lauantai 30. elokuuta 2014

Borough Market ja pientä avautumista perjantai-illan v-mäisistä hetkistä
Lauantai - bloggareiden vapaapäivä. Eikun... Lauantai on perinteisesti se päivä, jolloin kukaan ei lue blogeja, joten tälle päivälle on hyvä postata reissufiiliskuvia parin viikon takaa... Oli muuten taas niin kiukutusperjantai-ilta eilen, kun lapsukainen onnistui jotenkin 10cm matkalla pudottamaan mun kännykän niin, ettei se siitä enää herännyt. Mä oon niin iphonejen suurkuluttaja että sydämestä ottaa. Tiedän, miksi ihmeessä annat kolmevuotiaan ees käsitellä sitä... Why indeed. Ja sitten se lupaus, että hän ei saa siihen koskea tulee taas kestämään sen puol vuotta... Miksei iphonelle oo tehty sellaista indestructable kuorta, että sitä vois heitellä miten vain? Miksi oi miksi... No joo, illan fiiliksiin saattoi vaikuttaa myös muut perhepoliittiset kysymykset kuten se, että olemmeko huonoja vanhempia, kun aiomme viedä lapsemme taas Kiinaan. Autistisen lapsen! Niin mulla on usein se paskaäiti-fiilis, tämä nyt on selvää. Mielenkiintoista on se, että oikeesti koko kesä on mennyt aika hyvin. En ole itkeskellyt lattialla ja muutenkin tuntuu, että voimavaroja olisi nyt enemmän, kiitos nimenomaan sukulaisten lapsenvahdinta- & muun avustuksen. Kiitos! Ja tietty lomat lataa myös akkuja. Mutta jotenkin kummasti useamman laitteen hajoaminen samaan aikaan (myös meidän telkkari kenkkuilee) Ja joo, saattoipa asiaan vaikuttaa myös kolmen päivän nestemäinen ruokavalio tai sen aikaansaama sokerivajaus... aiheuttaa vaihteeksi ihan kunnon vitutusta perjantai-illalle tarpeekseen. *end of avautuminen. Joo en oo tappamassa itseäni ihan just, ei hätää. Tänään on jo ihan hyvä fiilis. Ei kun kännykkä huoltoon ja getting on with today.

Ja sitten tän päivän epistolaan: Lontoon reissulla ehdimme pyörähtää Borough Marketilla.
Siellä jos jossain on elämää, sitä todellista lontoolaisuutta.
Tämä ihastuttava alue löytyy Shardin kupeesta, Southbankilta.
Metroasema 'Borough' on siis mihin suunnistaa, jos tänne mielii.
Borough Marketilla myydään lokaaleja tuotteita, kaikkea maalaisruokaa.
Leipää, juustoa, makkaraa, mereneläviä, vihanneksia.
Tunnelmaa luovat myös viktoriaaniset hallit.
Tämä on sellainen alue, jolla hengailisi mielellään vaikka koko päivän, vähän maistellen ja nautiskellen tapaksia.
Borough Marketilla riittää värejä ja makuja.
Itse olin tietty innoissani merenelävistä.
Lobster... Without Burger! Täytyykin postailla mun hummeriravintolakokemuksesta lähiaikoina.
Pulled pork sandwich
Mun mielestä englantilaiseen kesään kuuluu aika kiinteästi Pimms... Se on jotain NIIN englantilaista.
Niinpä nautiskelin sitä kuumana päivänä tällaisesta törpöstä.
Kadulla voisi vaan istua ja katsella kauniita ihmisiä shampanjoineen.
Ja välissä voi pistää vaikka sangriaksi.
Borough Market taitaa olla parhaimmillaan juuri kesäpäivinä.
Jolloin aurinko paistaa. Nämä muksut muistuttivat minua siitä, että olipa mukava olla ilman lasta päiväretkellä. Tosin olisivathan nuo menneet tuossa sivussa mukana.
Terassilta oli vaikea löytää istumapaikkaa näin lämpimällä säällä. Yksi katu oli koristeltu Luxembourgimaiseen tapaan. Kaiken kaikkaan ihastuttava alue, joka ehkä on yksi niitä, joita ei ihan perus Big Ben - Tower kierroksilla tule katsottua läpi. Mutta jos on kuin minä, että Lontoossa on tullut luuhattua yksi jos toinenkin päivä elämästä, on mukava kurkistella välillä tällaisille alueille, jotka eivät ole sitä ihan minun peruslontootani ja kaukana Chinatownista.
On my trip to London, I had some time to browse through the Borough Market area. Yes, I've been here before like 10 years ago, but had forgotten how entirely cosy and wonderful area it actually is. There's all kinds of Farmers' market items on sale: Vegetables, dairy, cheese(!), sea food, drinks - you name it. In here I also had my only Pimms of this season! English summer and Pimms go together like peas in a pot, so I'm glad I did it. Pimms is one of my favourite drinks of all times - yes, I'd rather have Pimms than champagne... How chav am I? (husband's comment: No chav has ever heard of Pimms, so that's extra funny) In any case, I think Borough market area is great for a lazy afternoon of loitering and boozing - looking at all the beautiful people and of course the beautiful cheese... Plenty of things to photograph. I love London's markets anyways, Portobello, Camden town and all - Even with all the tourists, they have something essentially English going on. I think if I would live in London, I would often visit here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...