sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Talven turkit


 Joko olette heittäneet talviturkkinne?
 Meillä on pikkuinen niin innokas uimari, että ehti pulahtaa eilen pikkuhirvasessa, jo oli aikainen talviturkinheitto sanon minä.
 Joo, ei hän ollut kauaa ilman vaatteita, voitte rauhoittua, mummit! Mutta mikä riemu! Mistäköhän saisi 100senttisiä kuivapukuja? Jotenkin minusta tuntuu, että tämä poika tulee uimaan kesän läpi, oli sitten kylmää vesi tai ei.
 Mökillä oli muutenkin tarkastettava ja vähän myllättävä maisemissa. Talven tuhoihin kuului puu, joka oli kaatunut jossain myrskyssä. Mitä yllättävimmin sen alta oli siirretty keinu terassille turvaan, jossa se ei aikaisimpina talvina ollenkaan talvehtinut - olipa uskomaton sattuma!
 Muita talven jälkiä siivoamassa.
 Matot ulos ja imurointi käyntiin.
 Pikkuapulaisen mielestä mökillä on kivaa.
 Kyllä se kesä sieltä kohta jo tulee.
 Minulla oli talviturkis vielä visusti päällä ja saa ollakin! Itseasiassa Bershkan turkisliivini sopii just hyvin tällaisille keleille - lämmittää sopivasti. Elilinen kevään eka mökkireissu oli onnistunut ja poika porskutti 11h yöunet plus parin tunnin päikkärit siihen päälle ilman mitään vaikeuksia. Raitis ilma teki terää. Hommia mökille jäi vielä seuraavallekin kierrokselle, mutta jos ilmat ovat näin lämpöisiä niin toukokuussa voidaan jo alkaa viettää enemmänkin aikaa näissä maisemissa.
Yesterday my son took the 'Anything can happen Saturday' very seriously and went for the first swim in a lake on our summer cottage. Blimey he was excited when I said that he could take his clothes out for two minutes. How a small boy can get so much pleasure from something so little. He tried the cold water first with his feet, but soon fell in entirely. One minute swim, but he's lost his 'winter fur coat' as the Finns call it when you have your first swim of the year in a lake. Personally I kept my fur coat literarily on. And grannies don't worry: He wasn't out for long... The rest of us enjoyed the spring cleaning of the house, including some leaf gathering, rugs hitting and hoovering. If the weathers start to be this good, perhaps I need to start looking for a dry suit for a three year old, as he would certainly like to swim all day long even if it's +10C temperature.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...