulee sellainen fiilis, että yläruumis on pelkkää palloa - mutta tää on tietysti mun oma mielipide. Mitä te tykkäätte pukea töihin?


So today I write about what I like to wear to work, what are my go-to items for work wear. I work in a university where you have almost no dress-code. Well - I guess you should at least wear *some* clothes... But the outfits go between student-like and business-like. I like to wear in between.  

My basic colors are black, white, navy, grey and china red.
Then the effect colors can be something like neon pink, coral, electric blue or sea green - depends on the season. 


My corner stone items are:

1. Blue jeans (Dark for winter, light for summer)
2. White tops (light to the face)
3. Black pencil skirt
4. Black and navy jacket
5. Black and conjack colored shoes & heals
6. Same colored belts and bags
7. Small black dress
8. White shirt

This set gives you at least two weeks of combinations plus you can add some spice with a special item of color or texture. I try only to wear pencil skirts because my hips like them and because of my breasts I can't wear very high neck lines. I think it's important to recognise what are the types of clothes that fit your body type and then go with those. I don't think that tents are the answer to large breasts for example - those make the whole upper body look extremely larger than it actually is. What  do you like to wear to work?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...