tiistai 8. huhtikuuta 2014

InBody

No niin, kävin InBody-mittauksessa tänä aamuna. Kyseessä on siis kehonkoostumuksen mittaus, jollaisia saa nykyisin teetettyä esimerkiksi Killerillä Jyväskylässä. Tämä teknologia ei ole mikään absoluuttinen ja mahtava, eli errorien mahdollisuutta on paljon, mutta halusin kuitenkin käydä ihan niinkin yksinkertaisesta syystä kuin: Treenimotivaatio. Halusin tietää, paljonko on lihasta vs. rasvaa, eli jos nyt reenailen esimerkiksi seuraavat puolivuotta ahkerasti niin lokakuun alussa voisin sitten käydä uudestaan mittauksessa ja nähdä, onko muutosta tapahtunut. Lisäksi painon nousu/lasku itsessään ei kerro vielä sitä, onko lihasmassaa tullut lisää ja rasvaa hävinnyt vai miten päin... 

Huomattakoon siis, että tätä mittausta on kritisoitu varsinkin naisilla, koska edellispäivien ruokavalio vaikuttaa yms hormoonitoiminta. Siispä syyskuussa yritän olla mahdollisimman samantyyppisellä ruokavaliolla, mitata maanantaiaamuna tyhjään mahaan, edellisiltana olin klo 1830 syönyt pekoni-sipulimuna höystöä, raejuustoa ja salaattia. Ja nauttinut yhden lasin rose-viiniä n. klo 20. Ja juonut PALJON vettä.

No mitä tulokset sitten kertoivat... Kyllähän minä olen suurimmaksi osaksi tietoinen tilanteestani, silti yllätyin muutamista asioista... Kiinnostavia/yllättäviä pointteja:

1. Mulla on ihan kauheasti lihasmassaa. 31,5kiloa! huh huh, tätä en olisi tiennyt.
2. Rasvaprosenttini oli 29,6... Mikä sinänsä oli myös yllätys, sillä arvelin sen olevan isompi.
3. Ihannepaino minulle olisi 73,4kg. Olen jostain syystä kuvitellut, että se olisi 72. No, joka tapauksessa tämä on hyvä tieto, joten tähtään sitten nyt siihen painoon. Matkaa on 6,8kg, joka tuntuu ihan tosi vähäiseltä, ottaen huomioon sen, millaisissa painoissa olen joskus huidellut. Omaan vaakaan verrattuna ero oli -200g muuten tällä vaa'alla, eli luotan kotivaakaani aika paljon, jesh.
4. Mun vasen jalka lihaksikkaampi kuin oikea (wtf?) - mä oon mielestäni ollut aina oikeajalkainen, mutta nyt tajuun, että vasen on vaan parempi tukijalka ja siksipä siinä on enemmän lihasta. Ei siis ihme, että saappaiden vetskarit hajoo just vasemman pohkeen kohdalla. Prk lihakset...

Mitä sitten olisi mukava muuttaa seuraavan 6kk aikana:
1. Paino: -6,8kg tavoite, kilo per kuu?
2. Vyötärö-lantiosuhde: Vyötäröstä olisi tilaa kyllä pudotella senttejä. Mielenkiintoista minusta on, että ala ja ylävartalot ovat hyvässä kunnossa, mutta lihakset kuitenkin vain normaalit. Tarkoittaako tämä, että keskivartalon lihaksissa olisi parantamisen varaa... No aivan varmasti. Vaikkakin rasvamääräni on varsin nätisti jakautunut ihan koko kehoon, on sitä silti keskivartalossa selvästi liikaa.
3. Rasvaa pois, lihasmassaa tilalle.

Siinähän sitä tavoitetta sitten onkin. Olen tyytyväinen mittaukseen, se oli mielenkiintoinen ja antoi paljon ajateltavaa, olkoonkin että sen tulos ei ole absoluuttinen totuus - muutakaan parempaa mittausta ei ollut tarjolla, kun en ole missään tutkimuksessa mukana. Niin jos jotakuta kiinnostaa, niin Killerillä tämä palvelu maksoi 49euroa, jossa mittaus ja liikunta/ravitsemus-ohjaajan konsultointi, varmaan jossain saa halvemmalla?

So, on Monday I got my body measured. This was an electric current measuring device called InBody, where you stand on some platform and hold with two hands and they put some electricity through you for a couple of minutes. The measurement can be inaccurate specially for women, but I wanted to get it done anyways because there was no better means on offer and I wanted to have some status which I could compare myself to in six months from now. It's purely about training motivation - even if my weight wouldn't go down, I could see if any of the fat has turned into muscle etc. 

Now, many surprising issues rose:
1. I have a lot of muscle. 31,5 kilos... wow.
2. My fat percentage is 29,7... That's lower than I expected, but still quite high of course.
3. My ideal weight is 73,4kilos, which is actually about 1,4 kilos more than I had thought
4. My left leg is more powerful than the right - I always thought vice versa, but it must be that the left is just better at supporting and therefore I can kick better with the right one. 

So what's the plan for next 6 months:
1. Weight loss -6,8kg
2. Improve the middle body fat situation
3. Overall, turning fat into muscle

I am very pleased I went, very interesting investigation overall. Have you got yours done?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...