tiistai 12. elokuuta 2014

BBQ in the Garden


Anoppini puutarhassa on vietetty yhdet jos toisetkin grillijuhlat vuosien varrella. Eipä siis ihme, että näin teimme tälläkin kertaa.Hän on varsinainen ruoanlaiton taituri. Suosikkikokkeihinsa kuuluvat Mary Berry, Nigella, Delia ja Jamie Oliver. Very Brithis
Ihaninta näissä juhlissa on kuitenkin istua ulkona pöytäliinan hulmutessa tuulessa, kauniiden puiden ja kukkien ympäröimänä.
Anopin perunasalaatti vie kielen mennessään.
Nämä paprikat sen sijaan taisivat olla suoraan Waitrosesta.
Minisalaatti
Mieheni veli puolisoineen oli käynyt ostamassa paikallisesta farm shopista paikallista lihaa ja ai että voin kyllä kertoa, että lähiruoka rules.
Pitäisi itsekin kattaa salaiseen puutarhaani ulos pöytä tähän malliin, liinoineen ja kynttilöineen. Harmi kun se grillailukausi Suomessa on vaan niin lyhyt. Mikäköhän olisi todennäköisyys, että elokuun lopussa Suomessa olisi vielä kelejä istua ulkona... Täällä briteissäkin on jo vähän niin ja näin että tarttis pitkähihaista.
Anoppi oli hankkinut Marks and Spencersistä ihanan Beach asun, johon kuului tunika, joka minusta sopi värimaailmaltaan hänelle aika nappi silmään.
Ei ole näitä juhlia ilman pesto-pasta-pinjansiemen-basilikasalaattia. Tässä kyllä sortuu hiilareihin, mutta what the heck, ollaan lomalla.
Tai tätä riisisalaattia...
Lihan kanssa nautimme punaviinistä.
Pojat hassuttelevat
Pikkuinen on juuri herännyt päikkäreiltä. Hän on muuten englannissaolonsa aikana ollut todella puhelias. Juttua tulee melkein non-stop hänen omalla kielellään, mutta myös muutama sana on oikeassa kontekstissa tullut. Esimerkiksi eilen sanoin hänelle, että 'Noodles' kun nuudeliruoka oli valmista. Poika nousi heti lattialta ja alkoi toistaa 'Noodles' erittäin selkeästi ja monta kertaa ja etsi nuudeleitaan ensin keittiöstä, sitten aamiaishuoneesta, johon ne oli katettu. Toinen esimerkki on se, kun hän haluaisi, että auttaisimme häntä poimimaan omenoita puutarhan omenapuusta. Hän seisoo puun alla ja sanoo monta kertaa 'Apple'. Kolmas esimerkki on kun tapasimme hevosen ulkona. Hän sai koskettaa hevosen turpaa. Tämä oli hänelle elämys. Minä sanoin, että se on heppa. Sitten kotona seuraavana päivänä hän löysi puuhevosen, joka oli samanvärinen ja samassa asennossa. Hän kosketti sen turpaa ja sanoi 'Heppa' monta kertaa ja selkeästi.
Anopin puutarhassa kaikki on kaunista. Penkit, tuolit, ruoka.
Ja tietty siellä on niitä omenoita. APPÄ!
A tykkää englannin mummin luona olosta paljon. Ja mikäpäs täällä maaseudulla pienen pojan kanssa ollessa. Voi päivät kirmata puutarhassa ja tutkiskella eläimiä ja kasveja.
Illan pimetessä tuotiin jälkkärit pöytään.
Vaan missä ovat kaikki ruokailijat?
Setä hengailee poikasen kanssa. Onko yhtään samaa näköä?
Poika on tämän kesän aikana alkanut syömään todella paljon monipuolisemmin ja paremmin kuin aiemmin. TArhassa on mennyt jopa lihaa ja perunamuusia ja kastikettakin. Niinpä hän on kasvatellut pienen söpön kaksoisleuan ja pyöristyy hyvää vauhtia.
Jutut jatkuivat myöhälle yöhön.
Ja Briteissä kun ollaan, huumoria ei puutu.
Tosin perunoiden syöminen on vakavaa puuhaa.
Minäkin voisin kuusikymppisenä näyttää tältä kiitos.
Leikittäjiä riittää sukujuhlissa.
Koska meidän pentunen on edelleen molempien sukujen ainoa pienokainen.
Seuraavia juhlia odotellessa. Illalla oli niiiin ylensyönyt olo kyllä, että ei ihan heti tarvitse lihaa elämään... Lopun viikkoa olenkin sitten ollut suurimmaksi osaksi kala+kasvislinjalla. Kiitokset seurasta ja anopille kokkailuista.
Over the years we have had many merry BBQs in my mother-in-law's garden. And what a lovely garden it is! This is how all BBQs should be: Under the green trees, white linen table runners, glasses and candles. I wish the terrace season in Finland would be a bit longer so I could do this at home. Of course my cooking is never as clever as this! PAstapesto, rice salad and ricottabell peppers are  regulars in these parties. My brother-in-law and his spouse had gotten a whole bunch of meat from the local farm shop - what a quality! I was so full that I didn't need to eat meat for the rest of my stay... What a lovely day we had - uncles playing with little top fish, Ian relentlessly grilling and of course everyone laughing as it is a British party, so humor is not forgotten. Yes I know, I know very little of it, but have come a long way from 10 years ago, when I first saw Blackadder and thought these guys were mentalists by birth... Thank you very much for the food and company, I had a great time. My son obviously thinks he had a great time too as he hasn't stopped babbling along since then on his own language. On the night of the BBQ he gave a long performance of 'Puss in Boots' dance in the livingroom and made sure everyone watched him and clapped hands - autistic behavior? Well... He's a social autistic boy, that's for sure. If there's enough apples and cars around, it's his comfort zone. And as we all, he's very comfortable in granny's garden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...