torstai 10. huhtikuuta 2014

Kirsikankukat kukkivat myös tällä saarella

 Olemme saapuneet Englannin maaseudulle, jossa vietetän enemmän tai vähemmän lomaviikkoa. Mikään ei muuten stressaa niin paljoa kuin lomalle lähtö! Siis kun ei millään ehdi tehdä kaikkea, mitä haluaisi töissä ja sit vielä tietojärjestelmät ei toimi yhtään. Olin varsinaista höyryä eilen ja kroppa reakoi siihen myös:(
 Lapsi oli vielä sen verran kenkku matkustaja ettei suostunut syömään muuta kuin patonkia ja sitten ymmärrettävästi oli niin kova nälkä puoli viiden maissa, että meinasi vetää raivarit bussissa matkalla koneeseen.
 No, onneksi olin varautunut nuudeleilla, jotka menevät aina alas - ruisleipää hän heitti päin näköäni: Että kehtaat tällaista yrittää, äitsykkä!
 Koneessa pieni syötyään rauhoittui katsomaan Toy Story kakkosta ja eläytyi Buzz Lightyeariksi lentäen nyrkit eteenpäin kohti läppärin ruutua. Vanhemmat paikkasivat hermojaan tilaamalla Norwegianin Tapas & wine illalliseksi. Totesimme, että no, hintalaatusuhteeltaan (25eur pullo viiniä ja tapaslajitelma) oli varsin hyvä verrattuna joihinkin muihin vastaaviin...
Mummilaan päästyään poika on kuitenkin ollut riemuissaan. Vanhat lelut ovat uusia ja on tilaa juoksennella.  Joka tapauksessa Englannissa on, mitä suomalaiset sanovat kesäksi.
 Kirsikkapuut ovat kukassa ja anopin puutarha loistaa kukkasatoaan.
 Kävimme tänään pienellä tunnin mittaisella kävelyretkellä halki peltojen.
 Manduca edelleen toimii erinomaisesti ja poika jaksoi hyvin istua kyydissä koko matkan. Äiti kylläkin oli aika väsykissa tämän lenkin jälkeen. 15kiloa ekstrapainoa - huh! Illalla ehdittiin käydä myös uimassa Coutry Clubilla, jossa anopilla on jäsenyys kuntosalille. Puoliksi suomalainen muksu on ollut innoissaan. Hän on riemuinnut ja nauttinut ja selittänyt pitkällisesti juttuja. Viimeisen viikon ajan olen kuullut enemmän ja enemmän pidempiä lauseita, joista voi välillä tunnistaa sanojakin... Katsotaan, saisinko huomiseksi ladattua teille videon aiheesta - juttua riittää. Olen kuullut esim. "This is...", "I know..." "Aisha go-go" jne. Englanninkielisiä juttuja tulee selkeästi enemmän kun ollaan täällä ja hän kuuntelee mumminsa juttelua, saas nähdä alkavatko sanat muuntua oikeasti ymmärrettäväksi kieleksi. Kuitenkin selvästi hän on muuttunut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Olimme täällä viimeksi joulukuussa ja silloin esimerkiksi monimutkaiset leikit, joita hän nyt leikkii, eivät vielä onnistuneet. Päiväkoti ja meidän avut ovat siis auttaneet jonkin verran, vaikkei varsinaista kieltä kuitenkaan tule vielä. Ihana loma:)
Alright. Here we are in very summery Colchester, where the cherry blossom is gorgeous and my mother-in-law's garden is more beautiful and full of flowers than ever. It was not the easiest travels to UK, but also Tops has been a very good boy, really. He is clearly very comfortable in Grandma's big 17th centry country mansion. He remembered all his toys and immediately adopted all the 8 apples of the house and now insists on carrying them around everywhere in the house. Cars and apples - the key to my son's heart. He has been dancing around - he loves to run around the house, climb upstairs and going to grandma's room, to her big beautiful bed. You can hear his little feet go upstairs, but now he's already at the stage when you don't have to watch him ALL the time which is very reliefing. We've had a very active day - we did a long country ramble (walk) to see Geoffry the Donkey and loads of lovely sheepies. Tops was strapped on my back with Manduca and it still seemed like a good way of having him around. He was too excited to fall asleep though, even though he was clearly tired. Then we still popped into the country club swimming which really made the boy's day. Lots of potatoes, satsumas and even a banana consumed today - we are already in UK time and hoping tomorrow morning's wake up call won't be 6am local time... Tops has also started to give loong speeches about what's going on, saying sentences in his own language, clearly trying to communicate. I have heard at least "This is..." and "I know..." and "Aisha go-go". He's clearly very animated to say what's been going on in the very exciting world of Top Fish.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...